Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

EastComfort Bucharest Apartments

Call Us Now


Turnul de apa

Daca treceti vreodata prin parcul Carol si aveti destul timp la dispozitie pentru a descoperi un obiectiv turistic mai putin obisnuit, cu aspect medieval si neaparat construit din caramida rosie, nu trebuie sa mergeti foarte departe: in mijlocul parcului se afla Turnul de Apa construit de arhitectii Stefan Burcus si V. Stephanescu in 1906, cu ocazia implinirii a 40 de ani de la urcarea pe tron a lui Carol I, prilej cu care autoritatile romane au dispus organizarea celebrei Expozitii Generale Romane.

Castelul despre care va vorbim s-a vrut a fi util, in el urmand sa fie adapostit un rezervor de apa, insa nu si-a indeplinit niciodata menirea si a ramas in istorie mai mult datorita faptului ca preia din arhitectura palatului lui Tepes de la Poienari, judetul Arges. Cei interesati poti sa admire aceasta constructie pe strada Candiano Popescu, nr 6, Bucuresti.

Din pacate, accesul inauntrul castelului este permis doar de doua ori pe an, din motive de siguranta (nu a mai fost reparat din 1990): de Ziua Eroilor (Inaltarea Domnului) si de Ziua Armatei (25 octombrie). Cu toate acestea, vizita va fi una memorabila: pe langa stilul arhitectonic inconfundabil, va veti delecta si cu o superba priveliste a parcului Carol si veti putea vizita, de asemenea, Mausoleul si Mormantul Soldatului Necunoscut.

 

tur3 tur2 tur1

 

http://www.eastcomfort.com/romania/bukarest/ap43-2r-apartment.en.html

Stay connected! :D

Surse: www. qbebe.ro

Cu trenul Regal

Daca ai trecut de cateva ori pe langa padurea dintre Mogosoaia si Buftea si ai intalnit semnul “Trecerea interzisa”, intrebandu-te ce se gaseste dincolo de el, noi iti oferim raspunsul. Daca obtii aprobare de trecere, ajungi intr-o zona detinuta de CFR unde zace Trenul Regal, o bijuterie a cailor ferate, care functioneaza perfect si poate fi inchiriata pentru suma de 15 000 euro/ zi. Cam mult pentru buzunarul nostru, dar sa arunci o privire nu costa nimic.

Trenul despre care va vorbim a fost realizat la ordinul regelui Ferdinand si finalizat in 1928, insa in acelasi hangar se mai afla alte doua trenuri care i-au apartinut lui Ceausescu. Cu primul, au calatorit personalitati precum Carol al II-lea, Regele Mihai, dar si fosti conducatori precum Nicolae Ceausescu sau Gheorghe Gheorghiu-Dej. In 1984, Ceausescu a decis ca vrea sa aiba propriile trenuri, asa ca a comandat doua: au motoare Rolls Royce, ating peste 160 km/h, iar doua dintre cele 17 vagoane sunt blindate. Ce putem sa gasim in aceste trenuri? De toate, de la sali de sedinta, restaurante, dormitoare si pana la sufragerii, zone de relaxare si vagonul secret, la care nu are nimeni acces.

Ar mai fi de mentionat ca aceste doua trenuri comuniste au cate un aruncator de grenade cam in fiecare coltisor. Totul este tapetat, mobilierul e lucrat manual, din lemn alb, cuverturile sunt din matase fina, iar peste tot sunt sertare secrete in care se spune ca erau tinute arme. De asemenea, o sa dati de foarte multe pasaje si usi secrete si asa mai departe.

Cu toate acestea, nu toata lumea poate sa viziteze, asa ca informeaza-te din timp cum ai putea sa obtii aprobare. De asemenea, va trebui sa mergi cu masina ta sau sa rogi un prieten, pentru ca nu prea ai mijloace de transport care sa te duca la destinatie.

 

t5 t4 t3 t2 t1

 

http://www.eastcomfort.com/romania/bucarest/ap23-2r-apartment.en.html

 

 

Stay Connected! :D

Surse: infoinsider.ro

bucurestiacum.wordpress.ro;

visuell.ro;

b365.ro;

cefacinweekend.blogspot.com;

spottedbylocals.com;

fotostefan.ro, 

qbebe.ro

It’s Halloweeeeeeeen!!!!

 

Hallowe

Sărbătoarea pe care o cunoaștem sub numele de Halloween a fost influențată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi. În Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul Samhain, iar la creștini Sărbătoarea Tuturor Sfinților.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Termenul Halloween reprezintă o variantă scoțiană a denumirii All-Hallows-Even („evening”), adică noaptea dinainte de „All Hallows”.

