Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Ce trebuie sa stii inainte de a face o investitie imobiliara

In ultima vreme, pe fondul cresterii economice, investitiile imobiliare capata tot mai multa atentie din partea populatiei.

A cumpara pentru a revinde sau pentru a inchiria pe termen scurt, mediu sau lung poate fi o idee de business foarte buna, atata timp cat esti informat si pregatit pentru aceasta afacere.

investitie imobiliara

Iata cateva lucruri pe care e bine sa le faci inainte sa investesti intr-o proprietate :

Informeaza-te

Multi investitori petrec luni de zile pana sa ajunga sa ia decizia finala in legatura cu bunurile achizitionate (terenuri, apartamente). Altii chiar apeleaza la specialisti si consultanti pentru a-i ajuta sa faca cea mai buna alegere. Ideal este sa investesti ceva timp in studierea pietei, pentru a intelege dinamica cererii si a ofertei, precum si alte detalii ce tin de domeniul imobiliar. In definitiv, un cumparator/investitor inteligent este unul avizat.

Cauta asociati

Daca ai gasit un bun imobiliar ce merita atentia ta, dar pentru care nu iti ajung banii, incearca sa te asociezi cu persoane de incredere cu care mai tarziu vei imparti profitul. Pentru a evita neplacerile ulterioare, asigura-te totusi inainte ca asociatii tai au aceeasi viziuni despre business ca si tine si ca stiu exact cum functineaza sectorul imobiliar.

Calculeaza corect 

Pentru a nu avea suprize, trebuie ca de la inceput sa-ti stabilesti anumite obiective financiare si sa-ti faci bine calculele, luand in considerare detalii precum : pretul zonei, perioada de timp necesara pentru amortizarea investitiei, eventuale pierderi etc.

Cerceteaza bine piata si viziteaza mai multe proprietati

Cel mai bun lucru pe care-l poti face, dincolo de calcule si gasirea potentialilor asociati, este vizionarea unui numar cat mai mare de proprietati. Astfel, iti vei putea forma o parere obiectiva asupra starii pietei imobiliare si vei putea face estimari cat mai precise asupra pretului proprietatii vizate.

Fereste-te de oferte mincinoase

Evident, in timp ce faci cautari, vei da si peste « oferte » nerealiste, preturi umflate sau chiar anunturi false. Daca ai gasit un anunt de vanzare a unui apartament amplasat ultracentral la un pret derizoriu, fie acea proprietate ascunde anumite vicii majore, fie anuntul fals este postat de un agent pentru a avea un prim contact cu persoanele interesate.

Evident, mai sunt multe lucruri de spus atunci cand vine vorba de investitii imobiliare. Poti sa incerci sa negociezi pretul, daca acest lucru este posibil, poti sa ceri sfatul unui specialist daca nu esti sigur ca te descurci singur, poti cauta finantari la banci pentru investitii. Daca vrei sa cumperi casa pentru a o inchiria, ai mare grija la chiriasi si ia-ti toate masurile de precautie pentru a evita neplacerile ulterioare (incheie un contract de inchiriere, ai grija ca facturile sa fie platite la timp etc.)

Comments are closed.