Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Category Archives: Hoteluri Bucuresti

In 2019 este mai rentabil sa cumperi sau sa inchiriezi o locuinta?

La noi in tara exista multe idei preconcepute. Printre acestea, se remarca in mod special ideea ca trebuie sa fii proprietarul properiei case si ca nu poti locui cu chirie intreaga viata. Read more »

Welcome 2018!! Be good!

Bine v-am regasit, dragi prieteni, in 2018!!

Un an nou, cu noi rezolutii, cu speranta si voie buna…ca sa incepem cu dreptul! 🙂

La multi ani pe 2018! si sa aveti un an absolut minunat!

Iata ca suntem deja in a 2a saptamana din acest an, avem un Ianuarie cu temperaturi de primavara si muuulte planuri pe tot anul.

pozitiv

Foarte multi aleg in aceasta luna,  zile de relaxare si concediu in tarile calde si foarte bine fac…mai ales ca sunt oferte variate si tare apetisante pentru vacante exotice.

Inca ne urnim greut dupa sarbatori si inca melancolici, ne gasim o farama de timp pentru a ne planifica si organiza intalnirile importanta, calatoriile, zilele aniversare, onomasticile, ideile de business, planul de marketing, noi strategii de vanzari…fiecare dupa caz…

Eu zic sa ne pastram nota optimista, sa avem un an frumos, (noi sa avem grija sa-l facem frumos), dimineti cu zambet si apusuri cu oameni dragi…

happy

Bucurati-va de voi, de viata si de tot ce va inconjoara!

Iubiti, radeti, cititi, dansati si fiti fericiti!

smile

Toate cele bune, va doresc!

enjoy

All the best!

Stay connected! 😀

www.eastcomfort.com

#regimhotelierbucuresti

In pasi de toamna

Cum a inceput toamna voastra?

Mie una, imi place toamna…mai ales cum natura jongleaza cu culorile rosii-bungundii, galben-miere, portocaliu, verde crud cu nuantele de maro…hm…o incantare. Si e foarte palcut cand soarele mai trimite ceva raze caldute si toate aceste culori se transforma atat de frumos in ochii nostri…si parca pe unde , imi place si mai tare ca usor-usor, incepe sa miroasa a Christmas…iar asta pentru mine  deja ciresica…:D

fall1

Astazi o sa vorbesc un pic de Atra-Doftana…o pensiune altfel, situata intr-un decor care imbie la meditatie, la reintoarcerea la natura. Da, este o oaza de liniste si-ti linisteti reierul doar priving cerul, apa sau padurea.

atra4

Atra este situata lang lacul Paltinul cu vedere la lac. Felul in care este construita este unul aparte si are un fel unic de prezentare. Camerele sunt foarte calduroase, numai bine de vremea asta, cu geamuri largi sa poti cuprinde cu privirea cat mai mult din ce peisaj ti se revarsa in fata ochilor, parcarea  undeva deasupra camerelor…asta m-a dezorientat un pic, dar este perfect in ordine. Iar mancarea un deliciu!

atra1

Se ajunge pe un drum forestier si-ti amintesti ca esti in Romania si te gandesti sa nu-ti rupi masina 😀

Insa…eu am fost captivata de drum…la culorile toamnei, am pastrat fiecare privire si am contemplat natura in frumusetea ei fara sa-mi pese ca e drum greu si cu trepidatii…Ce-i funny, e ca am ramas in cap cu o melodie ce mi-a acompaniat drumul la intoarcere: Roxette, Mill and Toast and Honey….parca se potrivea cu decorul…cel putin, asa era in mintea mea…

Oare ce parfum am putea purta in acest context? Cine se baga?

Eu sunt o impatimita a parfumurilor si cred ca fiecare eveniment, intamplare, senzatie, traire trebuie sa miroasa cumva, e marcata de prezenta unui parfum…..iar aceasta excapada, la mine a mirosit a Allure Sensuelle -Chanel.

Va recomand Atra pentru o escapada, fara prea multa conexiune cu exteriorul, cu biroul, etc…doar sa fii acolo si sa-ti petreci fiecare moment cu tine, sa fii prezent in acel cadru si atat!

M-as intoarce strict pentru linistea care mi-o poate oferi, daca nu ti-o gasesti in alta parte. M-as intoarce pentru relaxare, pentru peisaj, ambient si cadrul deosebit…toti acesti factori fiind esentiali in aceasta ecuatie daca iti vei dori o excursie reusita.

Incercati! Nu doare!

