Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Este acum un moment bun pentru a cumpara o locuinta?

Instabilitatea politica, economica si sociala din ultimul timp s-a tradus in Romania si printr-o puternica scadere a pietei imobiliare. Desi la inceputul anului vestile pareau mai degraba imbucuratoare pentru acest domeniu, cu multe proiecte imobiliare in dezvoltare si o oarecare stabilitate a preturilor, finalul anului anunta mai degraba o criza.

scaderea pietei imobiliare.

Vin vremuri grele pentru cumparatori?

Inclusiv programul „Prima Casă” este considerat de Fondul Monetar Internaţional (FMI) un risc la adresa stabilitatii sistemului bancar, ceea ce va duce cu siguranta fie la o încetinire a programului, fie la noi limitari a gradului de îndatorare, fie chiar la inghetarea completa a acestui program.

Alti factori care ar putea prevesti o eventuala criza a imobiliarelor ar fi: cresterea inflatiei, majorarea preturilor materialelor de constructii, cresterea euro si cresterea salariului minim. Toate aceste aspecte vor duce probabil la diminuarea puterii de cumparare a proprietatilor si deci la o crestere a chiriilor.

In Bucuresti, cei mai multi cumparatorii caută o primă locuință, si acestia sunt undeva la nivel de 50 la sută. Apoi, sunt cei care isi cauta o locuinta mai buna (aproximativ 40 la sută), iar investitorii sunt cei mai putini, cam 10-15 la sută din cumparatori.

Evolutia chiriilor

In ceea ce priveste chiriile, din 2015 incoace, in marile orase ale tarii acestea sunt pe un trend vizibil ascendent, pentru ca cererea este in continuare mai mare decat oferta. Cele mai mari sume percepute de proprietari se regasesc in Bucuresti si in Cluj. In 2017, preturile cerute de proprietari au fost in crestere fata de anul precedent, acestea ajungand la cel mai ridicat nivel din 2012 incoace.

In aceste conditii, orizontul este luminos pentru proprietarii de apartamente si pentru investitorii in imobiliare, care vor putea sa inchirieze proprietatile la preturi mai bune.

East Comfort le ofera celor ce-si doresc sa inchirieze un apartament in regim hotelier calitate, siguranta si promptitudine. In plus, oferim un raport calitate-pret imbatabil. De asemenea, ne dorim sa va tinem la curent cu tot ce se intampla pe piata imobiliarelor din Romania. Contactati-ne pentru orice intrebare legata de proprietatile prezentate spre inchiriere pe site.

Comments are closed.