Costumele de Halloween sunt tradițional modelate după figurile supranaturale, monștri, schelete, fantome, vrăjitoare și diavoli. De-a lungul timpului, printre costumele folosite apăreau și cele ale unor personaje fictive, celebrități la ordinea zilei și arhietipuri generice, cum ar fi prințesele sau luptătorii ninja.

Deoarece sărbătoarea cade în vremea recoltării merelor, merele glazurate sau caramelizate se numără printre mâncărurile tradiționale de Halloween. Acestea se obțin prin ungerea merelor întregi cu un sirop dulce lipicios, uneori se adaugă miez de nucă măcinată.

Într-o vreme, copiilor li se dădeau mere glazurate, dar practica a dispărut după ce au apărut zvonuri că unii oameni înfig ace sau lame de ras în merele date copiilor. Nu există dovezi ale unor astfel de incidente, deci se poate presupune că sunt cel mult rare și nu se soldează cu răniri grave. Totuși, mulți părinți au crezut că asemenea practici sunt frecvente din cauza mediatizării excesive. La maximul isteriei merelor, unele spitale au oferit radiografii ale sacilor de bomboane ale copiilor pentru a identifica vreo problemă. Practic toate acele puține evenimente de „otrăvire” a merelor erau de fapt cauzate chiar de părinții victimelor.

Un obicei ce persistă în Irlanda de astăzi este gătirea (sau mai adesea, achiziționarea) de barmbrack (în galiciană báirín breac), o prăjitură ușoară cu fructe, în care se introduc un inel, o monedă sau alte „farmece”. Se spune că cei care mănâncă unbarmbrack cu inel își vor găsi dragostea în anul următor, tradiție similară cu cea a prăjiturii regelui la bobotează.

Halloween-ul este sărbătorit şi în România. Se organizează petreceri, se cioplesc dovleci şi pe străzi veţi vedea cu siguranţă cel puţin câteva grupuri de persoane mascate. Modul de sărbătorire a fost preluat, în principal, de la Stalele Unite.

La noi, se spune ca, varianta de Halloween e de fapt, Sf Andrei, sarbatorit pe 30Noiembrie…ce mica e lumea!

hap

 

Stay connected! :D

surse: ro.wikipedia.org

Iei cina cu mine?

:) dar la inaltime!

In acest post, vom prezenta 3 variante de astfel de locatii din Bucuresti, unde va puteti delecta atat cu meniuri alese cat si cu privelistea deeosebita; pentru ocazii deosebite si nu numai, va recomandam sa le testati! ;))

Restaurantul Allhambra

A fost primul restaurant din Romania deschis deasupra blocurilor si aglomerației orasului, in urma cu 14 ani. Situat la etajul 10, pe Splaiul Unirii, vizavi de Camera de Comert, acesta este cel mai bun loc daca vrei sa te bucuri de o priveliste de neuitat asupra Casei Poporului. Iar perspectiva nu este doar una moderna – restaurantul te cucereste cu parfumul si eleganta Bucurestiului de altadata.

allhambra

Restaurantul Sole

Cea mai noua locatie din Bucuresti care te lasa fara cuvinte este restaurantul Sole de la etajul 15 al unei cladiri situate la intersectia dintre Iancu de Hunedoara si Caderea Bastiliei. Cand ajungi la inaltime, treci mai intai prin Luna Bar – un bar-lounge care te intampina la intrare – , dupa care intri in restaurantul Sole, care iti taie respiratia cu ferestrele panoramice si unde poti savura paste, fructe de mare, steak-uri si alte delicii cu influente Mediteraneene. Iar in prelungire ai o  terasa perfecta pentru o iesire cu prietenii – Sky Terrace.

sole

18 Lounge by Embassy 

Situat la etajul 18 al turnului de sud City Gate, in Piata Presei Libere,  peretii din sticla ofera o priveliste de neuitat a cerului de deasupra Bucurestiului, a lacului Herastrau si a bulevardului Kiseleff.

Vederea panoramica e impresionanta! 18 Lounge e, fara indoiala, restaurantul cu cea mai spectaculoasa priveliste din Bucuresti, mai ales ca peretii sunt facuti in intregime din sticla, sunt geamuri mari peste tot, pana la podea. Restaurantul e mare, e folosit si ca bar si club, in egala masura, si e foarte bine amenajat.

 

18lounge1 Restaurant 18 Lounge in Bucuresti - fine dining in nord

 

Savurare placuta!