Surse: pozele sunt luate de pe site-ul Atra Doftana: www.atradoftana.ro

Stay connected! 😀

www.eastcomfort.com

Cafeneaua cu pisici

Ei, cam cat de tare este asta?!

cafe-miau1

Mi se pare genial! Am citit despre aceasta cafenea cu pisici si mi s-a parut fantastic! Ce poate fi mai cool, pentru un iubitor de pisici, bineinteles, sa-si bea cafeaua la torsul unei pisicute? 😀

La aceasta cafenea sunt pisicute maidaneze si se pot adopta sau dona banuti pentru sterilizarea lor, printre ele fiind si pisicutele proprietarelor.

cafe-miau2

Cafeneaua cu pisici se află pe strada Maximilian Popper, nr. 41, Bucuresti.

Pe lângă plăcerea de a se sta în compania pisicilor,va puteti bucura si de diversele sortimente de cafele, smoothi uri, fresh-uri și mâncare vegetariană.

cafe-miau3

Sunt iubitoare de animalute, in special de pisici, sunt colocatara cu o pisicuta persana tricolora si o ador..asa ca acest post vine exact pe inima mea.

Mi se pare o super idee sa delectezi clientii cu o cafea buna sau un fresh si in acelasi timp sa oferi posibilitatea unor iubitori de animalute sa adopte un sufletel, astfel impusti 2 iepuri, vorba aceea…si umanul are prieten si animalutu’ e salvat de pe strazi si are si el o casuta si muuulta iubire.

Salut initiativa celor doua surori de la Cafe Miau! 😉

Stay connected! ;D

www.eastcomfort.com

Surse: restograf.ro

Let’s have some coffee…good coffee…

Bun regasit dragii nostri prieteni,

E fix 1 Iunie, ziua copilului din fiecare dintre noi 🙂 Sa sarbatorim deci! Fiecare zi e zi de sarbatoare…si sa incepem cu o portie de cafea, dar una grozava.

Recunosc, imi place cafeaua si n-as putea sa renunt la acest obicei…prost sau nu, who cares?!

cafenele bucuresti

M-am lasat de tigari acum cativa ani si bine am facut, dar sa pastrez macar cafeaua…Peste tot auzim cat de benefica este cafeaua, are antioxidanti si sa nu mai vorbim si de faptul ca e energizanta, gustoasa… mai contribuie si la reducerea efectului de portocola, celulita, daca iti pregatesti singura un scrub cu cafea si ulei de masline. Yupi!

Asaaaaa..

Avem o lista scurta cu cateva cafenele…care fac cafea buna! (Bineinteles ca nu sunt toate, sa nu fie cu suparare..)

  1. Two Minutes, Strada Constantin Aricescu 50A.  La Two Minutes găsești o cafea delicioasă, preparată fix în fața ta, în timp ce un barista talentat, îți povestește întregul proces, iar tu ești absolut fascinat. Partea cea mai interesantă la această cafenea este designul interior foarte  original și… atenție! – este recunoscută ca fiind cea mai mică cafenea din Europa (6 metri pătrați).

cafea bucuresti

2. Steam, Strada Uruguay 22

  • Conceput pe ideea de “To go”, designul interior și tot conceptul din spatele lui, stil minimalist, simplu, dar de efect.
  • Extrem de hipsterish, include baristas bărboși.
  • Nu poți alege tipul de cafea, doar dimensiunea (espresso 100 ml, espresso cu lapte 170 ml sau espresso cu și mai mult lapte 270 ml). Boabele sunt prăjite de Origo.

Steam

3. Frudisiac, Intrarea Bitolia 4

  • Fratele mai mic al lui “Rue de Pain”, face parte din trendul decorurilor minimaliste cu tente scandinave. Decor urban de inspirație nordică pe care nu o veți mai vedea în nicio altă cafenea din București.
  • Atmosfera cam rece, baristas ușor snobi dar cafeaua e foarte bună.
  • Pe paharele lor e trecut mesajul “Roasted in Stockholm”

frudisiac

4. Origo, Strada Lipscani 9

  • Probabil cel mai faimos dintre toate, încă din 2013, este cel mai hipsterish și cel mai aglomerat. Au prăjitorie proprie.
  • Poți să-ți alegi tipul de cafea, ai inclusă și o povestioară despre originea ei oferită de staff-ul prietenos.origo

5. The Coffee Shop, Calea Moșilor 221

  • Este un lanț de coffee shop-uri cu un decor NY style.
  • Extrem de friendly staff.
  • Poți alege tipul de cafea
  • Îți poți cumpăra tot ce ai avea nevoie în materie de cafea: espressoare, latiere and of course o selecție foarte mare de cafea.

Atmosfera intima, ca si cum am fi intr-un spatiu menit sa ne faca ziua mai frumoasa cu ajutorul licorii magice pe care urma sa o alegem. In shop, puteti gasi o diversitate de cafele (Tchibo, Alfredo, Origine Pura Columbia, Jacobs, Illy si muulte alte brand-uri) asezate frumos pe rafturi.

the_coffee_shop_mosilor_large

Cam asta ar fi lista scurta…cea lunga , cu o alta ocazie, poate…Nu zic, nu…stiu ca sunt multe cafenele cool in Bucuresti si merita sa le mentionam pe toate. Fiecare din ele iti ofera ceva unic prin design, produs, servicii, locatie, atmosfera, etc…

Pana la o noua intalnire,

Stay connected! 😀

www.eastcomfort.com

surse: www.alistmagazine.ro, Arina Baston

http://www.nihasa.ro

Vine, vine primavara!!

