Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Monthly Archives: November 2014

Cu trenul Regal

Daca ai trecut de cateva ori pe langa padurea dintre Mogosoaia si Buftea si ai intalnit semnul “Trecerea interzisa”, intrebandu-te ce se gaseste dincolo de el, noi iti oferim raspunsul. Daca obtii aprobare de trecere, ajungi intr-o zona detinuta de CFR unde zace Trenul Regal, o bijuterie a cailor ferate, care functioneaza perfect si poate fi inchiriata pentru suma de 15 000 euro/ zi. Cam mult pentru buzunarul nostru, dar sa arunci o privire nu costa nimic.

Trenul despre care va vorbim a fost realizat la ordinul regelui Ferdinand si finalizat in 1928, insa in acelasi hangar se mai afla alte doua trenuri care i-au apartinut lui Ceausescu. Cu primul, au calatorit personalitati precum Carol al II-lea, Regele Mihai, dar si fosti conducatori precum Nicolae Ceausescu sau Gheorghe Gheorghiu-Dej. In 1984, Ceausescu a decis ca vrea sa aiba propriile trenuri, asa ca a comandat doua: au motoare Rolls Royce, ating peste 160 km/h, iar doua dintre cele 17 vagoane sunt blindate. Ce putem sa gasim in aceste trenuri? De toate, de la sali de sedinta, restaurante, dormitoare si pana la sufragerii, zone de relaxare si vagonul secret, la care nu are nimeni acces.

Ar mai fi de mentionat ca aceste doua trenuri comuniste au cate un aruncator de grenade cam in fiecare coltisor. Totul este tapetat, mobilierul e lucrat manual, din lemn alb, cuverturile sunt din matase fina, iar peste tot sunt sertare secrete in care se spune ca erau tinute arme. De asemenea, o sa dati de foarte multe pasaje si usi secrete si asa mai departe.

Cu toate acestea, nu toata lumea poate sa viziteze, asa ca informeaza-te din timp cum ai putea sa obtii aprobare. De asemenea, va trebui sa mergi cu masina ta sau sa rogi un prieten, pentru ca nu prea ai mijloace de transport care sa te duca la destinatie.

Trenul regal Trenul Regal Trenul Regal Trenul Regal Trenul Regal

http://www.eastcomfort.com/romania/bucarest/ap23-2r-apartment.en.html

Stay Connected! ­čśÇ

Surse: infoinsider.ro

bucurestiacum.wordpress.ro;

visuell.ro;

b365.ro;

cefacinweekend.blogspot.com;

spottedbylocals.com;

fotostefan.ro, 

qbebe.ro

Stradute cu sarm din Bucuresti

Pentru cei si cele dintre voi care se plang in fiecare zi de faptul ca Bucurestiul nu ofera nimic interesant sau palpitant, ca totul in jur e gri si ca, atunci cand vine iarna, parca lucrurile se inrautatesc, le sugeram sa viziteze cateva strazi in trepte. E adevarat ca e posibil sa te ratacesti cu harta in mana, insa, daca esti in pas cu tehnologia si porti in permanenta un GPS la tine, s-ar putea ca aceasta vanatoare de trepte sa ti se para distractiva. Incepi din zona Cotroceni, cu straduta care face legatura intre Alexandru Vitzu si Grigore Romniceanu (in apropiere de Liga Profesionista de Fotbal). Desi aceste trepte au fost betonate prost de-a lungul timpului si nici gunoaiele nu au intarziat sa apara, nu aveti cum sa nu observati potentialul fotografic al zonei.

Daca sunteti in parculetul Romniceanu, o sa vedeti ca in apropiere exista o alee ingusta care da in strada cu acelasi nume si care in trecut era in trepte. Cu timpul, insa, ele s-au nivelat, asa ca totul arata ca un fel de podea valurita acum. O idee buna ar fi sa nu vii cu bicicleta, deoarece nu prea o sa ai loc de manevrare. Tot in Cotroceni gasim si straduta Nanu Muscel, care, desi nu este in trepte sau in panta, are o curbura destul de stransa, cam cat un semicerc, este ingusta si, de fapt, nu duce nicaieri, fiind mai mult o fundatura.