Stay connected! :D

http://www.eastcomfort.com/romania/bukarest/ap43-2r-apartment.en.html

 

One day getaways near Bucharest

For weekends when the exploration bug hits but there’s no time or mood to drive long distances, here are a few destinations closer to Bucharest.

Snagov

With its lake and the forest, Snagov is one of the choices for countryside villas near Bucharest and also a summer destination.

40Km North of Bucharest, its easily accessible via highway towards Ploiesti.

The forest, is the largest remaining part of the Codrii Vlasiei, the large forest that once surrounded the capital. Visit the Snagov monastery where Vlad Tepes’tomb is to be found.

snagov

Mogosoaia

Mogosoaia Palace is 10km from Bucharest and the ride is usually popular among cyclists. A 17th century palace made of red bricks, a beautiful lake and a nice park await.

The palace was built in the Romanian Renaissance style or Brancovenesc  style (after the Price of Wallachia Constantin Brancoveanu).

1048_palatul-mogosoaia

Cernica

Cernica is located 15km east of Bucharest. The Monastery awaits near a lake, and is also a destination for cyclists.

manastirea-cernica-1

Comana

Comana, 35km to the south is known as the Delta near Bucharest, and is a good place for tourism adventure.

With an adventure park on sit, a place to cool down at the Comana Monastery and plenty of option for off road cycling, this is a destination worth discovering. Don ‘t expect lots of amenities and either pack your lunch or eat before-hand in the nearby Calugareni.

The paeonies reservation is a must see, they’re in bloom in late May. Enjoy bird and animal watching, as well as having a look and taking some pictures of the remains of the lacustrine houses there.

comana

 

Stay connected! :D

 

Litera Mortuara-Cimitirul Bellu

Un pic funebru acest articol, dar vom pastra doar esenta lui, a cimitirului, povestile din spatele statuilor, placilor mortuare, versurilor nescrise…

Exista un loc in Bucuresti in care totul pare ca a incremenit, ca si cum timpul ar fi inghetat. Anotimpurile se succed impasibil, anii trec imperceptibil, insa aici exista lucruri ce nu par sa se schimbe. Pe “ulita” Serban Voda a urbei dambovitene se gaseste o gradina frumoasa, cu monumente si alei din vremuri apuse, o “gradina a sufletelor”: cimitirul Bellu.  Frumos, celebru – un muzeu in aer liber. Cu spatii largi si monumente valoroase. Un adevarat loc de pelerinaj pentru cei care doresc sa invete istorie, literatura sau arta: aleea artistilor, aleea scriitorilor…

Cimitirul Bellu e foarte cunoscut si pentru legendele sale…marturii impietrite ale unor vieti triste sau desarte.

Una din aceste faimoase legende ar fi “Doamna cu umbrela”, frumoasa, tanara si distinsa, pare o aparitie ratacita dintr-o alta epoca. Statuia in marime naturala, opera a sculptorului Romanelli. Ai impresia ca este si ea vie, gata sa porneasca pe alee, dupa ce a zabovit, intr-o clipa de reculegere, la mormantul unei persoane dragi. Se  spune ca ar fi fost amanta unui barbat bogat din Bucuresti. Profesoara de limbi straine si guvernanta, Katalina Boschott a trait la Herculane o intensa poveste de dragoste cu enigmaticul barbat. Se pare ca acolo a suferit si o operatie de peritonita nereusita. Pe patul de moarte ar fi spus: “Cet animal de medecin m’a tuee! (Acest animal de medic m-a ucis!)”. Aceste cuvinte au fost incrustate cu litere de aur in piatra funerara, de granit rosu. Astazi nu mai sunt decat urmele, literele de aur au fost furate demult.  Se spune ca celebrul sculptor ar fi fost intrebat cine a comandat o asemenea statuie, pentru o simpla guvernanta. Raspunsul artistului ar fi fost: “Un domn cu stare, care a dorit sa ramana anonim”.

 