1Martie, Ziua Mărţişorului este  sărbătorită atat de români şi de alte popoare din Balcani, semnificand biruinţa primăverii asupra iernii, fiind un fel de amuleta care să poarte noroc.

martis

Martisorul era vaziut ca un talisman protector. Se credea ca te apara de fortele malefice, prevenea imbolnavirea in lunile care urmeaza lui martie, tinea deoparte deochiul.

Una din traditii era sa prinzi snurul la incheietura mainii si ai grija sa il inchei intr-un nod. Acesta avand functie protectoare si, in perioada in care purtai acest snur, avea puterea de a tine raul si ghinionul la distanta.

In perioada de inceput a lunii Martie, 1-9 martie,se aleg Babele pentru a vedea cum iti vor fi zilele in anul respectiv sau cum iti este sufletul, dupa alte datini.

poster-martisor

De zielel Babelor, Baba Dochia obisnuieste sa toarca si sa isi scuture cele noua cojoace, unul cate unul, in fiecare din cele noua zile. In zonele din Ardeal, femeile nu trebuie sa lucreze cu fusul cat timp dureaza “Babele” pentru a nu atrage asupra lor mania si blestemele Babei Dochia.

In unele zone din Bucovina sau Moldova, se mai pastreaza si in ziua de azi ,un obicei frumos:

fetele trebuie sa poarte la gat, agatate de un snur in rosu si alb, monede de aur sau de argint, care  trebuia purtata timp de 12 zile dupa care era folosita pentru a cumpara o felie de branza alba, dulce si frumoasa. Asadar, fata care a purtat acea moneda  avea sa fie dulce si frumoasa tot timpul anului, iar tenul ramanea luminos si neted.

De 1 martie, mărţişorul se dăruia înainte de răsăritul soarelui, copiilor şi tinerilor – fete şi băieţi deopotrivă.

Şnurul de mărţişor, alcătuit din două fire de lână răsucite, colorate în alb şi roşu, reprezintă unitatea contrariilor: vara-iarnă, căldură-frig, fertilitate-sterilitate, lumina-întuneric.
În Banat, datina spune că, fetele nemăritate care se spălă cu apa adunată de pe frunzele fragilor din pădure, se vor mărita în anul respectiv, iar în zona Bihorului există obiceiul ca fetele să se spele cu apă de ploaie pentru a fi sănătoase și frumoase.

În Dobrogea, mărțișorul trebuie să fie purtat până la venirea berzelor ca mai apoi să fie aruncat spre înaltul cerului.

În satele din Transilvani, mărțișorul este agățat de poartă sau la ferestre pentru a îndepărta relele și blestemele.

Astazi, valoarea mărţişorului este  dată doar de creaţia artistică, şnur alb-roşu se confecţionează din orice şi poate să aiba diverse semnificaţii.

ghiocica

Sa fiti iubiti! Un 1 Martie vesel si frumos si o primavara calda si plina de bucurii!

Stay connected! 😀

http://www.eastcomfort.com/romania/bucuresti/ap2-1r-apartment.en.html

Surse: http://jurnalul.ro

http://www.gazetanoua.ro

Povestea Carului cu Bere

Povestea restaurantului din Bucuresti, in care au mancat la aceiasi masa George Cosbuc, Demi Moore, Rolling Stones

caru5

Povestea Carului cu Bere din Bucuresti nu concentreaza doar ultimii 20 de ani de capitalism, ci incepe cu 111 ani in urma, cand berea era adusa mesenilor cu carul tras de boi. Cu toate ca a ramas printre putinele restaurante cu traditie din Romania, doar proprietarii mai reusesc astazi sa il promoveze. Spre comparatie, distileriile sau berariile vechi din marile capitale europene, ca Praga, Berlin, Dublin sau Edinburgh sunt deja legende, fiind incluse fara ezitare in circuite nationale. In ultimii ani, Romania a fost invadata de restaurante de tip fast-food, care detin o cota importanta din piata totala de doua miliarde de euro, insa Caru’ cu Bere se mentine in topul incasarilor, cu peste cinci milioane de euro anual, nivel asemanator cu cel obtinut de competitorii care apeleaza la servirea rapida, restaurantul din magazinul Ikea si McDonald’s Unirii.

