Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Cat de mult poti creste valoarea unui apartament prin amenajarea interiorului ?

Pentru ca toamna este un anotimp propice pentru tranzactiile imobiliare, in acest articol vom discuta despre modalitati posibile prin care se poate creste valoarea unui bun imobiliar in vederea vanzarii sau inchirierii.

E adevarat ca in general preturile caselor difera in functie de zona, insa am vazut si cazuri cand doua apartamente situate in acelasi bloc aveau preturi prețuri diferite și cu 50%.

valoarea unui apartament

Este normal ca un apartament situat la etaj intermediar, cu imbunatatiri substantiale (amenajari interioare, centrala proprie), plus loc de parcare, sa fie cu 50% mai scump decat un alt apartament din acelasi bloc, dar care nu beneficiaza de toate aceste avantaje.

Daca inca nu ai cumparat apartamentul si vrei sa faci o investitie, orienteaza-te catre un apartament intr-un bloc mic, intr-o zona linistita, cu loc de parcare si trafic redus in zona. Apartamentele dintr-un bloc tip vila vor fi cu 5-10% mai scumpe decat cele din blocurile obisnuite iar un apartament cu loc de parcare va costa cu 5% mai mult decat unul fara.

Daca deja detii apartamentul si vrei sa-i cresti valoarea, pentru a-l revinde sau pentru a-l inchiria, fii foarte atent la urmatoarele aspecte : arhitectura si designul, lumina naturală din locuință, sistemul de încălzire, balcoanele. Apartamentele cu balcon sau cu terasa spatioasa cu vedere deosebita au preturi in medie cu 5-10% mai mari decat cele fara balcon. Apartamentele cu sistem de incalzire propriu valoreaza de asemenea cu 5% mai mult decat cele legate la rețeaua de termoficare.

Pentru locuintele de lux de tip penthouse sunt necesare investitii suplimentare in izolatie, sisteme de ventilatie, piscina, terase verzi etc.

Pentru a iesi pe profit, e necesar sa-ti faci un mic calcul inainte de a investi in lucrarile de imbunatatire a apartamentului.  Ia in calcul pretul zonei si pastreaza intotdeauna o marja de eroare, in cazul in care unele lucrari pot necesita investitii mai mari decat cele planificate.

Si, nu in ultimul rand, incearca sa gasesti o echipa foarte buna de meseriasi, pentru a beneficia de lucrari de calitate.  Succes !

 

 

Comments are closed.