Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

EastComfort Bucharest Apartments

Call Us Now


As vrea sa ne vedem la Mall….;))

Asa parca incepea o piesa, daca nu ma insel….

Text ce se adapteaza la zilele noastre, nu se mai merge la cofetaria din coltul strazii, la o plimbare prin centru, acum le avem pe toate ca intr-un cocun imens! Pare ok, mai ales ca tehnologia a evoluat masiv, pretentiile noastre cresc, timpul e limitat  si…e un trend ascendent sa mergi la Mall…totul se desfasoara in jurul Mall-ului: ca vrei sa mananci, ca vrei sa joci ceva, ca vrei sa vizionezi un film, sau ca vrei sa faci cumparaturi de orice fel…toate au loc la Mall.

Pana la urma totul e legat de marketing si de faptul ca economisesti timp avand in acelasi ansamblu sutele de magazine, care te scutesc de vanzoleala acerba cand ai nevoie de ceva rapid…

Primul Mall in Bucuresti a fost cel din Vitan, Bucuresti Mall, deschis in 1999 . Toate programele bucurestenilor de petrecere a timpului liber se pliau pe programul Mall-ului, care  oferea oportunitati variate din sectoare diferite si lumea era fericita! Ce sa zic…eram si eu printre beneficiari si chiar imi convenea ideea de a avea totul sub aceiasi cupola, fie ca aveam chef de o cafea, de cumparat o carte sau hartie igienica, de luat o gustare sau de achizitionat budigai…

Bucuresti_Mall_1

Vis a vis de Mall, daca aveti trecere prin Bucuresti si doriti cazare in conditii exceptionale, va dau un pont:

http://www.eastcomfort.com/romania/bucuresti/ap2-1r-apartment.en.html

Afi  Palace Cotroceni , cel mai mare Mall din Bucuresti, situat in zona Politehnica, inaugurat în 2009 în urma unei investiţii de 300 de milioane de euro, cel mai mare buget al unui proiect imobiliar din România si potrivit statisticilor este mallul cu cei mai mulţi vizitatori din Bucureşti şi din ţară.

afi-palace-cotroceni1

Pentru cumpărături, la un film, o cafea sau doar o simplă plimbare, fiecare buc­u­reştean ajunge în medie o dată la 5-6 zile în mall, luând în calcul că, potrivit recensământului din 2011, populaţia Capitalei se ridică la 1,68 milioane de oameni.

Baneasa Shopping City, situat in Nordul Bucurestiului si inaugurat in 2008, face parte din Proiectul Baneasa care cuprinde Mallul Băneasa Shopping City, Centrul comercial Feeria, dar și unități distincte ale unor retaileri precum IKEACarrefour,  sau Mobexpert

baneasa-shopping-city_article-main-image

Unirea Shopping Center  are o pozitie privilegiata, fiind situat in Piata Unirii, este un complex comercial adaptat si reconditionat. Cladirea a fost realizata de arhitectul  Gheorghe Leahu in 1976 si era cel mai mare magazin in era comunista.

 

unirea

Pentru o mai buna intelegere a Bucurestiului, din punct de vedere al confortului nocturn, AP19: http://www.eastcomfort.com/romania/bucharest/ap19-1r-apartment.en.html

Plaza Romania, un alt Mall situat intre cartierele Militari si Drumul Taberei, inaugurat in 2004. Constructia are la baza scheletuul unui circ al foamei neterminat si abandonat ulterior dupa caderea comunismului, avand ca si structura principala domul de 40m diametru.

plazarom

Cam acestea ar fi cele mai vizitate, cele mai populare si mai mari din Bucuresti. Bineinteles putem completa lista cu altele de cartier, respectiv: Jolie Ville in com Voluntari, Promenada Mall-Floreasca, Sun Plaza-Piata Sudului, Grand Arena Mall-Berceni, Iris Shopping Center-Titan, Cocor-intre Pta Unirii-Pta Universitatii.

Cum ar zice “romanul”: “E multe si e bune!” Avem de unde alege…

Deci: Ne vedem la Mall?