Daca in urma cu 100 de ani, clientii stateau la masa in apropierea lui George Cosbuc, Octavian Goga sau Barbu Delavrancea, din 2006 au mancat la mesele Carului cu Bere membrii trupei Rolling Stones, Demi Moore sau printul mostenitor al Japoniei, care au servit sarmale, mititei, carnati de Plescoi sau specialitatea casei ciolanul cu varza.

caru1

Atmosfera interbelica se simte de cum intri pe usa rotativa din lemn masiv a Carului cu Bere. Mesele din lemn vechi, tocite pe margini de coate, candelabrele, scarile sculptate in forma de spirala, cupolele inalte pictate in nuante de verde si ocru, cu insertii de auriu si rosu sau vitraliile reusesc aproape in totalitate sa transpuna pe oricine intr-o alta lume. Vestimentatia clientilor, paharele si sticlele branduite, purtate pe tavile ospatarilor, sau cateva vitrine frigorifice sunt insa elementele care amintesc ca ai intrat sa iei masa de pranz intr-unul din restaurantele Capitalei la inceput de 2010.

Berea casei direct din fabrica Tuborg

Cele mai comandate feluri de mancare sunt mititeii si ciolanul a carui portie de doua persoane costa 59 de lei. Cel mai scump fel de mancare este insa muschiul de vacuta care costa, in portie de 650 de grame, 88 de lei. Dintre beri, cea mai ceruta, in proportie de 95%, este berea casei Caru’ cu Bere pentru a carei fabricare restaurantul inchiriaza o zi pe luna fabrica Tuborg. “Intr-una din zile, fabrica Tuborg se opreste la 12 noaptea, se curata toate liniile, se igienizeaza, dupa care incepe procesul tehnologic pentru berea Caru’ cu Bere care dureaza pana a doua zi la 12 noaptea”, afirma Mischie.

caru2

La inceput, Caru cu Bere isi lua berea de la Bragadiru. Mischie cunoaste bine istoria berariei, pe care se pregateste sa o spuna la un pahar de apa minerala. “Discutiile cu mostenitorii cladirii pentru administrarea restaurantului au inceput din 2001, dar la vremea respectiva familia Mircea, proprietara cladirii, se afla in proces cu operatorii de atunci – Trocadero, companie care activeaza in domeniul restaurantelor cu actionar majoritar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS)”, povesteste Mischie, care, impreuna cu Dragos Petrescu, actionarul majoritar cu care administreaza si restaurantele City Grill, Hanu’ Berarilor, Buongiorno si Bundetot, a preluat operarea berariei in februarie 2006 si a redeschis Caru’ cu Bere la opt luni distanta dupa numeroase renovari, restaurari si dotari cu echipamente moderne a bucatariei care au costat in total pana la 1,3 mil. euro.

caru3

Caru’ cu Bere, construit in 1899 cu ajutorul unui imprumut ipotecar de Nicolae Mircea care venise din Ardeal in Bucuresti sa faca afaceri cu bere, a devenit la scurt timp locul de intalnire al oamenilor vremii, al pensionarilor din randul magistratilor, armatei sau literati, dar si al studentilor care primeau o masa gratuita pe zi. “Am pastrat multe scrisori pe care le-a primit bunicul de la parintii acelor studenti care doreau sa-i multumeasca pentru ajutorul de a-si tine copiii in scoala. Toti veneau sa bea o bere aici, iar angajatii aveau locuintele deasupra berariei. Lucrau la Caru’ cu Bere pana la pensie. Si familia mea a locuit aici din momentul in care a fost construita cladirea”, rememoreaza Nicolae Mircea, nepotul fondatorului Carului cu Bere, care ii poarta numele si care acum este proprietarul cladirii, alaturi de una dintre verisoarele sale. Nicolae Mircea mai coboara din cand in cand in restaurant, cand se afla in Bucuresti, comanda o cafea cu trei cutiute de lapte si se cufunda in muzica cantata live din restaurant. “Uneori parca sunt prea multi decibeli aici, mai ales in timpul programelor artistice”, observa Mircea in timp ce vorbeste despre atmosfera din Car de acum peste 60 de ani.

Caru’ cu Bere a fost mult mai mic la inceput, dar din 1926 a fost extins, construindu-se partea unde acum stau barul si scarile care duc la balcon. Deasupra sunt doua apartamente cu mai multe camere, care momentan sunt libere, dar care ar putea fi un butic hotel cu pana la 20 de camere, dupa parerea conducerii Trotter Prim, sau loc pentru diverse expozitii in viziunea boema a lui Nicolae Mircea. Povestile tatalui sau, Radu Mircea, care a preluat pentru o vreme conducerea restaurantului, i-au creionat lui Nicolae Mircea imaginea unei berarii in care “cheflii mai ramaneau dupa ora inchiderii si plecau pe usa din spate, unde de Craciun se facea o masa mare cu toti ospatarii care avea in capul mesei pe familia Mircea sau unde bacsisul se dadea dupa gradul de implicare. Oamenii stateau la coada sa fie asezati la masa unuia dintre cei mai vestiti chelneri si ii lasau bani in plus”.

in 1949 restaurantul a fost rechizitionat (masura exceptionala prin care un organ al administratiei de stat obliga pe cetateni la cedarea temporara a unor bunuri mobile sau imobile pentru nevoile statului), nu inainte ca familia Mircea sa fie obligata sa-si achite creditul ipotecar pe care il facusera in urma cu 50 de ani pentru constructia restaurantului.

car7

Caru’ cu Bere a devenit o cooperativa de pregatire a angajatilor din industria alimentara, care au ajuns sa locuiasca in apartamentele cladirii si sa lucreze in cadrul restaurantului.