Daca vrei sa vezi cum e sa te plimbi pe acoperisurile oamenilor, mergi pe Colina Filaretului si cauta straduta Xenofon. Aceasta isi desfasoara treptele de la acoperisul caselor si pana la nivelul strazii, ceea ce inseamna ca o sa ai probabil cea mai ampla vedere a constructiilor din zona.┬áStrada este veche de 220 de ani ┼či a fost unul dintre locurile preferate de promenad─â pentru protipendada bucure┼čtean─â.

La cap─âtul sc─ârilor se afla rotonda Suter, av├ónd ├«n mijloc o statuie. Aici se afla cl─âdirea fostului Palat Suter, veche de mai bine de un secol ┼či cu o poveste remarcabil─â. ├Än 1895, regele Carol I a transformat mla┼čtinile din jurul Dealului Filaret ├«ntr-un parc, cu ocazia organiz─ârii Expozi┼úiei Generale de la 1906. La proiectarea ┼či construirea parcului a lucrat ┼či arhitectul elve┼úian Adolf Suter, prieten al regelui, care a cumparat terenul de pe culmea dealului. Cu o panoram─â uimitoare asupra Bucure┼čtiului. Aici a construit un mic palat, care avea s─â ajung─â ÔÇ×cuibu┼čorulÔÇŁ elitei ora┼čului.
Suter s-a ├«ntors ├«n Elve┼úia dup─â moartea lui Carol, palatul fiind v├óndut c─âtre un bancher grec. Acesta avea s─â ├«l d─âruiasc─â amantei, o fran┼úuzoaic─â considerat─â ├«n epoc─â cea mai frumoas─â femeie din Bucure┼čti. Palatul poart─â azi numele de Carol Parc Hotel ┼či este considerat, al─âturi de Ritz din Moscova, printre cele mai luxoase hoteluri din Europa de Est (├«n anul 2008 a primit titlul de “cel mai bun proiect de restaurare si design din Romania” din partea Uniunii Arhitec┼úilor).

strazi in trepte xe

Alte asemenea destinatii: straduta care leaga Aleea Mitropoliei de strada Ienachita Vacarescu, strada Verzisori, din zona Cuza-Voda, care se intinde prin curtea unor fabrici si ateliere (atentie la caini!). Daca mai gasesti si altele, spune-ne si noua!

http://www.eastcomfort.com/romania/bucharest/ap5-2r-apartment.en.html

Stay connected! ­čśÇ

surse: qbebe.ro

O fila de la sat

Muzeul Na╚Ťional al Satului ÔÇ×Dimitrie GustiÔÇŁ┬áeste denumirea atribuit─â prin Hot─âr├órea Guvernului Rom├óniei nr. 742/2003, art. 18 lit. institu╚Ťiei ce purta numele de┬áMuzeul Satului, o crea╚Ťie a folcloristului ╚Öi sociologului┬áDimitrie Gusti. Muzeul a fost inaugurat la 10 mai 1936, ├«n prezen╚Ťa regelui┬áCarol al II-lea al Rom├óniei, iar pentru public, pe 17 mai 1936,┬á┬áfiind ├«n prezent una dintre cele mai mari atrac╚Ťii turistice ale┬áBucure╚Ötiului.

Bucatarie de vara

bucatarie de vara

Planurile de amplasament au fost executate de scriitorul, dramaturgul, regizorul ╚Öi scenograful┬áVictor Ion Popa, iar fondurile financiare necesare au fost puse la dispozi╚Ťie de Funda╚Ťia Cultural─â Regal─â.

Gospodarie Fundu Moldovei

gosp-fundu-moldovei

Istoria Muzeului Na╚Ťional al Satului este o istorie a satelor r─âsp├óndite pe teritoriul Rom├óniei care s-au format ╚Öi s-au dezvoltat p├ón─â ├«n prezent.

Muzeul Satului este una din principalele atrac╚Ťii ale capitalei Rom├óniei, cunoscut─â fiind chiar ╚Öi peste hotare.

inter1

El este amplasat ├«ntr-o admirabil─â zon─â verde, pe malul lacului Her─âstr─âu, adresa sa fiind:┬á╚śoseaua Kiseleff┬ánr. 28-30,┬ásector 1, Bucure╚Öti. Din Parcul Her─âstr─âu exist─â o poart─â de acces ├«n muzeu, Poarta Miori╚Ťa.

Atmosfera se aseamănă mai mult cu cea a unui parc natural decât cu cea a unui muzeu, fiind reconstruite aproximativ toate elementele ce puteau aduce aminte de vremurile de demult și de atmosfera pitorească.

