Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Mai exista speranta!

In jurul meu e mereu lumina, soare, caldura, viata. Nu la toti este la fel, mereu auzim de oamenii pe care cancerul sau o boala incurabila i-a atins si pe ei. Ne intristam si ne zicem pentru cateva clipe in gand, cum as putea sa ii ajut? Mai este ceva de facut pentru ei? Poate e bunica noastra, mama prietenei mele sau un copil care inca nu a descoperit bucuria vietii. Dar apoi uitam de suferinta lor si ne intoarcem cu gandurile la ale noastre.

Hospice Casa Sperantei

Stop! Azi pot sa ii ajut si tu pe acesti oamenii. Da mai exista speranta si pentru ei. Asa cum se zice : Speranta nu moare, noi suntem cei ce abandonam speranta!

Acum tu cel care citesti acest articol ai putina rabdare si citeste cu atentie randurile urmatoare:

Ai auzit de Hospice Casa Sperantei? Asa-i ca nu stiai ca exista asa ceva?

Hospice Casa SperanteiHospice Casa Sperantei

Da exista, este o organizatie de caritate neguvernamentala infiintata la Brasov in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls. Aceasta organizatie ofera servicii specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate.

In anul 2004 au fost deschise alte sedii in Bucuresti, Bacau, Oradea si Cluj.

Ce inseamna ingrijirea palitativa pentru bolnavi incurabili?

Inseamna cresterea calitatii vietii. Chiar daca boala nu mai raspunde la tratament, starea bolnavului poate fi ameliorata prin controlarea simptomelor suparatoare, alinarea durerilor, servicii de asistenta sociala, consiliere psihologica.

Hospice Casa SperanteiHospice Casa Sperantei

Alte servicii Hospice:

Ingrijirea la domiciliul bolnavului. Mereu cand intampinam ceva rau vrem sa fim acasa,  si astfel caldura caminului ne da putere sa trecem peste obstacole.

Unitatea cu paturi, in acest caz pacientul e mereu sub supraveghere medicala.

Hospice Casa Sperantei

Hospice vine si in ajutorul femeilor diagnosticate cu cancer mamar si care in urma interventiei chirurgicale si-au pierdut un san sau ambii sani, si odata cu acestia si increderea in sine. Astfel sunt oferite pacientelor din toata tara proteze  mamare gratuite.

Centrul de zi e taramul fermecat unde copiii regasesc zambetul pierdut. Centrul de zi si terapia ocupationala e locul unde pacientul se concentreaza asupra lui, face ceea ce ii place ( bea o cafea, joaca rummy, sah, table, carti, discuta, asculta muzica, orice ii face placere) si pot participa atat persoanele internate in unitatea cu paturi cat si cei care se pot deplasa singuri.

Hospice Casa Sperantei

Un gand bun a unui om a schimbat viata multor oamenii suferinti. Dar poti si tu sa ii ajuti.

Putem sa cantam, sa dansam, sa cumparam un bilet sau o floare, sa participam la tombole, sa scriem un articol care sa il publicam pe propriul blog, sa ne invitam prietenii sa participe si ei. Putem de asemenea sa donam cei  2%  pentru Hospice.

Campanii si evenimente Hospice:

In 5- 7 octombrie va avea loc  Bucharest International Marathon 2012

Hospice Casa Sperantei

In luna iulie a fiecarui an se organizeaza Hospice  Cross

In primavara are loc Turneul de Tenis de Masa Hospice.

In fiecare vara dupa sezonul din Liga 1, este organizata grupa Hospice, cel mai mare turneu de fotbal caritabil din Romania.

In fiecare Miercuri are loc la  Mojo Music Club  cel mai interesant Hospice Quiz din Bucuresti.

In fiecare luna Doamnele si Domnisoarele au o petrece organizata special pentru ele numita Hospice Ladies Club cu scop caritabil.

In luna august se organizeaza Hospice Day Out o campanie de colectare de fonduri in care sunt puse in competitie restaurantele si terasele din Brasov.

Recicleaza pentru un zambet e alta campanie organizata de Hospice Casa Sperantei.

Hospice Casa Sperantei

Dar pentru cei care vor sa se implice si mai mult organizatia ofera si un Centru educational Hospice pentru  medici, asistentele medicale si nu numai   in cunoasterea  practicilor paliative. Este oferit si un curs online de ingrijire paliativa.

Sau poti sa te oferi voluntar- Voluntar de profesie. Sunt oferite 15 locuri pe o perioada de 6 luni in diferite departamente.

Acum sti, mai poti ramane indiferent?

Comments are closed.