Dupa prima renovare, din 1984, restaurantul a decazut. Operat de compania Trocadero, care mai detinea pe atunci restaurante ca Hanul lui Manuc sau Trocadero, cel care ulterior a devenit cazinou in zona Universitatii, unitatea a preluat o imagine prafuita. “O recenzie a acelei perioade spunea ca trebuie sa vizitezi neaparat la Caru’ cu Bere daca ajungi in Romania, dar sa nu stai, sa nu mananci aici. Gresia, care este facuta la Turda in 1920 si peste care au trecut milioane de oameni, a fost distrusa in unele parti. Ulterior am reusit sa o refacem, ba mai mult, am gasit intr-un depozit de la Hanul lui Manuc rezerve de gresie pe care le avem si acum. Placa are peste doi centrimetri inaltime si este colorata in profunzime pana jos. Peretii erau afumati, pe alocuri mucegaiti”, spune Daniel Mischie.

Mircea Nicolae caracterizeaza atmosfera acelei perioade ca fiind “trista”. “Ospatarii aveau la dispozitie un televizor in fata caruia stateau toata ziua in asteptarea clientilor. Restaurantul era gol de cele mai multe ori, insa.”

Demersurile pentru reintrarea in posesie au inceput din 1990, dupa noua ani s-a terminat procesul, Mircea Nicolae a fost recunoscut ca mostenitor, dar pana in 2006 a durat punerea in posesie a restaurantului. In momentul in care Dragos Petrescu si Daniel Mischie au preluat operarea restaurantului, Mircea Nicolae mai purta discutii cu alte companii care voiau sa preia spatiul. “Am primit oferte de milioane de dolari, dar Caru’ cu Bere nu este de vanzare. I-am ales pe cei doi sa opereze restaurantul pentru ca auzisem ca sunt tineri si sunt profesionisti”, spune Mircea, care a incheiat un parteneriat cu Trotter Prim pe 10 ani.

In 2006 a avut loc restaurarea restaurantului. “Nu am modificat absolut nimic. Peretii au trebuit in mare parte sa fie stersi si repictati dupa poze, recenzii de la Ministerul Culturii pentru ca erau mucegaiti sau pictati cu var. Mare parte din mobilier este cel din 1924 si unde este curbat este tocit de coate”, explica Mischie.

Opt luni a durat consolidarea restaurantului, pe santier lucrand 120 de muncitori. Pictorul (acelasi care a participat si la prima renovare), constructorii sau restauratorii au fost acreditati de Ministerul Culturii pentru a putea lucra la Caru’ cu Bere.

Din perioada comunista nu au mai pastrat aproape nimic, in afara de nea Ion, ospatar care lucreaza aici de peste 40 de ani. In varsta de 56 de ani, nea Ion a trecut de-a lungul timpului de la comanda tinuta minte la comanda scrisa pe carnetel, iar astazi lucreaza cu un POS. Nu prea s-a acomodat, “dar este o obligatie morala pentru noi ca nea Ion sa beneficieze de un tratament special”, dupa cum spune Mischie.

Acum localul este unul foarte cautat atat pentru atmosfera cat si pentru serviciile pe care le ofera.

Recomnadam sa faceti rezervare in prealabil:0726 282 373 Restaurant Caru cu Bere, zona centrul Vechi, Strada Stavropoleos 5

https://www.carucubere.ro/

Surse: Articol scris de Cristina Stoian, preluat din Ziarul Financiar.

http://www.zf.ro

http://www.eastcomfort.com/

Stay connected! 😀

Getaway weekend – Peles Castle, Sinaia

Located in Sinaia (44 km from Brasov), Peles Castle is considered by many one of the most beautiful castles in all Europe.

pel3

pel2

pel1

The building of the castle began in 1873 under the direct order of the Viennese architect Wilhem Dodererand was continued in 1876 by his assistant, Johann Schultz de Lemberg. During 1877-1879 because of the war they abandoned work. That’s why the castle was inaugurated only on October 7, 1883. The location for the castle was chosen by the German prince Carol I de Hohenzollern, who was to become a king and it draws its name from the neighboring brooks which passes through the courtyard.

