Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Monthly Archives: January 2019

Ce schimbari vor fi pe piata imobiliara in 2019

Pentru ca este inceput de an, ne-am gandit sa trecem in revista schimbarile de pe piata imobiliara la care ne putem astepta in 2019. Multe dintre ele au fost anuntate deja de evolutia pietei in a doua jumatate a anului trecut.

style5

Preturile locuintelor au inceput sa scada

Inca din al doilea trimestru al anului 2018, preturile locuintelor au inceput sa scada sensibil, si tendinta descendenta a preturilor se pare ca va continua si in 2019. O cauza a acestei situatii ar putea fi, conform opiniei specialiștilor, evoluția anuala descendenta a cererii pentru proprietăți (apartamente sau case).

Conform celui mai recent raport de piata realizat de Analize Imobiliare, platforma lansata de Imobiliare.ro , « tendinta poate fi pusa pe seama influentei crescute a ceea ce se întampla in domeniul creditarii: daca anul trecut mulți români s-au grabit să acceseze un credit Prima Casa din pricina fondurilor limitate, în al doilea patrar din 2018 lucrurile s-au mai potolit pe fondul cresterii sustinute a indicelui ROBOR, unii dintre potentialii cumpărători preferand chiar să-și amâne decizia de achizitie ».

Schimbari pe piata imobiliara din Cluj

Acestea fiind zise, pentru prima oara in ultimii trei ani, in orasele mari se inregistreaza o scadere accentuata a preturilor la imobiliare. Chiar si in Cluj, unde preţul apartamentelor a ajuns la un nivel maxim (fiind mai mare chiar si decat cel din 2018), in 2019 lucrurile se vor schimba semnificativ. Se asteapta o scadere a numarului de cumparatori, deci si a preturilor. Valoarea medie de piaţă a unui metru pătrat de apartament din Cluj a înregistrat în trimestru doi din 2018 prima scăderea de 0,1%, după creşteri consecutive din 2016 încoace, scrie ZF.ro.

In aceste conditii, expertii le recomanda investitorilor sa astepte inainte de a face o achizitie imobiliara in 2019, pentru ca preturile ar putea scadea pana la 30% in anumite zone. Cei care locuiesc in chirie sunt sfatuiti de asemenea de specialisti sa nu se grabeasca sa-si cumpere propriul apartament, pentru ca in maxim 2-3 ani il vor putea cumpara cu 20-30% mai ieftin.

 

Cum poti sa cresti rapid valoarea unei locuinte

Daca esti investitor in imobiliare si ai cumparat recent o casa cu scopul de a o vinde/inchiria, cu siguranta esti interesat sa-ti amenajezi apartamentul intr-un mod cat mai placut. Iata cateva detalii la care trebuie sa ai grija daca vrei sa cresti pretul locuintei achizitionate :

blogap3

Curatenia este importanta  

In primul rand, asigura-te ca totul este curat luna. Fii atent la detalii : ferestrele, aragazul, dulapurile, oglinda din baie, toate trebuie sa luceasca de curatenie. Daca fostul proprietar nu a renovat recent apartamentul, trebuie sa zugravesti tu, cel putin in bucatarie, baie si eventual in hol. Prima impresie conteaza enorm, foarte multi cumparatori se hotarasc daca vor cumpara/inchiria inca din primele minute ale vizitei.

Investeste in reparatii

Exista investitii mici care pot face o diferenta mare. De exemplu, inainte sa vina potentialii clienti in vizita, poti chema un instalator bun sa se uite la baterii, la vasul de toaleta sau la burlanele casei. Orice mic detaliu conteaza.

Atentie la elementele de design interior

O casa pusa la vanzare/inchiriere trebuie sa aiba un aer primitor pentru eventualii noi proprietari/chiriasi. De aceea, e mai bine sa scoateti de pe pereti pozele personale, sa ascundeti obiectele personale si sa faceti ordine in bucatarie. Proprietarul trebuie sa se simta « acasa » de cand paseste pe usa si sa simta ca poate sa se mute in noul sau camin chiar de a doua zi.

Aeriseste si lumineaza incaperile

O casa primitoare este luminoasa si aerisita. De aceea, chiar daca nu este foarte spatioasa locuinta in care ai investit, o poti face sa para mai mare folosind mici trucuri : vopeste peretii intr-o culoare deschisa (alb, gaben pal), foloseste oglinzi mari si corpuri de iluminat spectaculoase. Scoate covoarele greoaie, nu pastra decat mobilierul strict necesar si nu incarca peretii cu multe tablouri sau decoratiuni. Aeristeste bine incaperile inainte de a primi vizitatori.

Noi speram ca sfaturile noastre te-au ajutat. Daca esti in cautarea unui apartament in regim hotelier, te invitam sa studiezi oferta noastra aici.