Stay connected! :D

surse: http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page

http://www.zf.ro/

Din seria: ” Frumusetile Bucurestiului”

La o prima vedere, ati crede ca citim din carti…ei bine, nu chiar…Orice capitala, oras, satuc are frumusetille lui legate fie de istorie, de cultura, de arta si bineinteles nici Bucurestiul nu face exceptie.

La ce anume facem de acesta data referire: Parcurile si Gradinile din Bucuresti.

Avem o viata tumultoasa, agitata, stresanta, plina de grji si de probleme, cand totul in aceste vremuri se desfasoara de speed-forward, cand vedem materialul nu simtirea, cand ai nevoie de un respiro…avem o solutie la indemana: relaxarea in aer liber,(cand ne permite vremea, desigur), pe o bancuta, admirand si contempland natura.

La acest capitol stam binisor, Bucurestiul are cateva parcuri renumite, de altfel, care ne pot oferi o oaza de liniste si desfatare pentru cateva ore.

Parcul Cismigiu, cunoscut de straini  ca si Cismigiu Gardens

Acest parc este sitat in centrul orasului, este cea mai veche gradina publica din Bucuresti si este mentionat pe lista monumentelor istorice din Capitala.

Cismigiu-Garden-Bucharest-3

Parcul Cismigiu este amenajat in stilul parcurilor engleze, cu o vegetatie variata si o  policromie a peluzelor cu flori, ce ofera o ambianta reconfortanta. Parcul Cismigiu detine vegetatie arboricola de  platani, liriodendroni, magnolii, aluni, peri, frasini pletosi si meri decorativi, spre a feri publicul de caldura verii si a   prafului din oras. In Parcul Cismigiu pentru zonele de odihna s-au prevazut colturi izolate, linistite, cu banci comode, iar pentru zonele de promenada alei largi, sinuoase sau drepte ce conduc spre obiective interesante.
Parcul Cismigiu – Atractii : Gradina de trandafiri este compusa din ziduri si coloane de piatra si pergole de lemn cu lanturi de fier intre ele, pentru a expune numeroase soiuri de trandafiri agatatori; Rondul roman - este o platforma circulara cu diametrul de 20 m sub forma de bulingrin. Din cele patru puncte de acces se coboara pe trepte pe aleea circulara dalata cu piatra, ce desparte rondul central de plantatia de pe margine. Perimetrul rondului este plantat cu forme tunse conic de tisa ; Foisorul Fanfarei este locul in care au loc concerte de fanfara, muzica clasica si muzica populara; Lacul unde vara se pot face plimbari cu barca  iar iarna se transforma in patinuar ; Coltul cu arbori si arbusticu frunze persistente iarna de langa Colegiul Lazar; Coltul sahistilorColtul copiilor - de langa Lacului Cretulescu, amenajat cu mici elemente arhitecturale, podete, balustrade; Izvorul lui Eminescu - situat la baza pantei dinspre Str. Stirbei Voda.

Un mic paradis as spune….mai ales ca pentru mine are o conotatie aparte…frecventam parcul in anii de studentie, terminam cursurile de la Universitatea Bucuresti si fugeam cu colegii la o plimbare prin Cismigiu….

Pentru cazare in zona, intr-un cadru intim si prietenos, va recomand: http://www.eastcomfort.com/romania/bucharest/ap22-2r-apartment.en.html

Parcul Herastrau

herastrau-park

Este cel mai  mare parc al Bucurestiului si este situat in partea de Nord a Capitalei.

Punctele de atracţie deosebite le constitue:Zona Expoflora, organizată pe o suprafaţă de 15 ha, în care an de an se realizează decoruri florale de o înaltă măiestrie artistică;
Insula Trandafirilor, a carei compoziţie are două axe, una care deschide perspectiva către Muzeul Satului şi alta care face legătura cu restul parcului. Începând cu 1 Iunie până toamna insula este viu colorată de ghirlandele sinuoase de trandafiri ce contrastează armonios cu verticalitatea stâlpilor de susţinere;
Gradina Japoneză, amenajată în anul 1998 cu sprijinul Ambasadei Japoniei în România şi a Fundaţiei Comemorative a Expoziţiei Mondiale Japoneze;
Monumente şi statui.

