Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Un nou trend pe piata imobiliara: locuintele inteligente

Casele inteligente sunt dotate cu sisteme smart care ofera pe langa un plus de siguranta si confort, posibilitatea de a face economii majore si de a proteja mediul inconjurator.

Tehnologii inovatoare  

Ati auzit cu siguranta de Internet of Things (IoT), conceptul care sta la baza caselorn inteligente. IOT presupune conectarea mai multeor dispozitive și sisteme cu ajutorul internetului pentru a forma o rețea de obiecte. De exemplu, frigiderul inteligent  poate comunica proprietarilor lipsa unui un anumit aliment, care trebuie comandat.

Sistemele de iluminat inteligente cum este de exemplu Philips HUE, conecteaza, prin bluetooth sau wireless, corpurile de iluminat dintr-o locuinta la o aplicatie pe telefon, astfel ca se poate de la distanta porni sau opri lumina în casa, micsora sau creste intensitatea luminii.case inteligente

Sistemele de securitate dintr-o locuinta inteligenta sunt foarte performante. Proprietarul casei poate primi notificari pe telefon atunci cand usa/usile de la intrare se deschid sau se inchid, iar la detectarea unui intrus se poate apela automat numarul politiei.

Fiecare dispozitiv dintr-o casa inteligenta este controlat de dispozitive speciale precum senzorii de lumina, miscare, sau temperatura. Transformarea unei case obisnuite intr-o locuinta inteligenta nu este asa de dificila cum poate parea la o prima vedere. Trebuie doar sa alegeti echipamentele dorite si sa instalati senzorii necesari functionarii acestora. Apoi, trebuie sa va instalati pe telefon aplicatiile ce controleaza echipamentele in functie de ce transmit senzorii respectivi.

Daca v-ati hotart sa treceti la urmatorul nivel, va puteti achizitiona un kit de automatizare a funcțiilor unei case inteligente care poate contine : contacte magnetice, senzori de mișcare, telecomandă, cablu Ethernet, adaptoare de alimentare.

De ce sa optezi pentru o locuinta inteligenta

Sistemele inteligente ne transforma locuintele in spatii mai confortabile si mai sigure, ceea ce ne permite să ne bucuram mai mult de timpul nostru liber si sa ne cream condițiile ideale de lucru sau de relaxare.

Comments are closed.