Several other buildings, annexed to the castle, were built simultaneously: The Guard’s Chambers, The Economat Building, The Foisor Hunting House, The Royal Stables, and the Electrical Power Plant. The Sipot Villa was constructed later. This would serve as the work site of architect Karel Liman. Liman would later supervise the building of Pelisor (1889-1903, the future residence of King Ferdinand and Queen Mary of Romania). as well as of the King’s Ferdinand Vila in the Royal Sheepfold Meadow

The castle was built in wood, stone, bricks and marble and comprises more than 160 rooms. The representative style used is German Renaissance, but one can easily discover elements belonging to the Italian Renaissance, Gothic, German Baroque and French Rococo style.

pel5 pel4

Peles is surrounded by seven terraces decorated with statues (sculptured by the Italian, Romanelli), stone-made-wells, ornamental vases and Carara marble. The architects used an abundance of wooden decoration, both for the exterior and for the interior of the castle, which confers a very special quality to the building.

Quite outstanding are the Big Armory Room, the small Armory Room, the Florentine Room, the Reception Room (where paintings and wooden sculptures depicting 16 castles of the Hohenzollerns are exhibited), the Moresque Room, The French Room, the Turkish Room, the Council Room, the Concert Room as well as the Imperial Suite.

pel7

pel9

Other exquisite attractions such as the statues, the ceramics, the gold and silver plates, the Meissen and Sevres porcelain, the Murano crystal chandeliers, German stained-glass windows, walls covered with Cordoba leather, ebony and ivory sculptures, as well as the extensive weapon collections are worth mentioning. It is also important to know that Peles Castle shelters one of the most important and most valuable painting collections in Europe, almost 2.000 pieces.

Almost adjacent to Peles Castle is Pelisor (“Little Peles”). King Ferdinand, who succeeded Carol I, intended to use Peles Castle as a summer residence. Supposedly he found Peles too big and overwhelming, so he commissioned the smaller, art-nouveau style, Pelisor Castle. Pelisor’s 70 rooms feature a unique collection of turn-of-the century Viennese furniture and Tiffany and Lalique glassware.

The Royal library attracts especially those who are keen on rare books, with leather covers engraved with golden letters. There is an attraction point even for those who are not familiar with the universe of books, namely the secret door, a way of access behind a book shelf through which the king could becalm in various rooms of the Castle.

The armouries, arranged between 1903 and 1906, shelter more than 4000 European and Eastern pieces from the 14th and 17 centuries. The most valuable are considered to be the German armours from the 16th and 17th centuries and a complete armour for horse and knight, unique in Romania.

The Music Room became a musical soirée salon at Queen Elisabeth’s wish. The furniture from this room was a gift from the Maharajah of Kapurthala.

The Florentine Room, also called the Great Salon, impresses with its ceiling sculptured out of linden trees, gilded, with two great chandeliers, and its ornaments in the Italian neo-renaissance style.

Maura Salon is the work of architect Charles Lecompte de Nouy, having Spanish-Moorish elements and an indoor Carrara marble fountain, replica of a similar piece in Cairo.

The Playhouse has 60 seats and a royal box, being decorated in Louis XIV style.

pel10

Near Peles castle there is Foisor, a kings’ residence with 42 rooms designed in the Swiss style.

pelisorr

How to get there?

Castelul Peles (the Peles Castle) is located in Sinaia (44 kilometers far from Brasov and 122 kilometers far from Bucharest), and one can choose between the European road E60 and the national road DN1. In what concerns the railway, there are many trains that go from Ploiesti to the Valea Prahovei (Prahova Valley), and Sinaia Resort is one of the destinations.

Stay connected! 😀

www.eastcomfort.com

Surse: http://www.romanianmonasteries.org

http://www.brasovtravelguide.ro

Locuri ascunse din Bucuresti

Capitala ascunde o mulţime de locuri cu adevărat frumoase în spatele cărora se află poveşti mai puţin  cunoscute.
Casa Melik, cea mai veche locuinţă a Capitalei

Pe o stradă îngustă din Bucureşti se găseşte încă cea mai veche clădire locuibilă, după cum apreciază istoricii. Casa Melik, aşa cum se numeşte construcţia, a fost ridicată pe uliţa Spătatului şi are puţin peste 250 de ani. Tot ce se ştie despre primul om care a locuit în vechea clădire este faptul că a fost un boier spătar, dar numele lui nu s-a păstrat în niciun document.

casa melik

Casa a fost ridicată special pentru el, dar în 1815, atunci când acesta a murit, construcţia a rămas moştenire urmaşilor boierului. Aceştia au vândut-o unui negustor armean pentru o sumă substanţială la acea vreme, 1.400 de taleri. Astăzi, casa păstrează o parte din parfumul vechiului Bucureşti, fiind considerată una dintre cele mai frumoase construcţii-monument, dar se numără şi printre cele mai frumoase locuri ascunse din Bucureşti.