Proiectele pentru acest parc au fost făcute de arhitecţii Pinard şi Rebhun, aleile fiind proiectate de arhitectul Octav Dobrescu. Meritul deosebit îi revine arhitectului Fr. Rebhun care a realizat compoziţia vegetală (arbori, arbuşti, flori).   În timp s-a considerat necesar ca parcul poate fi amenajat în două zone: una liniştită rezervată pentru odihnă şi cultură (pe terenul unde este parcul vechi) şi o zonă destinată odihnei active, sportului şi distracţiilor (situate dincolo de lac). Această a doua zonă a fost proiectată de arh. Vişan şi tehn. Mateescu astfel încât să se obţină o unitate armonioasă între cadrul natural şi partea proiectată, ţinându-se cont şi de arhitectura celeilalte zone a parcului.
Parcul a fost dotat cu lucrările edilitare necesare: reţea de apă pentru baut şi stropit, parţial cu reţea pentru evacuarea apelor uzate şi de ploaie, reţea de lumină electrică.
Ca dotări în prima zonă, a parcului Herăstrău vechi, se află două teatre – unul pentru adulţi şi altul pentru copii – două pavilioane pentru expoziţii, biblioteci, umbrar pentru lectură şi şah, debarcadere, bănci, iar în zona parcului Herăstrău nou sunt construite cabane, terenuri sportive, restaurante, etc.

Parcul Carol

Parcul s-a amenajat în stil mixt pe Dealul Filaretului, acoperit cândva de vii, martor al unor întruniri de mare amploare în anul 1848, purtând podoaba unui parc considerat printre cele mai frumoase ale oraşului. Parcul a fost proiectat in 1900 de arhitectul E. Redont si inaugurat in 1906.

Acest parc este o lucrare de înaltă ţinută artistică, astfel parterul central al parcului este încadrat de borduri de Buxus sempervirens şi rabate cu trandafiri, având de o parte şi de alta alei cu aliniament de tei.
  Buxusul de formă globuloasă este amplasat de-a lungul aleii centrale, impresionând prin ritmicitatea şi mărimea lui.
  Dacă aleea centrală este rezolvată într-un stil geometric, restul parcului are un traseu peisager cu alei sinuoase, vegetaţia fiind grupată într-o asemenea manieră încât să creeze imagini romantice, apropiate peisajelor naturale.

parcul carol

 

Ca si elemente de atractie deosebita, amintim: Arenele Romane, amfiteatru cu capacitate de 5500 locuri in aer liber, in cadrul caruia sunt organizate diverse spectacole si concerte, un exemplar Sequoia Gigantea-arbore declarat monument al naturii, Turnul lui Vlad Tepes, care adaposteste un rezervor de apa, Monumentul soldatului necunoscut, adus in 1991 de la Marasesti, Statuile “Gigantii”, realizate de sculptorul Dumitru Paciurea, Fantana Cantacuzino, monument de artă în stil neoclasic, construită în anul 1870, fiind decorată pe faţadă şi parţile laterale cu basoreliefuri şi plăci de ceramică reprezentând cavaleri medievali şi steme.

Parcul Tineretului este situat la capătul B-dului Dimitrie Cantemir în zona denumită“Valea Plângerii”, la o distanţă mică de centru. Proiectul întocmit de arhitectul Valentin Donose (Institutul Proiect Bucureşti) a avut în vedere realizarea unei suprafeţe vaste de spaţiu verde pentru odihnă şi recrearea populaţiei din ansamblurile de locuinţe din partea sudică a oraşului.

tineretului

 

Gradina Botanica Bucuresti

Am lasat-o la urma dintr-un motiv bine intemeiat…un buchet ales de culori, forme, vegetatie  luxurianta, arta florala, colectii impresionante de plante rare, mediteraneene….si spre rusinea mea nu am apucat sa o vizitez…va indemn pe Dvs…

gradina_boanica_bucuresti

Gradina Botanica “Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti a fost infiintata la initiativa doctorului Carol Davila, cel care a infiintat si Facultatea de Medicina. Este situata in partea de Vest a orasului, zona Soseaua Cotroceni-Palatul Cotroceni.