doamna cu umbrela

Poate cel mai trist loc din cimitirul Bellu este cavoul Iuliei Hasdeu. “Micul Templu”, asa cum obisnuia Bogdan Petriceicu Hasdeu sa il numeasca, este astazi aproape o ruina. Ani de-a randul, incetul cu incetul, din interiorul cavoului s-a furat si distrus tot. Pana si parte din ramasitele pamantesti ale genialei adolescente au disparut. Putinele obiecte de valoare culturala inestimabila care au ramas in urma jafurilor sunt acum incuiate in cripta.
In urma cu mai bine de un secol, intr-o toamna trista, “batranul Hasdeu”, cum era numit de apropiati, isi inmormanta in cimitirul Bellu iubita fiica. Iulia Hasdeu fusese un copil precoce. La varsta prescolara, invatase sa scrie si sa citeasca, iar la numai 7 ani a scris primul sau roman despre Mihai Viteazul. In 1881, la varsta de 12 ani, pleaca la Paris, impreuna cu mama sa, pentru a studia la Colegiul “Sevigne”. Dupa absolvirea colegiului, se inscrie la Facultatea de Litere si Filosofie de la Sorbona, fiind prima femeie din Romania care a fost admisa la cursurile celebrei Universitati. Tatal, personalitate enciclopedica, are asteptari mari de la fiica sa: “Toti se intereseaza de studiile si succesele tale si au dreptate, caci tu – basarabo-munteano-ardeleanca – esti un fel de esenta a intregului neam romanesc”.
La inceputul anului 1888, apar primele semne ale unei boli nemiloase: tuberculoza. Iulia, extrem de ambitioasa, isi infrunta boala, scriindu-i tatalui ei ca este hotarata sa isi sustina lucrarea de licenta. Dar eforturile intelectuale uriase o slabesc tot mai mult si, in final, familia o indupleca sa paraseasca Parisul, pentru a calatori in Italia si Elvetia. In aceste locuri insorite, batranul Hasdeu avea nadejdea ca Iulia se va vindeca. Dar in pofida tratamentelor primite de la medici de prestigiu, starea ei se degradeaza tot mai mult. Fiind constienta ca sfarsitul se apropie, revine in tara, la Bucuresti. Pana in ultimul moment, sarmanul tata a sperat la un miracol. Un miracol ce nu a mai vrut sa vina. Cu numai doua luni inainte de a implini 19 ani, Iulia se stinge in bratele nefericitului ei parinte.

Suferinta ingropaciunii propriului si unicului copil il zdrucina cumplit pe Hasdeu. De altfel, el nu s-a resemnat niciodata cu pierderea celei mai dragi fiinte.

 

iulia-hasdeu

La sfârşitul secolului al XIX-lea, Constantin Poroineanu, fiul unui moşier oltean, a plecat să studieze la Paris. După o aventură amoroasă în capitala franceză, a avut o fiică, dar nu a recunoscut-o pentru că bătrânul Poroineanu l-a ameninţat că-l dezmoşteneşte.

Anii au trecut şi Constantin Poroineanu a devenit un moşier foarte bogat. Unul dintre fiii săi a plecat la studii, tot la Paris. Băiatul s-a îndrăgostit nebuneşte de o fată şi s-au căsătorit în secret.

Când el s-a întors să i-o prezinte pe soţie tatălui său, bătrânul a înlemnit. A pus cap la cap informaţiile şi a realizat că soţia fiului său este fiica lui, rodul pasiunii trăite la Paris în tinereţe. Cei doi tineri, de acum frate şi soră şi-au pus capăt zilelor, iar imediat, la 15 septembrie 1908, după întocmirea testamentului prin care lăsa toată averea sa oraşului Caracal, Poroineanu s-a sinucis.

Povestea tragică a dragostei celor doi a fost întruchipată pe monumentul din piatră tot de către sculptorul italian Raffaello Romanelli.

poroineanu

 

Ne-ar trebui cate posturi destul de lungi sa cuprindem toate povestile din Bellu…acum expuse orecum prin statuile ce stau martori la destinul unei femei sau soarta unui barbat…

 

Printre zecile de mii de repauzati din cimitir, se numără personalităţi uriaşe, precum: MIHAI EMINESCU, Titu Maiorescu, I. L. Caragiaie, G. Coşbuc, C.A. Rosetti, Theodor Aman, George Bacovia, Ion Barbu, Nicolae lorga, Constantin Exarcu, Cella Delavrancea, Ionel Teodoreanu, Nae lonescu, N. D. Cocea, Eusebiu Camilar, Iorgu Iordan, Barbu Catargi, Toma Caragiu, Haricleea Darclee, Valentin Lipatti, Petrache Poenaru, Theodor Pallady, Camil Petrescu, Prinţul Ion D. Bibescu, Gelu Naum, Mihail Sadoveanu, Dimitrie Butculescu, Cincinat Pavelescu, Constantin Rădulescu-Motru, Maria Tănase, Constantin Tănase, Toma Caragiu, Anghel Demetriescu, Aristide Demetriade, Ovid Densuşianu, Dimitrie Gusti, Spiru Haret, Iuliu Hossu, Şt. O. Iosif, Panait Istrati, Marin Preda, Nicolae Labiş, Alexandru Macedonski, Lia Manoliu, Matei Millo, Ion Minulescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Petre Ispirescu, profesorul Ştefan Niculescu, Henri Coandă, Acad. Paul Cernovodeanu, Liviu Rebreanu, Hortensia Papadat Bengescu, Iulia Haşdeu, Corneliu Coposu, Generalul Nicolae Badescu, Ion Vasilescu, istoricul George Bezviconi, ziaristul Ion Chirilă, Sică Alexandrescu, Gică Petrescu, Dan Spătaru, Conţii de Gramont, Mina Minovici, Alice Voinescu, Virgil Tatomir, Spiru Haret, Tudor Vornicu, Toma Stelian, Familia Dalles, Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Alexandru Odobescu, Fory Etterle, Amza Pelea, Tudor Muşatescu, Gheorghe Cozorici, Adrian Pintea,Nicolae Bălţăţeanu, Anda Călugăreanu, Ioana Radu, Grigore Gafencu, Tudorel Popa, Magda Isanos, Ion Simionescu, Dem Rădulescu, Dumitru Furdui,  Anton Uncu, Dr. Virgil Şerbanescu, Acad. Horia Hulubei, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Ion Jalea.

