Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Reguli de amenajare a spatiilor mici

Pentru ca in general locuintele din Bucuresti nu ofera spatii foarte generoase si de multe ori proprietarii trebuie sa dea dovada de originalitate pentru a gasi solutii de amenajare placute estetic dar si functionale, ne-am gandit sa adunam intr-un articol cateva idei de amenajare pentru apartamentele de dimensiuni reduse.

Idei pentru amenajarea unui living

In cazul amenajării unui living de dimensiuni reduse trebuie aleasă cu grija fiecare piesa de mobilier (masa de cafea, masa de TV, canapeaua, biblioteca). Toate acestea trebuie sa fie de dimensiuni cat mai mici, iar la anumite piese se poate chiar renunta: in loc sa investiti intr-o masa de TV puteti monta televizorul direct in perete, in locul mesei de cafea se poate achizitiona un taburet care sa functioneze si pe post de cutie de depozitare, iar in loc de canapea se pot alege pufuri sau fotolii. In locul unei biblioteci voluminoase, care ar ocupa prea mult spatiu, este recomandat sa montati cateva rafturi direct pe un perete, unde sa plasati carti, eventuale decoratiuni sau suveniruri.

amenajarea spatiilor mici

Idei pentru amenajarea unui dormitor mic si stilat

Un dormitor nu are nevoie de prea multe piese pentru a arata bine si a fi functional. Un pat cu saltea confortabila, o noptiera (sau doua), o lampa si eventual un dulap pentru depozitare (haine, lenjerii) sunt mai mult decat suficiente. La noptiere se poate chiar renunta, daca in locul lor se opteaza pentru polite, console sau minietajere. Eventual, pentru a crea ideea de spatiu se poate monta o oglinda mare pe unul din pereti. In rest, uitati de tablouri, lampadare incarcate, sau alte elemente de decor care ar crea impresia de sufocare si de spatiu insuficient.

Amenajari potrivite pentru holuri si spatii de trecere

In general, spatiile mici arata mai bine daca sunt amenajate mai degraba pe verticala decat pe orizontala si daca se merge pe o abordare minimalista a decorurilor. In plus, mai conteaza si culorile alese pentru obiectele decorative. In general albul, cremul, si culorile pastelate sunt cea mai buna alegere in acest caz. Pentru a adauga o pata de culoare, puteti alege cateva elemente precum veioza şi o vaza cu flori în aceeasi culoare sau intr-o culoare contrastanta.

Camerele East Comfort sunt amenajate cu gust, pentru ca tu sa te relaxezi si sa petreci momente de calitate in Bucuresti.

Comments are closed.