Gardina Botanica este o institutie de cultura, educatie si cercetare, un factor activ in procesul general de constientizare a relatiei dintre om si natura, prin prisma necesitatii conservarii diversitatii vegetale.

Un spatiu verde ideal atat pentru turisti cat si pentru specialisti, Gradina Botanica ramane unul din cele mai vechi “monumente in aer liber” al Bucurestiului, ce continua sa-si incante si sa-si fascineze vizitatorii chiar si dupa ce a trecut mai mult de un secol plin de peripetii de la infiintarea sa. Cu siguranta, este un exemplu ce ne arata ca locurile frumoase pot supravietui in Bucuresti in ciuda tuturor calamitatilor care se pot intampla si a schimbarilor politice ce pot surveni.

Asadar, avem unde sa ne petrecem in mod creativ si contructiv, timpul liber.

Bucurestiul ofera cateva posibiliatti in acest sens si cu siguranta de luat in seama.

Ce mai acunde Bucurestiul? Avem multe de descoperit in acest fascinant oras!

Stay Connected! :)

 

 

 

Spending free time in Bucharest

Spending free time in Bucharest

Bucharest, capital city sometimes called “Little Paris” is the place where many of us go to other destinations. But why not just a destination Bucharest itself? Has shown so many things that may not have noticed yet. This article is for anyone who want to discover Bucharest the other day and the now.

Transport

Before any need to know how to get in Bucharest, and that our vehicles are provided.

If you come then we can choose DN1 from Oradea, Arad our choice whether we would be DN1, DN3 from Constanta is, if we travel by car. Even here we can choose: to travel by car or rent a car or minibus from EuroCars.

We have the possibility to travel by train or plane, for convenience, and then we rent a car in Bucharest without relying on public transport.

But not solve all transportation problems related to organization, especially if we want to spend several days in town.

Accommodation

It would be advisable to seek an accommodation before. We can rent a room at a hotel in Bucharest, or a pension. But of course, there is always a solution, and it would be apartments in Bucharest in Bucharest, along with much lower price than hotel rooms, we offer several facilities: fully equipped kitchen, free wireless internet, home cinema system , air conditioning, etc.. Do not forget any special offers for a hotel.

Transportation provided, as well as accommodation, we just have to hit the road.

Tourist attractions

I think everyone has heard at least once the House of People or Parliament House, which is ranked 2 in the world after the Pentagon, in terms of area. You should not miss in any way. Imposing architecture, monumental sculptures, decorative floors, ceilings lacy long line of saloons, galleries, theaters and halls of huge dimensions contributed to placing the buildings in Guinness Book.

People can visit the house every day.

Another monument that contribute to as “Little Paris’ Arc de Triomphe is erected to commemorate Romania’s participation in World War I. Road at the junction with Avenue Paul Kiselev Constantine Prezan. Inside the arch is held a small museum, and there possibillity to climb up the spring to take photos or admire the entire city.

Other important buildings are Romanian Athenaeum, National Opera, CEC Building, National Military, the Inn’s Inn.

Natural History Museum Gregory Antipas, recently renovated, can be visited from Tuesday to Sunday between 10:00 – 20:00. Museum organizes various workshops for both adults and children. List of museums, palaces, churches are very long, but now we turn our attention and for such activities.

May want to watch a theater performance, then we can choose between the Odeon Theatre, Bulandra Theatre or Theatre Nottara pieces.

Or if you are passionate of movies, Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni or Movieplex Cinema Plaza, are just some of the cinemas that await the latest news.

You can also visit the Botanical Garden, where you will find an oasis of calm and relaxation. And the Zoo can be visited daily from 9-17.

