Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Monthly Archives: December 2018

Cele mai bune sectoare din capitala pentru investitii imobiliare

Se pare ca investitiile in apartamente amplasate in centrul capitalei sunt cele mai profitabile in acest moment. Conform statisticilor recente, cei care achizitioneaza bunuri imobiliare amplasate ultracentral, in scopul de a le inchiria ulterior, pot obtine un randament de peste 7% pe an si o amortizare a cheltuielii in aproximativ 15 ani, ceea ce face investitia destul de profitabila in acest moment. Cei care investesc in sectorul imobiliarelor sunt atat cetateni romani (barbati intre 40-50 de ani, cu venituri peste medie), cat si cetateni straini, care au observat oportunitatile oferite de piata imobiliara romaneasca.

home1

Conform unui articol publicat de Ziarul Financiar care citeaza studiul realizat de Premier Estate Management, la nivel national, investiţiile in apartamente noi din Crângaşi şi Grozăveşti dar si in cele de pe litoral, in scopul închirierii ulterioare, asigura cele mai bune randamente.

Cartierele bucurestene cu cele mai scumpe apartamente sunt: Kiseleff – Aviatorilor, cu o valoare medie de 2.580 euro pe metru patrat util, zona Herastrau – Nordului, cu o valoare medie de 2.410 euro pe metru patrat util. In zona Dorobanti – Floreasca poti achizitiona un imobil la pretul mediu de 1.990 euro pe metru patrat, iar in Aviatiei cu 1.870 euro pe metru patrat.  Cele mai « ieftine » apartamente din Bucuresti pot fi gasite in zonele Ghencea, Rahova, Giulesti si Drumul Taberei, unde preturile sunt intre 940-1050 euro pe metru patrat.

Chiar daca piata imobiliara nu este foarte stabila la sfarsit de an si se anunta fluctuatii mari in 2019, totusi, apartamentele din zonele bune ale capitalei par sa-si pastreze valoarea. La mare cautare sunt apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi, care ofera conditii de lux la preturi accesibile, dar si apartamentele amplasate central.

Daca va ganditi sa investiti in imobiliare anul viitor, studiati bine piata si tendintele actuale. Un investitor bine informat este un om de afaceri prosper.

De ce a scazut numarul tranzactiilor imobiliare in 2018?

Desi, momentan tranzactiile imobiliare din Romania arata bine, se pare ca viitorul ne rezerva oarecare surprize, conform opiniilor mai multor specialisti din domeniu.

piataimob2

Daca in general oamenii de afaceri pot face unele prognoze urmarind datele inregistrate pana in acel moment, in segmentul rezidential este foarte importanta componenta de “feeling”, asa cum anunta si publicatia Wall Street. Criza de incredere care domneste in Romania de azi, numarul mare de romani care parasesc tara si dificultatea de a obtine credite sunt factori care duc la imposibilitatea de a prevedea directia in care o va lua piata imobiliara.

Daca luam in calcul ROBOR-ul si inflatia care sunt in crestere, dar si schimbarea gradului de indatorare,  putem presupune ca toti acesti factori cumulati vor duce la scaderea semnificativa a numarului de potentiali cumparatori de bunuri imobiliare. Pe baza acestor date, pretul imobiliarelor se poate schimba foarte mult in urmatoarele luni, multi specialisti vorbind de o scadere simtitoare a preturilor incepand din vara anului 2019.

Conform datelor emise de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), in august 2018, in Romania s-au vandut 40.576 de imobile, reprezentand o scădere de 29% a numarului de tranzactii, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.   Conform site-ului Profit.ro, in 2017 s-au inregistrat 627.802 de tranzactii imobiliare in Romania, din care 19,8% s-au realizat numai în București și Ilfov.

In aceste conditii, poate va intrebati incotro sa va indreptati : sa faceti o achizitie acum, pana la inasprirea conditiilor de creditare, sa amanati pentru anul viitor achizitiile imobiliare planificate, sa pastrati banii si sa-i investiti in altceva… ? Sunt intrebari foarte dificile, la care chiar si specialistii ar avea dificultati in a va raspunde.

Cert este ca in urmatoarele luni vor avea loc schimbari majore pe piata imobiliara din tara noastra, iar aceasta noua « criza » care se anunta nu va afecta numai sectorul imobiliar. Incertitudinea cu care ne confruntam din cauza climatului socio-politic din tara noastra va avea afecte asupra tuturor sectoarelor economice. De aceea poate cel mai intelept ar fi sa va informati cat mai bine inainte de a face o investitie si sa va protejati economiile pe timp de criza.