 

Stay connected!

 

 

Pentru un moment de relaxare, fara buhuhu-uri ;)) , va recomand: http://www.eastcomfort.com/romania/bucuresti/ap2-1r-apartment.en.html

surse:   www.certitudinea.ro

www.en.wikipedia.org

www.formula-as.ro

 

Un altfel de Bucuresti

Printre cladirile de birouri, blocurile pline cu reclame in culori neon, betoane, trafic ametitor, multa agitatie si zumzet iritant, se desfasoara in centrul Bucurestiului un Mic Paris, cum a fost el denumit.

Micul Paris de Bucuresti este un oras in miniatura, cu vechi strazi pitoresti in care vibreaza inca sufletul unor epoci si moravuri apuse, plin de  sarm, foarte cochet si atrage incredibil de multi turisti.

Strada Lipscani a fost dintotdeauna destinata comertului. Odinioara, era o adevarata sarbatoare sosirea carelor cu marfa de la Lipsca. Pana in 1868, cand a fost inaugurata prima cale ferata Bucuresti – Giurgiu si a fost inlesnita legatura cu Apusul, negustorii aduceau marfa folosind carele cu boi.

In centrul istoric de astazi al Bucurestilor, care a supravietuit cu greu perioadei comuniste, doar numele strazilor mai aminteste de vechile bresle de altadat’: Selari, Covaci, Sepcari, Gabroveni, Zarafi… In urma cu cinci sute de ani, la marginea dinspre Apus a Bucurestilor care, bineinteles, nu avea intinderea de astazi, s-a inchegat o comunitate de scortari care mestesugea neintrecut tesaturi taranesti groase, din lana, cu modele si flori, care erau asezate pe pat, pe lavite sau pe jos. Mahalaua avea sa le poarte numele: scortari. Acesti mestesugari au fost printre primii care s-au grupat intr-o mahala a breslelor, in care erau reuniti si macelarii, sapunarii ori tabacii.

ATUNCI, BUCURESTIUL INTERBELIC, 1900

Strada Lipscani 1900  2

 

ACUM, CENTRUL VECHI, 2013

lipscani2013

In acest moment strazile din Centrul Vechi sunt pline ziua, cele mai multe dintre magazine fiind cele de antichitati si obiecte de arta, extrem de pitoresti. De asemenea, zona este renumita pentru magazinele care comercializeaza rochii de mireasa si costume pentru nunti. Centrul Vechi este foarte populat si noaptea, aici aflandu-se numeroase cluburi si restaurante ale capitale.

Ca si atractii in zona Centrului Vechi pot enumera:

-Hanul lui Manuc, monument arhitectural de mare importanţă construit de renumitul negustor armean Manuc-bei în secolul XIX, a fost inital format din 15 pivnite boltite, 23 pravalii, saloane, magazii, camere destinate servitorilor, bucatarii, dar si incaperi ce aveau ca scop gazduirea a peste 500 de persoane

-Hanul cu Tei, singurul han istoric din Bucureşti care şi-a păstrat forma de origine

-Teatrul de Comedie.  Cu un repertoriu dedicat genului comic în marea sa diversitate, de la Shakespeare, Cehov sau Gogol la comedia bulevardieră, teatrul absurdului sau comedia neagra, Teatrul de Comedie este unic în România.

-Muzeul Curtea Veche-Palatul Voievodal sau Curtea Domneasca este cel mai vechi monument feudal din Bucuresti, care timp de peste doua secole a fost resedinta a domnitorilor munteni, paralel, pana la 1660 cu vechea capitala Targoviste, an dupa care ramane capitala unica a Tarii Romanesti, iar dupa 1862 a Principatelor Unite Romane, respectiv a Romaniei.