A walk through the Park Youth Cismigiu or e Herastrau and a great way to meet the capital.

Shopping

What use would be a trip if we did return with some souvenirs. We can choose between a variety of shopping malls, such as Union Shopping Center, Bucharest Mall, Plaza Romania, Militari Shopping Center, etc..

Restaurants

In Bucharest you will also find restaurants with American, Arabian, Belgian, French, Chinese, Indian, Italian, Portuguese, Mexican, Romanian, etc.. In few words I could say worldwide cuisine in one city.

Free time

Teahouses, casinos, discos, pubs, cafes and terraces are also places where you can meet new people and you forget stress.

Bucharest has wonderful people, spectacular places, waiting to be discovered and appreciated at their true value. Now not only have to set the date and start the road trip!

Advantages and disadvantages of short term

Advantages and disadvantages of short term

Before starting list of advantages and disadvantages I would like to explain what is accommodation in the hotel and can not be made equal between renting a room in a hotel and this regime.
Accommodation in Bucharest is hosting for a certain period of time persons. Basically, the apartment-hotel is a combination of hotel room and comfort of personal home, borrowing from the advantages of each choice of accommodation.

Apartments for rent in Bucharest are several categories and standards, ranging from studios, 2 rooms 3 rooms 4 rooms.

Who that is engaged in such work?

The list can be quite varied, from foreign or Romanian citizens who came here for business, changing jobs in another city for a certain period of time, mini-vacations for families and couples, winter holidays, or just and simply visiting a particular city.

What would be the main advantage of accommodation in Bucharest?

More spacious and comfortable, fully equipped, are located in central areas, offers a quality / price very attractive. The price of apartments short term rental in Bucharest are 40% lower than the same equivalent of star hotels.
But sometimes the price is not enough to convince us to call this type of accommodation and then I thought it would be better to lay the main advantages.

Advantages

1. The first advantage I said above and it is far lower price than in the hotels or guesthouses.
2. Generally apartments short term rental in Bucharest and other cities are located in the center or near the center where everything is provided you: cafes, clubs, malls, restaurants.all within minutes of you.
3. Most companies that practice this type of accommodation offers various discounts and special offers for short term. For example, for three nights paid, tourists can receive anadditional free or reduced price when the apartment is contracted for a period of several days.

4. Some agencies such as Eastcomfort and offers its clients the opportunity to appeal to car rental services in Bucharest and offers 50% discount on airport return.

5. Another great advantage is privacy, comfort and luxury that you will have, leaving the impression that you do not stay in a foreign house and makes you feel like you are home.

6. The check in and check out remain as flexible as in hotels with nonstop reception, and the advantage of total independence: the key of the apartment available.
7. Usually accommodation is not the number of people as in the case of hotels and guesthouses, the price is unique.
8. Renter can enjoy such a range of modern facilities such as DVD players, home cinema system, air conditioning, telephone and free wireless Internet or high-performance computer with internet access, etc.. Bathrooms are spacious and can have either bath or shower.
9. Fully equipped kitchens starting from cutlery, crockery, stove, coffee maker, refrigerator, microwave oven will be available to you at any time.

10. We put great emphasis on cleanliness and hygiene of these places, so you will always have available an extra set of bed linen and towels. And periodic cleaning depending on length of stay selected.
11. You can ask the company that you rent the more things Apartments and extra services, such as additional equipment in the kitchen, living room, even in the bedroom.
The advantage of renting an apartment in Bucharest is to privacy and individuality offered.
And not everything can be perfect as I would like to enumerate some disadvantages:

Disadvantages

1. The lack of reception. Who wants an accommodation in the middle of the night, need to call and wait until the owner appears studio / apartment and hand over the key to (check-in). Just happens to departure (check-out).
2. Accommodation in never has breakfast included. Why? Very simple: no restaurant or dining room, in the case of a block of flats, not hotel or hostel.
3. Parking is not guarded. Parking is shown at check-in, usually at the block.
4. Room-service can be provided only catering (pizza, traditional food, Chinese food, Italian food, etc).