Scara care duce spre fosta insulă a Bucureştiului, printre cele mai frumoase locuri ascunse din Bucureşti

În urmă cu ani buni, Dâmboviţa curgea prin jurul Patriarhiei, iar dealul pe care noi îl vedem astăzi era un fel de insulă în Capitală. Dealul Patriarhiei din Capitală este o zonă a oraşului încărcată de istorie. Încă de la urcarea pe deal, o parte a străzii este pavată cu pietre care astăzi spun povestea unui Bucureşti pierdut. Strada care conduce către Patriarhie a fost decorată cu aceste pietre în perioada interbelică, la ordinul primarului de la acea vreme din Capitală. „Pietrele datează din anii ’30. Toate trotuarele din perioada interbelică au fost pavate aşa de primarul Dobrescu. Se pare că este ultima stradă care mai are acest pavaj şi este monument istoric“, au declarat reprezentanţii Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN), cei care organizează trasee culturale prin Capitală.

Deşi Dealul Patriarhiei este foarte cunoscut, nu mulţi sunt cei care ştiu că din Mahalaua Flămânda se putea ajunge la Patriarhie pe o scară construită între două vechi case din Bucureşti. Astăzi, scara a rămas în picioare şi este considerată de cei care locuiesc în zonă ca fiind un loc foarte frumos şi încărcat de istorie, numărându-se printre cele mai frumoase locuri ascunse din Bucureşti.

Schitul Darvari, o oază de linişte în centrul Capitalei

schitul-darvari

Chiar în centrul Capitalei, pe străduţele mici şi răcoroase din apropierea Grădinii Ioanid, se află Schitul Darvari, lăcaş de cult ascuns de ochii trecătorilor grăbiţi. Ansamblul, mărginit de un gard de piatră alb este o adevărată oază de linişte şi unul dintre cele mai frumoase locuri ascunse din Bucureşti.

Schitul Darvari a fost ridicat în anul 1834, de către Mihail Darvari şi soţia sa Elena. În acele vremuri, aici era doar o biserică mică, din lemn, care servea ca loc de rugăciune pentru membrii familiei ctitorilor. Schitul a căpătat forma actuală în 1934 după planurile arhitectului Gheorghe Simotta, în timp ce interiorul a fost pictat în frescă de Iosif Keber.   În timp, Schitul Darvari a trecut prin numeroase schimbări,  fiind inclusiv reconstruit din temelii în perioada interbelică.  Din anul 1992, Schitul Darvari este declarat monument istoric, iar mănăstirea a fost renovată de mai multe ori, chiliile şi biserica au fost refăcute şi pictate în întregime. La Schitul Darvari, credincioşii mai pot admira şi clopotniţa, magazinul cu obiecte religioase şi un mic paraclis de rugăciune.

Xenofon, strada pe care n-a mers niciodată vreo maşină

În jur de 70 de trepte, o parte dintre acestea vizibil afectate de trecerea timpului, şi o plăcuţă metalică pe care stă scris „Xenofon“. Aşa începe o filă din povestea Bucureştiului, scrisă în urmă cu sute de ani, atunci când a fost construită singura stradă în trepte din oraş. La capătul ei, un palat de pe vremea lui Carol I, transformat astăzi într-un hotel de lux celebru.

xenofon

În apropierea Parcului Carol din Capitală există o stradă îngustă pe care niciodată nu a mers nicio maşină. Din când în când, oamenii din zonă mai urcă sau mai coboară pe străduţă fără să dea prea mare importanţă betonului încărcat de istorie pe care calcă. Strada Xenofon este considerată singura în trepte din Bucureşti şi ar fi fost construită în urmă cu peste 200 de ani. De atunci şi până astăzi, treptele străzii s-au deteriorat, asfaltul s-a fisurat sau chiar s-a rupt, dar o parte din parfumul de odinioară a rămas în atmosfera locului. După ce urci toate treptele ajungi în capătul străzii, acolo unde o bijuterie veche de peste 100 de ani, restaurată şi modernizată, constrastează puternic cu lumea lăsată „la poalele străzii“. Practic, strada în trepte este un tunel care te conduce către o lume nouă, plină de şarm şi eleganţă.

 Palatul Suter, bijuteria din capătul treptelor

Palatul Suter, botezat acum Carol Parc Hotel, a fost construit la începutul secolului trecut de arhitectul german Adolf Suter. Istoricul Dan Falcan spune că în apropierea palatului se află cartierul Gramont, locul în care şi arhitectul german deţinea teren în urmă cu peste 100 de ani.

