Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Vacanta la tara

“Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locul naşterii mele, la casa părintească din Humuleşti, la stâlpul hornului unde vacanta la taralega mama o şfară cu motocei la capăt, de crăpau mâţele jucându-se cu ei, la prichiciul vetrei cel humuit, de care mă ţineam când începusem a merge copăcel, la cuptorul pe care mă ascundeam, când ne jucam noi, băieţii, de-a mijoarca, şi la alte jocuri şi jucării pline de hazul şi farmecul copilăresc, parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie!” (Ion Creanga)

Toti ne aducem aminte cu bucurie si entuziasm de lungile vacante de vara petrecute la bunici, in care jocurile, voia buna si distractia erau la ele acasa.

De ce nu am putea si acum, dupa trecerea anilor sa retraim acele clipe?

In Romania sunt inca sate care pastreaza traditiile si obiceiurile vechi, pe care, noi cei de la oras nu am avut ocazia sa le vedem cu ochii nostrii sau sa le cunoastem toate tainele.

Nu ne ramane de facut decat sa alegem locatia si cum anume dorim sa ne petrecem concediul. Avem de ales in a invata taina olaritului, cum teseau femeile inainte la razboiul de tesut, cum se potcoveste un cal, cum se face branza si lista poate continua.

Inainte de a porni la drum v-as recomanda sa rezervati o camera la una dintre pensiunile din Brasov, si puteti consulta ofertele valabile pentru weekendul ales.

Pensiunea Miruna, Moieciu de Jos

 

Obiective turistice

Comuna Moeciu este situata in centrul tarii, la extremitatea sudica a judetului Brasov, intre masivele Piatra Craiului si Bucegi, in culoarul Rucar-Bran. Face parte din unitatea geografica a localitatilor branene. Este situata la 30 km distanta de resedinta de judet Brasov, pe DN 73 si are in componenta sase sate care au fuzionat in 1968: Moeciu de Jos,Moeciu de Jos, Cheia, Drumul Carului, Magura si Pestera.

Atractii :

Situat la doar 10km de vestitul Castel Bran, Moeciu de Sus isi imbie turistii cu peisaje submontane,

cu o lumina lina ce se imprastie peste dealuri, peste pajisti si peste paduri.
Peisajul incantator imbie la drumetii, aerul curat si tare este la el acasa, linistea coboara parca din padurile adanci de brad, de pe dealurile pline de tarcuri si “hodai” (casute de vara din perioada pasunatului), iar peste toate troneaza rasuflarea taioasa a Bucegilor.

Pentru cei ce iubesc miscarea in aer liber se pot organiza plimbari si drumetii pe dealurile ce inconjoara Moeciul de Sus, sau chiar pe trasee din platoul Bucegi, la Cabana Padina si Pestera, Cabana de vanatoare Gutanu, deplasare cu cai de calarie sau de agrement.
Iarna exista derdelus si partie de schi sau se pot organiza plimbari cu sania trasa de cai. De asemenea se pot organiza excursii la Poiana Brasov, unde exista partii de schi amenajate la standarde superioare.
De asemenea se pot organiza partide de pescuit de pastrav (15 mai – 15 septembrie), peste rapitor sau de vanatoare ( de mistreti, ursi) in sezon.

Activitati

Turistii au posibilitatea de a participa la principalele targuri si sarbatori din zona Bran:
– Martie – urcarea oilor la munte;
– 24 Iunie – Olimpiada de vara Sirnea;
– 29 Iunie – masurarea laptelui, alegerea celui mai bun crescator de animale;
– 20 Iulie – Santilie;
– 25 – 26 Iulie – Tirgul de vara de la Moeciu;
– 25 Octombrie – Focul lui Sumedru;
– Octombrie – ravasitul oilor;

 

Pensiunea Valea Caruntei

O dovada ca agroturismul se dezvolta frumos in Breaza, Romania, este Pensiunea Valea Caruntei.

Aici veti avea parte de confort de 3 stele dar si de diverse terapii naturiste.

Se afla la 100 km distanta de Bucuresti, 15 km distanta de Sinaia, DN1.

Dinspre Bucuresti: DN1, imediat dupa intrarea in Comarnic urmati indicatorul “Breaza” la stanga peste pod, apoi la aprox. 500m, a doua strada la dreapta, “Valea Caruntei”
Dinspre Sinaia: DN1, inainte de a iesi din Comarnic urmati indicatorul “Breaza” la dreapta, peste pod, apoi la aprox. 500m, a doua strada la dreapta, “Valea Caruntei”

Dotare:

5 dormitoare duble, cu baie individuala, TV color, incalzire centrala
Sufragerie 40 mp cu semineu, posibilitati de organizare mese festive, simpozioane etc. pentru cca 35 persoane maxim
Bucatarie utilata
Internet – Access Point pentru conexiuni wireless laptop
TV cablu
Terasa 40 mp + Gratar
Balcon etaj
Gradina 5000 mp la liziera padurii
Posibilitati de parcare in curte (4 masini) + garaj
Excelente conditii de refacere / odihna in special pentru copii si varstnici, clima fiind blanda, ferita de umezeala muntelui si de arsita campiei

Daca aceste locatii nu v-au convins puteti alege altele unde veti putea pescui, sau face drumetii, sau pur si simplu

veti petrece clipe linistite in mijlocul naturii intr-o livada in care muzica ambientala va fi asigurata de ciripitul pasarelelor.

Iar ca sa fie cu adevarat un concediu reusit, puteti apela la serviciul de inchirieri auto din Bucuresti de la EuroCars sau puteti opta pentru inchirieri microbuze din Brasov, daca sunteti cu prietenii.

Sper sa retraiti zilele de vacanta de odinioara!

Comments are closed.