-Muzeul Bancii Nationale a Romaniei. Patrimonul Muzeului este extrem de bogat deoarece, inca de la infiintarea sa, Banca Nationala a Romaniei si-a format o colectie proprie de tapiserii, tablouri, sculpturi, medalii, monede si bancnote.

-Muzeul National de Istorie a Romaniei,  adăpostit într-o clădire monument istoric, denumită în trecut Palatul Poştelor, aflată în cuprinsul vechiului centru istoric al Bucureştiului si construita intre 1894–1899. În sala Tezaurului Istoric sunt expuse peste 3.000 de piese deosebite (unele unicat), realizate din metale şi pietre preţioase aparţinând unor civilizaţii care au existat – de-a lungul timpului – pe teritoriul actual al ţării noastre sau ilustrând evenimente şi activitatea unor personalităţi istorice din vremurile trecute.

O incursiune in timp? Cu siguranta!

Daca merita? Absolut! In mod sigur veti gasi si alte puncte de atractie, zona ofera din plin astfel de surprize: o cladire din 1800, sculpturi traditionale din lemn pur, vitralii, porti cu ornamente aurii, de exemplu, specifice zonei si rangului boieresc, cladiri cu balcoane în stil baroc, faţade în stil clasic şi decoraţii eclectice.

Si bineinteles, daca va ajuta cumva, va recomand o super cazare in zona, http://www.eastcomfort.com/romania/bucharest/ap22-2r-apartment.en.html sau http://www.eastcomfort.com/romania/bucharest/ap5-2r-apartment.en.html

 

Stay connected! :D

 

 

surse:  en.wikipedia.org

www.seebucharest.ro

www..jurnalul.ro

www.rotravel.com

Holiday in the countryside

Holiday in the countryside

“I do not know how others are, but I, when I think about my birth place, parental Humulesti house on chimney tower where hermother is bound to end Sfar with motorcycles, carp guts playing with them on the hearth prichiciul humuit, which kept me going when I started gently, which I hid in the oven when we play new boys, the peek-a-boo and other games and toys filled with childish humor and charm, and now if I leap heart with joy! “(Ion Creanga)

All we remember with joy and excitement of the long summer holidays spent at my grandparents, where the games were fun and good will at home.

Why can not we now, after the years to relive those moments?

In Romania there are still villages which retains old customs and traditions, that we who are in town I had the opportunity to see with our eyes or to know all the secrets.

We left to do than to choose the location and how we spend our holidays. We have chosen to learn the mystery of pottery, weaving as women before the loom, as potcoveste a horse, how to make cheese and the list goes on.

Before starting off I would recommend to book a room at one of the pensions of  Brasov, and you can consult the offers valid for the weekend chosen.

PENSION MIRUNA

Point of interest

Moeciu village is situated in the center of the country at the southern tip of the county of Brasov,

between the Bucegi Massif, in Rucar Pass. Part of the unit’s geographic localities Bran. It is situated 30 km from Brasov county town, on Route 73 and includes six villages which merged in 1968: Moeciu Lower Moeciu Lower Key, road cart, Magura and Pestera.

Attractions:

Located just 10km from the famous Bran Castle, Moeciu lure tourists with its mountainous landscapes, with a light spread over gentle hills, over forests, meadows and over.
The enchanting landscape invites to hiking, strong fresh air at home, peace descends like the deep pine forests, the hills full of pens and “Hoda” (grazing during summer houses), and above all a sharp breath is to be found Bucegi.

For those who love outdoor movement can organize walking and hiking in the hills surrounding the Upper Moeciu, or even on routes in Bucegi, Padina and Cave Chalet Gutanu hunting, horse riding travel or leisure.
In winter there are ski slopes or slide and you can organize sleigh rides. You can also organize trips to Poiana Brasov, where there are ski trails designed to higher standards.
You can also arrange trout fishing games (May 15 to September 15), predator fish or hunting (wild boar, bears) in the season.

Activities

Tourists have the opportunity to participate in major fairs and festivals in the Bran:
- March – climbing the mountain sheep;
- June 24 – Summer Olympics Sirnea;
- June 29 – measuring milk, choosing the best breeder of animals;
- July 20 – Santilie;
- 25 to 26 July – Summer Fair Moeciu;
- October 25 – Fire of Sumedru;
- October – sheep’ll cry;

PENSION VALEA CARUNTEI

A proof that nice Breaza develop agrotourism, Romania, Hotel Valley is gray.

