Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Vrei sa faci o investitie imobiliara? Cum alegi apartamentul pe care il vei inchiria

Daca ai strans o suma de bani pe care vrei sa o investesti in urmatoarea perioada, trebuie sa stii ca achizitionarea unui bun imobiliar este una din cele mai bune idei in momentul de fata, pentru ca este o investitie sigura care iti va aduce profituri satisfacatoare.

Totusi, pentru a  evita capcanele imobiliare, inainte  de a cumpara, trebuie sa cercetezi piata si sa te asiguri ca alegi apartamentul potrivit, care sa-ti aduca profitul asteptat.  Noi iti oferim cateva idei care sa te ajute sa alegi apartamentul ideal pentru a-l da spre inchiriere:

apartament de inchiriat

Zona este importanta

In primul rand, e bine sa investesti intr-un apartament care sa fie intr-o zona cautata de cei care vor sa inchirieze. Foarte multi chiriasi isi doresc un apartament amplasat (semi)-central, sau aproape de metrou. Asa ca zonele Unirii, Piata Alba Iulia, Dorobanti, Universitate, Kogalniceanu, Piata Romana, Floreasca, vor fi mereu pe lista locatiilor ideale pentru investitii imobiliare. Chiar daca pretul la achizitie poate fi usor mai ridicat, si chiria incasata va fi mai mare.

Cel mai bine se inchiriaza garsonierele si apartamentele cu doua camere

Specialistii in imobiliare recomanda sa tii cont de preferintele publicului atunci cand cumperi un apartament pentru inchiriere. Si, pentru ca cel mai bine se inchiriaza momentan garsonierele si apartamentele cu 2 camere, care necesita si o investitie mai mica (decat un apartament cu 3 sau 4 camere), evident ca acesta este trendul de urmat.

Apartamentele cu 3 sau 4 camere necesita investitii initiale mai mari, atat pentru cumparare, cat si pentru amenajare, si se inchiriaza mult mai greu. In schimb, daca gasesti chiriasul potrivit (in general familii mai numeroase sau firme), si aceste apartamente pot da un randament foarte bun la inchiriere, pentru ca in aceste cazuri chiriasii pot sta pe perioade mai lungi (uneori pana la 3-4 ani).

Blocurile noi sunt preferate de romani

S-a observat de asemenea preferinta romanilor pentru imobilele nou construite, de aceea este ideal sa investesti intr-un apartament aflat intr-un bloc nou, unde poti obtine un pret de inchiriere mai bun decat ai obtine pentru un apartament similar situat intr-un bloc vechi.

Designul interior este important

Romanii au devenit tot mai pretentiosi cand vine vorba de amenajarile interioare. Asa ca, daca vrei sa obtii un profit bun pentru investitia ta, ai putea sa apelezi la sfatul unui designer de interior care sa-ti amenajeze cat mai bine apartamentul. Atunci cand inchiriezi, orice mic detaliu conteaza si este uimitor cat de mult poate schimba un apartament felul in care pozitionezi mobila sau modul cum decorezi peretii.

Indiferent ce buget ai la dispozitie, studiaza piata si gandeste-te bine inainte de a cumpara un imobil. De asemenea, fii mereu la curent cu noutatile de pe piata imobiliara si ia in calcul si inchirierea in regim hotelier.

Comments are closed.