Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Apartamente vechi sau noi : cum alegi ?

Daca vrei sa faci o investitie imobiliara, cu siguranta ti-ai pus intrebarea : sa cumpar un apartament intr-un imobil vechi sau intr-unul construit recent ? Pentru ca fiecare din cele doua alegeri prezinta atat avantaje cat si dezavantaje, ne-am hotarat sa le prezentam in cele ce urmeaza :

Suprafata

In ceea ce priveste suprafata, in general, blocurile vechi ofera mai putin spatiu. Deci, daca iti doresti un apartament mai spatios, alege unul intr-un bloc nou construit. In plus, daca vrei sa faci vreo modificare, este mult mai simplu sa faci asta intr-un imobil nou, decat in unul vechi, unde vei avea nevoie de aprobari.

In apartamentele noi se pune mult accentul pe ideea de open space, deci, daca nu te deranjeaza sa ai bucataria deschisa, atunci mizeaza pe un apartament in bloc nou. Daca vrei totusi o impartire clasica a camerelor, orienteaza-te catre un apartament in bloc vechi.

Flat Screen Monitor on Wall Near Sofa Set

Numarul bailor

Intr-un bloc nou de trei camere, cu siguranta vei beneficia de doua bai, ceea ce nu se poate spune intotdeauna despre un apartament in bloc vechi, care va avea probabil o singura baie, indiferent de numarul de camere. In plus, in apartamentele noi, baile sunt mult mai spatioase.

Centrala proprie

De regula, apartamentele noi beneficiaza de centrala proprie, ceea ce reprezinta un avantaj fata de apartamentele in bloc vechi : poti controla usor costurile cu incalzirea, iar peretii izolati asigura confort termic la costuri mai mici. Totusi, majoritatea apartamentelor din blocurile vechi au repartitoare si multe dintre ele au fost reabilitate termic, deci costurile cu incalzirea nu ar trebui sa difere foarte mult.

Instalatiile sanitare

Pentru ca inlocuirea instalatiilor vechi poate constitui o adevarata bataie de cap, apartamentele cu instalatii noi, construite cu tehnologii avansate reprezinta o alegere mai buna. Daca totusi preferati un bloc vechi, consultati-va cu un instalator atunci cand achizitionati apartamentul.

In functie de buget si de preferintele fiecaruia, va puteti orienta catre un apartament in imobil nou sau intr-unul vechi. Important este sa faceti o investitite buna, pe care sa o puteti fructifica.

Comments are closed.