Here you get the 3 star comfort and various treatments.

It is located 100 km away from Bucharest, 15 km from Sinaia, DN1.

From Bucharest: National Road 1, immediately after entering Comarnic follow signs “Breaza” left over the bridge, then at approx. 500m, the second street on the right, “Valley of gray”
From Sinaia: DN1, before exiting the Comarnic follow signs “Breaza” right over the bridge, then at approx. 500m, the second street on the right, “Valley of gray”

Equipment:

5 double bedrooms with individual bathrooms, cable TV, central heating
Living room with fireplace 40 m², possibility to organize banquets, conferences, etc.. for about 35 people maximum
Kitchen
Internet – Access Point for wireless laptop connection
Cable TV
40 sqm + Terrace Grill
Floor Balcony
Garden of 5000 sqm at the forest edge
Parking in the courtyard (4 cars) + garage
Excellent conditions for the recovery / rest for children and seniors, the climate is mild, away from moisture and heat mountain plain

If these locations are not convinced you can choose others where you can fish or hike, or simply spend

the quiet moments in nature in an orchard where ambient music will be provided by the chirping of birds.

And to be truly successful leave, you can rent a car with EuroCars or rent a minibus from  Brasov,  if you are with friends. from one of our agencies in the country.

I hope to relive the old days of vacation!

Dracula? Ice Hotel? Camping?

Dracula? Ice Hotel? Camping?

The idea behind this article came to me after I heard about the hotel in the shape of a ping pong paddle in China. If the others can, why not us could?
And I started looking on the Internet hotels ‘odd’ or rather uncommon.

Dracula Hotel

And I first came to mind was the well known Hotel Dracula.
Just do nothing Romania is known worldwide for this name, Dracula. Tell them that foreigners are novel and the next question will be: Dracula?
Located in Bistrita-Nasaud, Piatra Fântânele be reached easily on the European road E58, DN17  (linking Transylvania and Moldova).
You can rent a car Cluj from EuroCars, with or without driver, or rent a minibus of  Bucharest, if you want to have a weekend with friends.  Arrive, after we rented a hotel room, I toured the hotel, which is arranged in anair that makes you think of knights and damsels.
“The hotel was built in 1983  (under the communist shape)  model ofmedieval castles. The hotel attracts tourists from around the world for both architecture and medieval household and beauty of places, this picturesque  Romanian  authenticnature, “guide told us the hotel while visiting the museum.
You will also get a surprise, that I will not divulge, because just being in that place, you really feel like Dracula “master” hotel.
General Features:
140 beds in 3 suites and 62 rooms with two beds
Sauna
Parking
Restaurant
Room facilities: bathroom, telephone, television
Spring, summer and fall trips can be made:

Magura Horse of Bistrita-Wah national highway, where it opens a wide panorama of coverage on Rodna, Suhard, Calimani to and over Giumalau (duration 4-5 hours);
Stone Fantanele rocky, with a beautiful view of the mountains. Access does not have difficulty (2 hours);
Zimbru Hill – belvedere (duration 3-4 hours).
In winter, trails are at your disposal and large land ski babyschi, partly sledges, is organizing and sleigh rides.

Think Cold Ice Hotel

But for those who love winter sports and loves the snow and ice, I thought the only ice hotel in Eastern Europe,
built in the heart of Fagaras Mountains, at Pension Cabana Balea Lac.

My problem is that the hotel’s shape changes from year to year and can not receive visitors than winter. This year the theme was building “Think Cold Ice Hotel.”

The total area of ​​the hotel building is about 650 square meters. The hotel has ten rooms, an Ice Bar, a Restaurant and an esplanade Ice exhibition of ice sculptures.
A night in the icy rooms cost 99 lei Balea Lac, and go for a double room price to 300 lei to which we add the menu, which still costs 250 lei.
Each room is named after a famous philosopher, Romanian or foreign, and each of them will be exposed to a brief overview of the philosopher whose name it bears room.For Ice Restaurant has prepared a new menu consisting of four dishes, snack and dessert will be served on ice plates, and those who wish to dine in the Ice Restaurant will enjoy a welcome cocktail.
The Complex “Ice Hotel 2010″, will not deprive the Church of ice in past seasons, the church has hosted several religious events, there is also a religious wedding.

Balea Lac search area is especially delight any enthusiast who rides through the mountain landscape and the existing choice of routes that are a real challenge. Lovely ambient environment makes possible the practice of extremely diverse recreational activities. In winter sports on skis (downhill, slalom, background, etc..) Is done on the many nature trails surrounding the lodge.
On the frozen surface of the lake (more than 4 ha.) Frozen bright areas are arranged for hockey, curling and skating.