And that conclusion can only say this: You’re almost at home short term rental!

Holiday in the countryside

Holiday in the countryside

“I do not know how others are, but I, when I think about my birth place, parental Humulesti house on chimney tower where hermother is bound to end Sfar with motorcycles, carp guts playing with them on the hearth prichiciul humuit, which kept me going when I started gently, which I hid in the oven when we play new boys, the peek-a-boo and other games and toys filled with childish humor and charm, and now if I leap heart with joy! “(Ion Creanga)

All we remember with joy and excitement of the long summer holidays spent at my grandparents, where the games were fun and good will at home.

Why can not we now, after the years to relive those moments?

In Romania there are still villages which retains old customs and traditions, that we who are in town I had the opportunity to see with our eyes or to know all the secrets.

We left to do than to choose the location and how we spend our holidays. We have chosen to learn the mystery of pottery, weaving as women before the loom, as potcoveste a horse, how to make cheese and the list goes on.

Before starting off I would recommend to book a room at one of the pensions of  Brasov, and you can consult the offers valid for the weekend chosen.

PENSION MIRUNA

Point of interest

Moeciu village is situated in the center of the country at the southern tip of the county of Brasov,

between the Bucegi Massif, in Rucar Pass. Part of the unit’s geographic localities Bran. It is situated 30 km from Brasov county town, on Route 73 and includes six villages which merged in 1968: Moeciu Lower Moeciu Lower Key, road cart, Magura and Pestera.

Attractions:

Located just 10km from the famous Bran Castle, Moeciu lure tourists with its mountainous landscapes, with a light spread over gentle hills, over forests, meadows and over.
The enchanting landscape invites to hiking, strong fresh air at home, peace descends like the deep pine forests, the hills full of pens and “Hoda” (grazing during summer houses), and above all a sharp breath is to be found Bucegi.

For those who love outdoor movement can organize walking and hiking in the hills surrounding the Upper Moeciu, or even on routes in Bucegi, Padina and Cave Chalet Gutanu hunting, horse riding travel or leisure.
In winter there are ski slopes or slide and you can organize sleigh rides. You can also organize trips to Poiana Brasov, where there are ski trails designed to higher standards.
You can also arrange trout fishing games (May 15 to September 15), predator fish or hunting (wild boar, bears) in the season.

Activities

Tourists have the opportunity to participate in major fairs and festivals in the Bran:
- March – climbing the mountain sheep;
- June 24 – Summer Olympics Sirnea;
- June 29 – measuring milk, choosing the best breeder of animals;
- July 20 – Santilie;
- 25 to 26 July – Summer Fair Moeciu;
- October 25 – Fire of Sumedru;
- October – sheep’ll cry;

PENSION VALEA CARUNTEI

A proof that nice Breaza develop agrotourism, Romania, Hotel Valley is gray.

Here you get the 3 star comfort and various treatments.

It is located 100 km away from Bucharest, 15 km from Sinaia, DN1.

From Bucharest: National Road 1, immediately after entering Comarnic follow signs “Breaza” left over the bridge, then at approx. 500m, the second street on the right, “Valley of gray”
From Sinaia: DN1, before exiting the Comarnic follow signs “Breaza” right over the bridge, then at approx. 500m, the second street on the right, “Valley of gray”

Equipment:

5 double bedrooms with individual bathrooms, cable TV, central heating
Living room with fireplace 40 m², possibility to organize banquets, conferences, etc.. for about 35 people maximum
Kitchen
Internet – Access Point for wireless laptop connection
Cable TV
40 sqm + Terrace Grill
Floor Balcony
Garden of 5000 sqm at the forest edge
Parking in the courtyard (4 cars) + garage
Excellent conditions for the recovery / rest for children and seniors, the climate is mild, away from moisture and heat mountain plain

If these locations are not convinced you can choose others where you can fish or hike, or simply spend

the quiet moments in nature in an orchard where ambient music will be provided by the chirping of birds.

