Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Category Archives: regim hotelier

Apartamente vechi sau noi : cum alegi ?

Daca vrei sa faci o investitie imobiliara, cu siguranta ti-ai pus intrebarea : sa cumpar un apartament intr-un imobil vechi sau intr-unul construit recent ? Pentru ca fiecare din cele doua alegeri prezinta atat avantaje cat si dezavantaje, ne-am hotarat sa le prezentam in cele ce urmeaza :

Suprafata

In ceea ce priveste suprafata, in general, blocurile vechi ofera mai putin spatiu. Deci, daca iti doresti un apartament mai spatios, alege unul intr-un bloc nou construit. In plus, daca vrei sa faci vreo modificare, este mult mai simplu sa faci asta intr-un imobil nou, decat in unul vechi, unde vei avea nevoie de aprobari.

In apartamentele noi se pune mult accentul pe ideea de open space, deci, daca nu te deranjeaza sa ai bucataria deschisa, atunci mizeaza pe un apartament in bloc nou. Daca vrei totusi o impartire clasica a camerelor, orienteaza-te catre un apartament in bloc vechi.

apr4

Numarul bailor

Intr-un bloc nou de trei camere, cu siguranta vei beneficia de doua bai, ceea ce nu se poate spune intotdeauna despre un apartament in bloc vechi, care va avea probabil o singura baie, indiferent de numarul de camere. In plus, in apartamentele noi, baile sunt mult mai spatioase.

Centrala proprie

De regula, apartamentele noi beneficiaza de centrala proprie, ceea ce reprezinta un avantaj fata de apartamentele in bloc vechi : poti controla usor costurile cu incalzirea, iar peretii izolati asigura confort termic la costuri mai mici. Totusi, majoritatea apartamentelor din blocurile vechi au repartitoare si multe dintre ele au fost reabilitate termic, deci costurile cu incalzirea nu ar trebui sa difere foarte mult.

Instalatiile sanitare

Pentru ca inlocuirea instalatiilor vechi poate constitui o adevarata bataie de cap, apartamentele cu instalatii noi, construite cu tehnologii avansate reprezinta o alegere mai buna. Daca totusi preferati un bloc vechi, consultati-va cu un instalator atunci cand achizitionati apartamentul.

In functie de buget si de preferintele fiecaruia, va puteti orienta catre un apartament in imobil nou sau intr-unul vechi. Important este sa faceti o investitite buna, pe care sa o puteti fructifica.

Tranzactiile imobiliare in primele luni ale anului 2019

Desi se anuntasera scaderi de preturi la imobiliare la finele anul 2018, in prima jumatate a anului 2019 observam totusi o crestere semnificativa atat la pretul apartamentelor noi, cat si la preturile apartamentelor aflate in imobile vechi. Iar trendul este unul ascenedent. Read more »

Vrei sa faci o investitie imobiliara? Cum alegi apartamentul pe care il vei inchiria

Daca ai strans o suma de bani pe care vrei sa o investesti in urmatoarea perioada, trebuie sa stii ca achizitionarea unui bun imobiliar este una din cele mai bune idei in momentul de fata, pentru ca este o investitie sigura care iti va aduce profituri satisfacatoare. Read more »

Un nou trend pe piata imobiliara: locuintele inteligente

Casele inteligente sunt dotate cu sisteme smart care ofera pe langa un plus de siguranta si confort, posibilitatea de a face economii majore si de a proteja mediul inconjurator. Read more »

De ce a scazut numarul tranzactiilor imobiliare in 2018?

Desi, momentan tranzactiile imobiliare din Romania arata bine, se pare ca viitorul ne rezerva oarecare surprize, conform opiniilor mai multor specialisti din domeniu. Read more »

Reguli de amenajare a spatiilor mici

Pentru ca in general locuintele din Bucuresti nu ofera spatii foarte generoase si de multe ori proprietarii trebuie sa dea dovada de originalitate pentru a gasi solutii de amenajare placute estetic dar si functionale, ne-am gandit sa adunam intr-un articol cateva idei de amenajare pentru apartamentele de dimensiuni reduse. Read more »

Apartamentele in regim hotelier, o concurenta reala pentru hoteluri

Atat in Bucuresti, cat si in orasele turistice din tara, din ce in ce mai multi proprietari aleg sa-si inchirieze apartementele in regim hotelier. In capitala, tarifele pentru inchirierea unui apartament cu o camera pe termen scurt (1-3 nopti) variaza undeva intre 20 si 40 euro, in functie de spatiu, conditiile oferite si proximitatea fata de centru. In general, sunt preferate apartamentele luxoase, proaspat renovate si imbunatatite, care pot rivaliza usor cu o camera de hotel. Read more »

Cazarea in regim hotelier. Este sau nu rentabila?

Calatoresti in scop personal sau de business si cauti o oferta de cazare avantajoasa?

Daca vrei sa beneficiezi de servicii de top la preturi mai mici decat cele de la un hotel de 5 stele, poti sa incerci sa inchiriezi un apartament in regim hotelier. Serviciile sunt excelente si preturile avantajoase in comparatie cu hotelurile din centru. Read more »

Avantajele si dezavantajele inchirierii in regim hotelier

Daca iti place sa calatoresti si nu numai, dar doresti confortul si discretia unui mediu familiar, ca cel de acasa, de exemplu, si nu doresti sa te cazezi intr-un hotel sau intr-o pensiune, poti opta pentru inchirierea unui apartament in regim hotelier. Pentru ca ne dorim sa fii bine informat si sa iei cea mai buna decizie, am adunat mai jos argumente pro si contra inchirierii unei astfel de proprietati. Read more »

Detalii de design care transforma un apartament obisnuit intr-o locuinta de lux

Detalii de design care transforma un apartament obisnuit intr-o locuinta stylish, boema, chic, retro… in functie de gust. Read more »