Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

In 2019 este mai rentabil sa cumperi sau sa inchiriezi o locuinta?

La noi in tara exista multe idei preconcepute. Printre acestea, se remarca in mod special ideea ca trebuie sa fii proprietarul properiei case si ca nu poti locui cu chirie intreaga viata. Read more »

Cat de mult poti creste valoarea unui apartament prin amenajarea interiorului ?

Pentru ca toamna este un anotimp propice pentru tranzactiile imobiliare, in acest articol vom discuta despre modalitati posibile prin care se poate creste valoarea unui bun imobiliar in vederea vanzarii sau inchirierii. Read more »

Care este cea mai buna perioada pentru a da spre inchiriere o locuinta

A da spre inchiriere o locuinta este un proces care trebuie bine gandit si planificat. Daca ai cumparat un apartament pentru a incasa chiria, ce devine pentru tine astfel o forma de venit pasiv, este bine de stiut care sunt cele mai bune perioade pentru a da anuntul de inchiriere. Read more »

Ce trebuie sa stii inainte de a face o investitie imobiliara

In ultima vreme, pe fondul cresterii economice, investitiile imobiliare capata tot mai multa atentie din partea populatiei. A cumpara pentru a revinde sau pentru a inchiria pe termen scurt, mediu sau lung poate fi o idee de business foarte buna, atata timp cat esti informat si pregatit pentru aceasta afacere. Read more »

Cum amenajezi un living primitor cu o investitie mica

Daca ai investit intr-un apartament si vrei sa-l aranjezi cu gust pentru inchiriere, am adunat cateva idei de amenajare pentru tine. Anul acesta tendintele in design interior pun in centru eleganta si autenticitatea. Elementele clasice se combina cele contemporane pentru a obtine un mix eclectic si de efect. Read more »

Apartamente vechi sau noi : cum alegi ?

Daca vrei sa faci o investitie imobiliara, cu siguranta ti-ai pus intrebarea : sa cumpar un apartament intr-un imobil vechi sau intr-unul construit recent ? Pentru ca fiecare din cele doua alegeri prezinta atat avantaje cat si dezavantaje, ne-am hotarat sa le prezentam in cele ce urmeaza :

Suprafata

In ceea ce priveste suprafata, in general, blocurile vechi ofera mai putin spatiu. Deci, daca iti doresti un apartament mai spatios, alege unul intr-un bloc nou construit. In plus, daca vrei sa faci vreo modificare, este mult mai simplu sa faci asta intr-un imobil nou, decat in unul vechi, unde vei avea nevoie de aprobari.

In apartamentele noi se pune mult accentul pe ideea de open space, deci, daca nu te deranjeaza sa ai bucataria deschisa, atunci mizeaza pe un apartament in bloc nou. Daca vrei totusi o impartire clasica a camerelor, orienteaza-te catre un apartament in bloc vechi.

apr4

Numarul bailor

Intr-un bloc nou de trei camere, cu siguranta vei beneficia de doua bai, ceea ce nu se poate spune intotdeauna despre un apartament in bloc vechi, care va avea probabil o singura baie, indiferent de numarul de camere. In plus, in apartamentele noi, baile sunt mult mai spatioase.

Centrala proprie

De regula, apartamentele noi beneficiaza de centrala proprie, ceea ce reprezinta un avantaj fata de apartamentele in bloc vechi : poti controla usor costurile cu incalzirea, iar peretii izolati asigura confort termic la costuri mai mici. Totusi, majoritatea apartamentelor din blocurile vechi au repartitoare si multe dintre ele au fost reabilitate termic, deci costurile cu incalzirea nu ar trebui sa difere foarte mult.

Instalatiile sanitare

Pentru ca inlocuirea instalatiilor vechi poate constitui o adevarata bataie de cap, apartamentele cu instalatii noi, construite cu tehnologii avansate reprezinta o alegere mai buna. Daca totusi preferati un bloc vechi, consultati-va cu un instalator atunci cand achizitionati apartamentul.

In functie de buget si de preferintele fiecaruia, va puteti orienta catre un apartament in imobil nou sau intr-unul vechi. Important este sa faceti o investitite buna, pe care sa o puteti fructifica.

Tranzactiile imobiliare in primele luni ale anului 2019

Desi se anuntasera scaderi de preturi la imobiliare la finele anul 2018, in prima jumatate a anului 2019 observam totusi o crestere semnificativa atat la pretul apartamentelor noi, cat si la preturile apartamentelor aflate in imobile vechi. Iar trendul este unul ascenedent. Read more »

Vrei sa faci o investitie imobiliara? Cum alegi apartamentul pe care il vei inchiria

Daca ai strans o suma de bani pe care vrei sa o investesti in urmatoarea perioada, trebuie sa stii ca achizitionarea unui bun imobiliar este una din cele mai bune idei in momentul de fata, pentru ca este o investitie sigura care iti va aduce profituri satisfacatoare. Read more »

Un nou trend pe piata imobiliara: locuintele inteligente

Casele inteligente sunt dotate cu sisteme smart care ofera pe langa un plus de siguranta si confort, posibilitatea de a face economii majore si de a proteja mediul inconjurator. Read more »

Piata chiriilor din Bucuresti – tendinte in 2019

Daca va intrebati daca este mai profitabil sa investiti intr-o noua locuinta sau sa optati pentru un apartament inchiriat, va oferim in cele ce urmeaza cateva argumente pro si contra ambelor situatii in contextul economic actual. Read more »