Nomad Camping in Castle Field

And I added the top hostels camping strange nomadic Castle Field, Mures County.
Accommodation is in traditional Mongolian yurt, and the heating is by wood stoves.Iurtele are designed on the basis of existingexperiments in the way the rest to be healthy and restful. Spend a few days in this camp, and your return to civilization will be recreated mentally and positive energy.
The campsite has a restaurant with traditional dishes, specialties from the kitchen internatonal,
foods cooked in wood oven pizzas and specialties. In the spa to relax in the Jacuzzi hot tub spa, sauna and massage bed with jade stones.
Optional cart rides are horse-drawn sleigh or ski trips or saline in Sovata of mine.
Prices
Adult Rate Period
11/01/2010 to 12/23/2010 190 RON
Prices are of type: person / stay
Services included
- 2 nights accommodation
- Full board meals
- Unlimited access to the Jacuzzi hot tub, sauna, massage bed with jade stones
I hope I made you curious and going to relax and have fun at one of these holeturi and forget the city stress and daily problems.
Waiting for other suggestions, maybe you know another hotel?

Dambovicioara Keys Trip

Dambovicioara Keys Trip

Have you ever wonder when a ant it’s right next to you, what she fells like? Do you think that she is afraid by your stature?

If you want to know how small you are in comparison to the world you live in, you certantly must check you Damvovicioara’s Keys on Rucar – Bran lane, it’s included on the natural reservation Piatra Craiului. It’s a woderfull place for nature lovers, here reunites many of man passions like hiking, cave exploration, birdwatching or if you want to relax this is the perfect place to excape the daily routine, the noises of the big town’s, the modern chaos, yourself relaxing in a rented room in one of the Bran Pensions.

I remember when I was for the first time in this part of the country, amazed by the beauty, by the imposing stature of the cliffs, astonished how a river of only 1-2 m wide can create a natural wonder unique in the world. I was only 16 years old wen I went on a roadtrip with my highschool class, and when we arrived everybody was sticked to the window of the bus and from all the noise and screams there was only one exclamation in a choir that sounded like “Oahh”.

It was love at first site for everybody, the entrance of the keys looked like a entrance of a big cave that has no end, the walls are closed to each other between 30 – 50 feet and has a diagonal position.

We  rent a bus from EuroCars and the bus driver was going slowly, leaving us to admire the view or he has more scared than us that a rock from above would drop on the bus, but after almost 3 km we’ve reached your destination, Dambovicioara’s Cave. We take a guide, split in 2 groups and we enter, I think he was almost 14 years old and he just ended elementary school, but he talked so openlly about the cave so he captured our attention, especially when he started talking about the history of it, that in the past it was lived by outlaws, afterward by a monk. It followed the main atraction, the geological fornations of the cave, that acording to the guide looked like a bears paw, a wing of an eagle, a tigre’s fur. But onestlly I felt like a was at a psychiatrist, the Rorschach test, wen he puts in the front of you a piece of paper smuged with ink, and he asks you what do you see, everybody saw what they want, imagination has no limits.

And we left the cave, tired from all that traveling, we arived at de hostel were we met our accommodations. The host encountered us typical romanian, not with the red carpet but with bread and salt. And to go all well, the host gave us each a glass of plum brandy, a little because we were minors.

The time to eat has arived, what can be more good than cabbage filled with meat, a steak of pork, and to go even better and not to choke, a home made wine, for desert a so so so good sponge cake, I think so the name of the pension “Mama Cozonacilor”

The second day, was a sad day because we left, we sat around a little longer in the court yard, they had a football field (european football J), trouts, pheasants, but how the word goes “A traveler comes, a traveler goes”, it was time to go home.

It’s a road trip that worths every moment, you wish that this dream will never end, and stay here on these picturesque lands a life time, filled by good and worm people.

Even if you are a local tourist with your personal car, or if you’re a foreign one and you chose to rent a car, Damboviciora’s Keys it’s a destination that you don’t want to miss. What can I say about the acces roads, it’s ok to go from Bucharest to Targoviste, but after this the road isn’t very good, so prepare for holes, dust, slowly driving, but for a local from Bucharest it’s just an ordinary day J. For an itinerary I recommend Bucuresti – Targoviste – Cheile Damboviciorei – Rucar – Bran – Brasov – Busteni – Sinaia – Bucuresti, so you covered a beautifull touristic area in our country, but are many more for you to discover.

And a map of the outlaws will take you directly to the destination.

Don’t forget Romania “Land Of Choice”!