„Construcţia cartierului Gramont, cuprins între bulevardul Regina Maria şi Parcul Carol, a început prin 1893. Aici era un loc gol, nu erau construcţii“, zice Falcan. Câţiva ani mai târziu, în 1904, cartierul de case era în mare parte construit, doar pe alocuri mai făcându-se mici lucrări. În schimb, Palatul Suter, a început să prindă viaţă în anul 1902, pe Dealul Filaretului, cel mai înalt punct natural din Bucureşti şi a fost gata patru ani mai târziu.A fost restaurat şi modernizat de-a lungul vremii, iar astăzi este cunoscut ca un hotel extrem de elegant şi rafinat din Capitală.

suter

Castelul Ţepeş, copia Cetăţii Poenari

În clasamentul propus de noi cu cele mai frumoase locuri ascunse din Bucureşti includem şi Castelul Ţepeş, o copie fidelă a cetăţii Poenari. Nu este vechi de şase secole, ci are doar puţin peste o sută de ani şi a fost construit de către regele Carol I (aprilie 1866 – 10 octombrie 1914), un iubitor al lui Vlad Ţepeş. Castelul a fost inaugurat în anul 1906 în cadrul Expoziţiei Generale a României, organizată în Parcul Carol cu ocazia aniversării a 40 de ani de domnie a regelui. Prin Expoziţia Generală a României, autorităţile de la Bucureşti au vrut să arate vizitatorilor, printre care mulţi străini, modul în care a progresat România în perioada 1866 – 1906.

castelul-tepes
Castelul a fost ridicat după planurile arhitecţilor Ştefan Burcuş şi V. Ştephănescu reproducând, la o scară mai mică, Cetatea Poenari. Astfel, Carol I a comandat ca în turnul fortăreţei, înalt de 23 de metri şi cu un diametru de 9 metri, să fie montat un rezervor de apă din fontă. Printr-o scară de lemn, în spirală, se urcă pe o platformă de unde, din turn, se poate admira Parcul Carol şi panorama Bucureştilor. Un contrafort puternic, terminat cu un pridvor de lemn, susţine turnul ca să nu se prăbuşească, iar în dreapta se află un zid crenelat de piatră, terminat în colţ cu un alt turn de dimensiuni mai mici. Toată construcţia a fost îmbrăcată în piatră şi în cărămidă roşie.

www.eastcomfort.com

Stay connected!:D

Surse: adevarul.ro

Therme Bucuresti

ag

Romania detine o treime din izvoarele termale si minerale ale Europei. Un potential imens, din ce in ce mai bine speculat de investitori. La randul lor, turistii revin in statiunile balneoclimaterice consacrate precum Baile Herculane, Calimanesti, sau Baile Felix.

t2

Therme Bucureşti, centrul de wellness, relaxare şi entertainment bazat pe ape termale a fost deschis la Baloteşti, lângă Bucureşti, după o investiţie de peste 50 milioane euro, estimează că va avea între 800.000 şi 1 milion de vizitatori pe an.

Construcţia centrului a început în octombrie 2013, investiţia aparţinând grupului austriac A-Heat.

Potrivit dezvoltatorilor, Therme Bucureşti este cel mai mare centru european de wellness, relaxare şi entertainment bazat pe ape termale. Investiţia a fost dezvoltată pe un teren de 250.000 mp, are o suprafaţă totală de peste 30.000 mp şi o capacitate de 4.000 de persoane simultan.

t1

La Therme Bucuresti, apa geotermala este adusa la suprafata de la o adancime de peste 3.100 de metri. Forajul este o dubla premiera pentru Romania moderna, pentru ca este cel mai adanc foraj de apa termala realizat dupa 1989 si foloseste o tehnica revolutionara, care pastreaza toate calitatile fizice si chimice ale apei, pana la suprafata. Noutatea absoluta din zona Spa & Wellness este oferita de cele sase saune tematice si o baie de aburi.

t3

t6

Zona Galaxy din cadrul Therme Bucuresti detine cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul si Sud-Estul Europei. Lungimea totala a acestora este de 1,5 kilometri, iar zonele de plecare au o inaltime de pana la 14 metri, ele fiind concepute pentru a oferi multiple ocazii de entertainment pentru toate varstele. Zona cuprinde 16 tobogane, dintre care 7 pentru copii, 2 tobogane care ‘strapung’ acoperisul cladirii, tobogane interactive cu jocuri de lumini sau ‘Racer’, unde pot concura pana la 3 participanti simultan, precum si ‘Crazy River’, cu un volum de apa de peste 2.500 mc/ora.

pis22

In zona relaxarii, au fost aduse peste 800.000 de plante. Sute de palmieri inconjoara piscina principala. Aici gasim cea mai mare piscina cu valuri din Romania si 16 tobogane. In zona de rasfat, vizitatorii au de ales dintr-o varietate de saune tematice si o piscina cu seleniu.

Preturile variaza in functie de zona si de perioada petrecuta si le puteti gasi pe site-ul oficial.

Programul este urmatorul:

Luni – Joi: 09:30 – 23:30
Vineri – Duminica 08:00 – 01:00

www.eastcomfort.com

Surse: http://stirileprotv.ro/

www.descopera.ro