Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

La ce detalii trebuie sa fii atent atunci cand dai spre inchiriere un apartament

Desi pare simplu in teorie, atunci cand te hotarasti sa dai inspre inchiriere un bun imobiliar, trebuie sa iei in calcul anumite detalii pentru a evita o serie de posibile neplaceri ulterioare.

Cand te decizi sa dai spre inchiriere apartamentul, e bine sa stabilesti un plan de actiune care sa includa : pregatirea locuintei pentru inchiriere, gasirea unui colaborator (agent imobiliar) care sa te ajute cu etapa de promovare, vizionare si negociere. Daca te descurci sa faci aceste lucruri singur, o poti face, insa e destul de dificil, mai ales daca nu ai deloc experienta in domeniu.

Care sunt tipurile de chiriasi la care te poti astepta

In functie de zona unde este amplasata casa si de facilitatile pe care le ofera, te adresezi unui anumit grup de chiriasi : ocazionali, familisti, studenti, reprezentanti ai unor companii, oameni de afaceri, turisti straini. Daca stii carui tip de chirias te adresezi, probabil ca stii si care ar putea fi cerintele acestora, astfel ca poti trece la etapa de pregatire a locuintei spre inchiriere.apartament de inchiriat

Poti zugravi, redecora, remobila apartamentul daca iti doresti sa obtii un pret mai mare la inchiriere, mai ales daca stii ca publicul tau tinta este sensibil la astfel de schimbari. Indiferent de tipul de chirias gazduit, cateva detalii se impun: trebuie sa oferi curatenie, aparatura electrocasnica functionala, televizor și cablu, internet, mobilier de o bună calitate.

Trebuie sa soliciti garantie?

Pentru a te proteja de anumite daune sau datorii neplatite, e bine sa percepi o garantie, care poate varia intre 1 si 2 luni de chirie in avans. In cazul in care la plecarea chiriasului totul este in ordine, vei restitui acesti bani. Noi iti recomandam sa percepi garantia, pentru ca, desi este o suma modica, aceasta poate constitui o forma de responsabilizare a chiriasului.

Cum imi fac publicitate?

In prezent, proprietarii de case dispun de un intreg arsenal de platforme pe care se pot promova: site-uri de specialitate, retele sociale, grupuri tematice, site-uri de anunturi generaliste. Ideea este sa alegi forma de publicitate cea mai eficienta, care sa-ti aduca rezultate rapid si fara costuri mari. Pentru rezultate optime, recomandam o prezentare foto-video profesionista a apartamentului, care sa fie publicata pe mai multe platforme concomitent (Google, Facebook, site-uri de imobiliare).

Cel mai avantajos tip de inchiriere

Inchirierea este o actiune care implica anumite riscuri. Trebuie sa te asiguri ca esti la curent cu legislatia in vigoare, cunosti piata imobiliara, stii cum sa-ti pregatesti apartamentul si cum sa-l faci cat mai atractiv pentru publicul tinta. De asemenea, trebuie sa stii sa faci un contract si sa stabilesti o relatie buna cu chiriasul. Daca nu crezi ca te descurci cu toate acestea, mai bine apelezi la un specialist in imobiliare.

Poti sa alegi sa inchiriezi casa lunar, sau poti opta pentru inchirierea in regim hotelier. Fiecare forma de inchiriere are anumite particularitati si depinde de tine ce preferi : sa ai un venit sigur, mediu sa zicem (si atunci mergi pe inchiriere lunara, clasica), sau sa maximizezi profitul, inchiriind pe termen scurt sau mediu, in regim hotelier.

Indiferent care este alegerea ta, iti uram succes si speram ca vei tine cont de detalii expuse mai sus.

Comments are closed.