Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Ce schimbari vor fi pe piata imobiliara in 2019

Pentru ca este inceput de an, ne-am gandit sa trecem in revista schimbarile de pe piata imobiliara la care ne putem astepta in 2019. Multe dintre ele au fost anuntate deja de evolutia pietei in a doua jumatate a anului trecut.

piata imobiliara 2019

Preturile locuintelor au inceput sa scada

Inca din al doilea trimestru al anului 2018, preturile locuintelor au inceput sa scada sensibil, si tendinta descendenta a preturilor se pare ca va continua si in 2019. O cauza a acestei situatii ar putea fi, conform opiniei specialiștilor, evoluția anuala descendenta a cererii pentru proprietăți (apartamente sau case).

Conform celui mai recent raport de piata realizat de Analize Imobiliare, platforma lansata de Imobiliare.ro , « tendinta poate fi pusa pe seama influentei crescute a ceea ce se întampla in domeniul creditarii: daca anul trecut mulți români s-au grabit să acceseze un credit Prima Casa din pricina fondurilor limitate, în al doilea patrar din 2018 lucrurile s-au mai potolit pe fondul cresterii sustinute a indicelui ROBOR, unii dintre potentialii cumpărători preferand chiar să-și amâne decizia de achizitie ».

Schimbari pe piata imobiliara din Cluj

Acestea fiind zise, pentru prima oara in ultimii trei ani, in orasele mari se inregistreaza o scadere accentuata a preturilor la imobiliare. Chiar si in Cluj, unde preţul apartamentelor a ajuns la un nivel maxim (fiind mai mare chiar si decat cel din 2018), in 2019 lucrurile se vor schimba semnificativ. Se asteapta o scadere a numarului de cumparatori, deci si a preturilor. Valoarea medie de piaţă a unui metru pătrat de apartament din Cluj a înregistrat în trimestru doi din 2018 prima scăderea de 0,1%, după creşteri consecutive din 2016 încoace, scrie ZF.ro.

In aceste conditii, expertii le recomanda investitorilor sa astepte inainte de a face o achizitie imobiliara in 2019, pentru ca preturile ar putea scadea pana la 30% in anumite zone. Cei care locuiesc in chirie sunt sfatuiti de asemenea de specialisti sa nu se grabeasca sa-si cumpere propriul apartament, pentru ca in maxim 2-3 ani il vor putea cumpara cu 20-30% mai ieftin.

Comments are closed.