Gospodarie Jud Buzau

gosp-judbuzau

În muzeu există o umiditate ridicată de peste 80% și o temperatură care variază. Pe de altă parte există și riscul permanent al atacului biologic, cel mai periculos fiind constituit de Merulius Lacrymans pentru monumentele din lemn, dar și numeroase tipuri de insecte cum ar fi coleopterele pentru lemn și moliile pentru textile și blănuri.

Gospodarie Jud Suceava

gosp-judsuceava

Muzeul Na╚Ťional al Satului ÔÇ×Dimitrie GustiÔÇŁ ╚Öi-a obi╚Önuit publicul vizitator cu nout─â╚Ťi ├«n diferite segmente ale activit─â╚Ťii sale complexe, bogate ╚Öi variate. Muzeul ├«╚Öi anun╚Ť─â o nou─â performan╚Ť─â, ├«nscriindu-se ├«n fruntea muzeelor ├«n aer liber din ╚Ťar─â, care au implementat noul ╚Öi modernul sistem de supraveghere video, ceea ce confer─â patrimoniului s─âu, cuprins ├«n expozi╚Ťia ├«n aer liber de arhitectur─â popular─â ╚Öi ├«n colec╚Ťii, un plus de siguran╚Ť─â ╚Öi securitate.┬áFotografierea ╚Öi film─ârile profesionale ├«n Muzeul Satului se realizeaz─â pe baz─â de programare prealabil─â cu cel pu╚Ťin o s─âpt─âm├ón─â ├«naintea termenului solicitat, pe baza unui contract pus la dispozi╚Ťie de muzeu. Conform art. 8, din Legea 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural na╚Ťional mobil, sunt interzise film─ârile ├«n interiorul monumentelor din expozi╚Ťia permanent─â ├«n aer liber de arhitectur─â vernacular─â.

inter3

Monumentele, cu totul originale, oglindesc fidel via╚Ťa tradi╚Ťional─â rom├óneasc─â, constituind ╚Öi concep╚Ťia muzeologic─â ╚Öi de prezervare a patrimoniului construit; ele ilustreaz─â traseul parcurs de la primele cercet─âri coordonate de Dimitrie Gusti p├ón─â ├«n prezent, drum pres─ârat cu ├«nc─â 18 muzee, care l-au luat ca punct de reper.

Aici au fost aduse din locurile de origine construc╚Ťii ╚Ť─âr─âne╚Öti. Interioarele construc╚Ťiilor au fost reconstituite ╚Öi dotate cu obiecte autentice, specifice fiec─ârei zone etnografice ╚Öi epoci de provenien╚Ť─â a monumentelor.

Via╚Ťa ├«n mediul rural ╚Öi obiceiurile rurale au o ├«nsemn─âtate major─â ├«n istoria Rom├óniei. ├Än primele secole ale acestei ere, colonizarea roman─â a trebuit s─â aib─â un caracter rural, iar ├«nainte de prima jum─âtate a secolului trecut, XX, mare parte din popula╚Ťia Rom├óniei tr─âia la sat. Comunit─â╚Ťile rurale erau organizate ├«n a╚Öa fel ├«nc├ót s─â satisfac─â toate nevoile zilnice. Hainele erau f─âcute manual.

Gospodarie Jud Alba

gosp-judalba

Urm─ârind s─â ofere o imagine c├ót mai concludent─â a vie╚Ťii ╚Ť─âranilor, a spiritului lor de inventivitate, remarcabilului lor sim╚Ť artistic, Muzeul Satului ├«ncearc─â s─â reconstituie, ├«ntr-un cadru natural generos, ambian╚Ťa intim─â a fiec─ârei locuin╚Ťe ╚Öi reu╚Öe╚Öte acest lucru aduc├ónd, ├«n jurul fiec─ârei gospod─ârii, hambarele, grajdurile ╚Öi celelalte acareturi, gardurile lucrate din lemn, nuiele sau chirpici, por╚Ťile modeste sau impun─âtoare, interioarele cu mobilierul specific, uneltele de munca, vasele, covoarele ╚Öi alte ╚Ťes─âturi etc.

