Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

La ce detalii trebuie sa fii atent atunci cand dai spre inchiriere un apartament

Desi pare simplu in teorie, atunci cand te hotarasti sa dai inspre inchiriere un bun imobiliar, trebuie sa iei in calcul anumite detalii pentru a evita o serie de posibile neplaceri ulterioare. Read more »

Piata chiriilor la inceput de an universitar

Dupa cum probabil stiti deja, la inceputul fiecarui nou an universitar, exista miscari importante pe piata imobiliara, cea mai mare schimbare fiind inregistrata de piata chiriilor, unde cresterea accentuata a cererii genereaza si o crestere semnificativa a preturilor. Read more »

In 2019 este mai rentabil sa cumperi sau sa inchiriezi o locuinta?

La noi in tara exista multe idei preconcepute. Printre acestea, se remarca in mod special ideea ca trebuie sa fii proprietarul properiei case si ca nu poti locui cu chirie intreaga viata. Read more »

Cat de mult poti creste valoarea unui apartament prin amenajarea interiorului ?

Pentru ca toamna este un anotimp propice pentru tranzactiile imobiliare, in acest articol vom discuta despre modalitati posibile prin care se poate creste valoarea unui bun imobiliar in vederea vanzarii sau inchirierii. Read more »

Care este cea mai buna perioada pentru a da spre inchiriere o locuinta

A da spre inchiriere o locuinta este un proces care trebuie bine gandit si planificat. Daca ai cumparat un apartament pentru a incasa chiria, ce devine pentru tine astfel o forma de venit pasiv, este bine de stiut care sunt cele mai bune perioade pentru a da anuntul de inchiriere. Read more »

Ce trebuie sa stii inainte de a face o investitie imobiliara

investitie imobiliara

In ultima vreme, pe fondul cresterii economice, investitiile imobiliare capata tot mai multa atentie din partea populatiei. A cumpara pentru a revinde sau pentru a inchiria pe termen scurt, mediu sau lung poate fi o idee de business foarte buna, atata timp cat esti informat si pregatit pentru aceasta afacere.

investitie imobiliara

Iata cateva lucruri pe care e bine sa le faci inainte sa investesti intr-o proprietate :

Informeaza-te

Multi investitori petrec luni de zile pana sa ajunga sa ia decizia finala in legatura cu bunurile achizitionate (terenuri, apartamente). Altii chiar apeleaza la specialisti si consultanti pentru a-i ajuta sa faca cea mai buna alegere. Ideal este sa investesti ceva timp in studierea pietei, pentru a intelege dinamica cererii si a ofertei, precum si alte detalii ce tin de domeniul imobiliar. In definitiv, un cumparator/investitor inteligent este unul avizat.

Cauta asociati

Daca ai gasit un bun imobiliar ce merita atentia ta, dar pentru care nu iti ajung banii, incearca sa te asociezi cu persoane de incredere cu care mai tarziu vei imparti profitul. Pentru a evita neplacerile ulterioare, asigura-te totusi inainte ca asociatii tai au aceeasi viziuni despre business ca si tine si ca stiu exact cum functineaza sectorul imobiliar.

Calculeaza corect 

Pentru a nu avea suprize, trebuie ca de la inceput sa-ti stabilesti anumite obiective financiare si sa-ti faci bine calculele, luand in considerare detalii precum : pretul zonei, perioada de timp necesara pentru amortizarea investitiei, eventuale pierderi etc.

Cerceteaza bine piata si viziteaza mai multe proprietati

Cel mai bun lucru pe care-l poti face, dincolo de calcule si gasirea potentialilor asociati, este vizionarea unui numar cat mai mare de proprietati. Astfel, iti vei putea forma o parere obiectiva asupra starii pietei imobiliare si vei putea face estimari cat mai precise asupra pretului proprietatii vizate.

Fereste-te de oferte mincinoase

Evident, in timp ce faci cautari, vei da si peste « oferte » nerealiste, preturi umflate sau chiar anunturi false. Daca ai gasit un anunt de vanzare a unui apartament amplasat ultracentral la un pret derizoriu, fie acea proprietate ascunde anumite vicii majore, fie anuntul fals este postat de un agent pentru a avea un prim contact cu persoanele interesate.

Evident, mai sunt multe lucruri de spus atunci cand vine vorba de investitii imobiliare. Poti sa incerci sa negociezi pretul, daca acest lucru este posibil, poti sa ceri sfatul unui specialist daca nu esti sigur ca te descurci singur, poti cauta finantari la banci pentru investitii. Daca vrei sa cumperi casa pentru a o inchiria, ai mare grija la chiriasi si ia-ti toate masurile de precautie pentru a evita neplacerile ulterioare (incheie un contract de inchiriere, ai grija ca facturile sa fie platite la timp etc.)

Cum amenajezi un living primitor cu o investitie mica

Daca ai investit intr-un apartament si vrei sa-l aranjezi cu gust pentru inchiriere, am adunat cateva idei de amenajare pentru tine. Anul acesta tendintele in design interior pun in centru eleganta si autenticitatea. Elementele clasice se combina cele contemporane pentru a obtine un mix eclectic si de efect. Read more »

Apartamente vechi sau noi : cum alegi ?

Daca vrei sa faci o investitie imobiliara, cu siguranta ti-ai pus intrebarea : sa cumpar un apartament intr-un imobil vechi sau intr-unul construit recent ? Pentru ca fiecare din cele doua alegeri prezinta atat avantaje cat si dezavantaje, ne-am hotarat sa le prezentam in cele ce urmeaza : Read more »

Tranzactiile imobiliare in primele luni ale anului 2019

Desi se anuntasera scaderi de preturi la imobiliare la finele anul 2018, in prima jumatate a anului 2019 observam totusi o crestere semnificativa atat la pretul apartamentelor noi, cat si la preturile apartamentelor aflate in imobile vechi. Iar trendul este unul ascenedent. Read more »

Vrei sa faci o investitie imobiliara? Cum alegi apartamentul pe care il vei inchiria

Daca ai strans o suma de bani pe care vrei sa o investesti in urmatoarea perioada, trebuie sa stii ca achizitionarea unui bun imobiliar este una din cele mai bune idei in momentul de fata, pentru ca este o investitie sigura care iti va aduce profituri satisfacatoare. Read more »