Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Monthly Archives: November 2018

Reguli de amenajare a spatiilor mici

Pentru ca in general locuintele din Bucuresti nu ofera spatii foarte generoase si de multe ori proprietarii trebuie sa dea dovada de originalitate pentru a gasi solutii de amenajare placute estetic dar si functionale, ne-am gandit sa adunam intr-un articol cateva idei de amenajare pentru apartamentele de dimensiuni reduse.

Idei pentru amenajarea unui living

In cazul amenajării unui living de dimensiuni reduse trebuie aleasă cu grija fiecare piesa de mobilier (masa de cafea, masa de TV, canapeaua, biblioteca). Toate acestea trebuie sa fie de dimensiuni cat mai mici, iar la anumite piese se poate chiar renunta: in loc sa investiti intr-o masa de TV puteti monta televizorul direct in perete, in locul mesei de cafea se poate achizitiona un taburet care sa functioneze si pe post de cutie de depozitare, iar in loc de canapea se pot alege pufuri sau fotolii. In locul unei biblioteci voluminoase, care ar ocupa prea mult spatiu, este recomandat sa montati cateva rafturi direct pe un perete, unde sa plasati carti, eventuale decoratiuni sau suveniruri.

calat4

Idei pentru amenajarea unui dormitor mic si stilat

Un dormitor nu are nevoie de prea multe piese pentru a arata bine si a fi functional. Un pat cu saltea confortabila, o noptiera (sau doua), o lampa si eventual un dulap pentru depozitare (haine, lenjerii) sunt mai mult decat suficiente. La noptiere se poate chiar renunta, daca in locul lor se opteaza pentru polite, console sau minietajere. Eventual, pentru a crea ideea de spatiu se poate monta o oglinda mare pe unul din pereti. In rest, uitati de tablouri, lampadare incarcate, sau alte elemente de decor care ar crea impresia de sufocare si de spatiu insuficient.

Amenajari potrivite pentru holuri si spatii de trecere

In general, spatiile mici arata mai bine daca sunt amenajate mai degraba pe verticala decat pe orizontala si daca se merge pe o abordare minimalista a decorurilor. In plus, mai conteaza si culorile alese pentru obiectele decorative. In general albul, cremul, si culorile pastelate sunt cea mai buna alegere in acest caz. Pentru a adauga o pata de culoare, puteti alege cateva elemente precum veioza şi o vaza cu flori în aceeasi culoare sau intr-o culoare contrastanta.

Camerele East Comfort sunt amenajate cu gust, pentru ca tu sa te relaxezi si sa petreci momente de calitate in Bucuresti.

 

 

 

 

 

 

Este acum un moment bun pentru a cumpara o locuinta?

Instabilitatea politica, economica si sociala din ultimul timp s-a tradus in Romania si printr-o puternica scadere a pietei imobiliare. Desi la inceputul anului vestile pareau mai degraba imbucuratoare pentru acest domeniu, cu multe proiecte imobiliare in dezvoltare si o oarecare stabilitate a preturilor, finalul anului anunta mai degraba o criza.

 

home3

Vin vremuri grele pentru cumparatori?

Inclusiv programul „Prima Casă” este considerat de Fondul Monetar Internaţional (FMI) un risc la adresa stabilitatii sistemului bancar, ceea ce va duce cu siguranta fie la o încetinire a programului, fie la noi limitari a gradului de îndatorare, fie chiar la inghetarea completa a acestui program.

Alti factori care ar putea prevesti o eventuala criza a imobiliarelor ar fi: cresterea inflatiei, majorarea preturilor materialelor de constructii, cresterea euro si cresterea salariului minim. Toate aceste aspecte vor duce probabil la diminuarea puterii de cumparare a proprietatilor si deci la o crestere a chiriilor.

In Bucuresti, cei mai multi cumparatorii caută o primă locuință, si acestia sunt undeva la nivel de 50 la sută. Apoi, sunt cei care isi cauta o locuinta mai buna (aproximativ 40 la sută), iar investitorii sunt cei mai putini, cam 10-15 la sută din cumparatori.

Evolutia chiriilor

In ceea ce priveste chiriile, din 2015 incoace, in marile orase ale tarii acestea sunt pe un trend vizibil ascendent, pentru ca cererea este in continuare mai mare decat oferta. Cele mai mari sume percepute de proprietari se regasesc in Bucuresti si in Cluj. In 2017, preturile cerute de proprietari au fost in crestere fata de anul precedent, acestea ajungand la cel mai ridicat nivel din 2012 incoace.

In aceste conditii, orizontul este luminos pentru proprietarii de apartamente si pentru investitorii in imobiliare, care vor putea sa inchirieze proprietatile la preturi mai bune.

East Comfort le ofera celor ce-si doresc sa inchirieze un apartament in regim hotelier calitate, siguranta si promptitudine. In plus, oferim un raport calitate-pret imbatabil. De asemenea, ne dorim sa va tinem la curent cu tot ce se intampla pe piata imobiliarelor din Romania. Contactati-ne pentru orice intrebare legata de proprietatile prezentate spre inchiriere pe site.