And to be truly successful leave, you can rent a car with EuroCars or rent a minibus from  Brasov,  if you are with friends. from one of our agencies in the country.

I hope to relive the old days of vacation!

Dracula? Ice Hotel? Camping?

Dracula? Ice Hotel? Camping?

The idea behind this article came to me after I heard about the hotel in the shape of a ping pong paddle in China. If the others can, why not us could?
And I started looking on the Internet hotels ‘odd’ or rather uncommon.

Dracula Hotel

And I first came to mind was the well known Hotel Dracula.
Just do nothing Romania is known worldwide for this name, Dracula. Tell them that foreigners are novel and the next question will be: Dracula?
Located in Bistrita-Nasaud, Piatra Fântânele be reached easily on the European road E58, DN17  (linking Transylvania and Moldova).
You can rent a car Cluj from EuroCars, with or without driver, or rent a minibus of  Bucharest, if you want to have a weekend with friends.  Arrive, after we rented a hotel room, I toured the hotel, which is arranged in anair that makes you think of knights and damsels.
“The hotel was built in 1983  (under the communist shape)  model ofmedieval castles. The hotel attracts tourists from around the world for both architecture and medieval household and beauty of places, this picturesque  Romanian  authenticnature, “guide told us the hotel while visiting the museum.
You will also get a surprise, that I will not divulge, because just being in that place, you really feel like Dracula “master” hotel.
General Features:
140 beds in 3 suites and 62 rooms with two beds
Sauna
Parking
Restaurant
Room facilities: bathroom, telephone, television
Spring, summer and fall trips can be made:

Magura Horse of Bistrita-Wah national highway, where it opens a wide panorama of coverage on Rodna, Suhard, Calimani to and over Giumalau (duration 4-5 hours);
Stone Fantanele rocky, with a beautiful view of the mountains. Access does not have difficulty (2 hours);
Zimbru Hill – belvedere (duration 3-4 hours).
In winter, trails are at your disposal and large land ski babyschi, partly sledges, is organizing and sleigh rides.

Think Cold Ice Hotel

But for those who love winter sports and loves the snow and ice, I thought the only ice hotel in Eastern Europe,
built in the heart of Fagaras Mountains, at Pension Cabana Balea Lac.

My problem is that the hotel’s shape changes from year to year and can not receive visitors than winter. This year the theme was building “Think Cold Ice Hotel.”

The total area of ​​the hotel building is about 650 square meters. The hotel has ten rooms, an Ice Bar, a Restaurant and an esplanade Ice exhibition of ice sculptures.
A night in the icy rooms cost 99 lei Balea Lac, and go for a double room price to 300 lei to which we add the menu, which still costs 250 lei.
Each room is named after a famous philosopher, Romanian or foreign, and each of them will be exposed to a brief overview of the philosopher whose name it bears room.For Ice Restaurant has prepared a new menu consisting of four dishes, snack and dessert will be served on ice plates, and those who wish to dine in the Ice Restaurant will enjoy a welcome cocktail.
The Complex “Ice Hotel 2010″, will not deprive the Church of ice in past seasons, the church has hosted several religious events, there is also a religious wedding.

Balea Lac search area is especially delight any enthusiast who rides through the mountain landscape and the existing choice of routes that are a real challenge. Lovely ambient environment makes possible the practice of extremely diverse recreational activities. In winter sports on skis (downhill, slalom, background, etc..) Is done on the many nature trails surrounding the lodge.
On the frozen surface of the lake (more than 4 ha.) Frozen bright areas are arranged for hockey, curling and skating.