Echipele de speciali╚Öti ╚Öi studen╚Ťi, conduse de profesorii D. Gusti ╚Öi H.H. Stahl, au achizi╚Ťionat din satele cercetate construc╚Ťii ╚Ť─âr─âne╚Öti (case, anexe gospod─âre╚Öti, biserici, instala╚Ťii tehnice) ╚Öi obiecte de interior (mobilier, ceramic─â, ╚Ťes─âturi, unelte etc.), considerate ca reprezentative pentru locurile lor de origine.

Organizarea expozi╚Ťiei ├«n aer liber confer─â prin gruparea monumentelor dup─â principiul geografic al provinciilor istorice (Transilvania,┬áBanat,┬áOltenia,┬áMuntenia,┬áDobrogea┬á╚Öi┬áMoldova), o foarte bun─â analiz─â comparativ─â a arhitecturii tradi╚Ťionale rom├óne╚Öti. Pe aproximativ 20% din suprafa╚Ťa muzeului sunt amplasate anexe gospod─âre╚Öti, ateliere, biserici, mori, instala╚Ťii tehnice, f├ónt├óni, un scr├ónciob precum ╚Öi multe alte ustensile tradi╚Ťionale adunate din gospod─ârii provenind din diverse provincii ale Rom├óniei.

muz

http://www.eastcomfort.com/romania/bucarest/ap3-1r-appartment.en.html

Stay Connected! ­čśÇ

surse: en.wikipedia.org

Opulenta @ Casa Vernescu

Casa Len╚Ö – Vernescu┬áeste o cl─âdire din┬áBucure╚Öti, situat─â pe┬áCalea Victoriei, ridicat─â ├«n jurul anului┬á1820, ├«n stilul eclectic pe care arhitec╚Ťii francezi au reu╚Öit s─â-l impun─â ├«ntr-o serie de ╚Ť─âri europene la acea vreme.

Casa Vernescu, un adev─ârat monument istoric al secolului al XIX-lea, este renumit─â pentru interiorul str─âlucitor ╚Öi ambian╚Ťa unic─â a saloanelor sale. Apreciat─â pentru arhitectura spectaculoas─â datorat─â lui Ion Mincu, faimos arhitect rom├ón, Casa Vernescu v─â dezv─âluie ╚Öi ast─âzi din rafinament, stil ╚Öi elegan╚Ť─â asemeni unui vechi palat fran╚Ťuzesc.

Doar aici pute╚Ťi resim┼úiti atmosfera de poveste, completat─â de picturile lui G. D. Mirea, coloanele impun─âtoare, vitraliile ╚Öi oglinzile masive care i-au dat casei drepturi depline s─â devin─â un local emblematic.

├Än prezent, parterul acestui palat g─âzduieste Restaurantul Casa Vernescu, considerat cel mai elegant restaurant din Bucure╚Öti. ├Än aceast─â atmosfer─â intima ╚Öi clasic─â servirea cinei se transform─â inevitabil ├«ntr-o experien┼ú─â de neuitat. Muzica aleas─â, serviciile irepro┼čabile ┼či meniul atent preg─âtit de cel mai bun Executive Chef ┬ásunt pe m─âsura ambientului ╚Öi a frumuse╚Ťii nobile a acestei case.

De asemenea, clien╚Ťii Casei Vernescu pot alege gustul ┼či ritmul buc─ât─âriei Orientului ├Ändep─ârtat, aroma wok-ului ┼či prospe┼úimea pie┼úelor asiatice .

Palace Brasserie completeaz─â oferta casei cu un meniu special dedicat oamenilor de afaceri servit ├«ntr-o ambian┼ú─â relaxant─â ┼či confortabil─â.

P─âstr├óndu-╚Öi pe deplin farmecul de odinioar─â, Casa Vernescu este un reper al vie╚Ťii turistice ╚Öi mondene ╚Öi deopotriv─â. Unul dintre locurile din Bucure╚Öti care merit─â v─âzut. Din orice col╚Ť al lumii a╚Ťi veni, ve╚Ťi fi ├«nt├ómpina╚Ťi aici de o atmosfer─â irezistibil─â, ce ├«mbin─â farmecul voluptuos al Orientului cu elegan╚Ťa provocatoare a saloanelor pariziene.

Casa Vernescu Casa Vernescu Casa Vernescu Casa Vernescu

Stay connected! ­čśÇ

http://www.eastcomfort.com/romania/bucarest/ap3-1r-appartment.en.html

surse: www.wikipedia.0rg

www. frux.ro