Nomad Camping in Castle Field

And I added the top hostels camping strange nomadic Castle Field, Mures County.
Accommodation is in traditional Mongolian yurt, and the heating is by wood stoves.Iurtele are designed on the basis of existingexperiments in the way the rest to be healthy and restful. Spend a few days in this camp, and your return to civilization will be recreated mentally and positive energy.
The campsite has a restaurant with traditional dishes, specialties from the kitchen internatonal,
foods cooked in wood oven pizzas and specialties. In the spa to relax in the Jacuzzi hot tub spa, sauna and massage bed with jade stones.
Optional cart rides are horse-drawn sleigh or ski trips or saline in Sovata of mine.
Prices
Adult Rate Period
11/01/2010 to 12/23/2010 190 RON
Prices are of type: person / stay
Services included
- 2 nights accommodation
- Full board meals
- Unlimited access to the Jacuzzi hot tub, sauna, massage bed with jade stones
I hope I made you curious and going to relax and have fun at one of these holeturi and forget the city stress and daily problems.
Waiting for other suggestions, maybe you know another hotel?

Dambovicioara Keys Trip

Dambovicioara Keys Trip

Have you ever wonder when a ant it’s right next to you, what she fells like? Do you think that she is afraid by your stature?

If you want to know how small you are in comparison to the world you live in, you certantly must check you Damvovicioara’s Keys on Rucar – Bran lane, it’s included on the natural reservation Piatra Craiului. It’s a woderfull place for nature lovers, here reunites many of man passions like hiking, cave exploration, birdwatching or if you want to relax this is the perfect place to excape the daily routine, the noises of the big town’s, the modern chaos, yourself relaxing in a rented room in one of the Bran Pensions.

I remember when I was for the first time in this part of the country, amazed by the beauty, by the imposing stature of the cliffs, astonished how a river of only 1-2 m wide can create a natural wonder unique in the world. I was only 16 years old wen I went on a roadtrip with my highschool class, and when we arrived everybody was sticked to the window of the bus and from all the noise and screams there was only one exclamation in a choir that sounded like “Oahh”.

It was love at first site for everybody, the entrance of the keys looked like a entrance of a big cave that has no end, the walls are closed to each other between 30 – 50 feet and has a diagonal position.

We  rent a bus from EuroCars and the bus driver was going slowly, leaving us to admire the view or he has more scared than us that a rock from above would drop on the bus, but after almost 3 km we’ve reached your destination, Dambovicioara’s Cave. We take a guide, split in 2 groups and we enter, I think he was almost 14 years old and he just ended elementary school, but he talked so openlly about the cave so he captured our attention, especially when he started talking about the history of it, that in the past it was lived by outlaws, afterward by a monk. It followed the main atraction, the geological fornations of the cave, that acording to the guide looked like a bears paw, a wing of an eagle, a tigre’s fur. But onestlly I felt like a was at a psychiatrist, the Rorschach test, wen he puts in the front of you a piece of paper smuged with ink, and he asks you what do you see, everybody saw what they want, imagination has no limits.

And we left the cave, tired from all that traveling, we arived at de hostel were we met our accommodations. The host encountered us typical romanian, not with the red carpet but with bread and salt. And to go all well, the host gave us each a glass of plum brandy, a little because we were minors.

The time to eat has arived, what can be more good than cabbage filled with meat, a steak of pork, and to go even better and not to choke, a home made wine, for desert a so so so good sponge cake, I think so the name of the pension “Mama Cozonacilor”

The second day, was a sad day because we left, we sat around a little longer in the court yard, they had a football field (european football J), trouts, pheasants, but how the word goes “A traveler comes, a traveler goes”, it was time to go home.

It’s a road trip that worths every moment, you wish that this dream will never end, and stay here on these picturesque lands a life time, filled by good and worm people.

Even if you are a local tourist with your personal car, or if you’re a foreign one and you chose to rent a car, Damboviciora’s Keys it’s a destination that you don’t want to miss. What can I say about the acces roads, it’s ok to go from Bucharest to Targoviste, but after this the road isn’t very good, so prepare for holes, dust, slowly driving, but for a local from Bucharest it’s just an ordinary day J. For an itinerary I recommend Bucuresti – Targoviste – Cheile Damboviciorei – Rucar – Bran – Brasov – Busteni – Sinaia – Bucuresti, so you covered a beautifull touristic area in our country, but are many more for you to discover.

And a map of the outlaws will take you directly to the destination.

Don’t forget Romania “Land Of Choice”!