Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Locuri mai putin cunoscute de vizitat in Bucuresti

In Bucuresti sunt multe locuri frumoase, de la parcurile intinse pline de verdeata si pana la centrele comerciale care primesc zilnic mii de vizitatori. Insa, pe langa atractiile turistice foarte cunoscute, mai sunt si locuri pe care nici macar localnicii nu le cunosc prea bine.

Balta Vrajitoarelor din Stefanesti

De exemplu, ai auzit de Balta Vrajitoarelor ? Acest mic lac se afla la iesirea din Bucuresti, spre Stefanesti, in padurea Boldu-Creteasca, Locul are o istorie destul de bogata : multi spun ca aici a fost decapitat Vlad Tepes, insa istoricii nu confirma aceasta legenda. Tot aici s-ar fi deversat cantitati mari de moloz, dupa cutremurul din ’77, insa momentan lacul nu arata deloc ca un depozit de daramaturi. Il puteti vizita, daca sunteti curiosi.

Palatul CEC

Construit la ordinul Regelui Carol I si al Reginei Elisabeta, Palatul de pe Calea Victoriei este si azi o cladire cu mult farmec. Inainte de construirea Palatului, care a inceput pe 8 iulie 1897, pe acest teren s-au aflat manastirea si hanul  “Sfantul Ioan cel Mare”, datand din secolul al XVI-lea.

Jilava, Fortul 13

Vizitarea acestui loc ar putea fi de interes pentru pasionatii de istorie. Fortului 13 Jilava, care a fost conceput dupa planurile arhitectului militar Henri Alexis Brialmont, urma sa intregeasca sistemul roman de penitenciare. Momentan, este doar o ruina, care vorbeste de istoria tumultoasa a poporului roman.

Lacul Morii

Lacul artificial de 246 ha construit pe locul Bisericii Sfantul Nicolae a fost creat de autoritatile comuniste pentru a impiedica deversarile Dambovitei. In centrul lacului, comunistii au intentionat sa construiasca o insula pentru bucuresteni, insa din lipsa bugetului necesar, ideea a fost abandonata.

Evident, in Bucuresti sunt multe astfel de locuri mai putin cunoscute de turistii obisnuiti si chiar si de cei care traiesc aici de o viata. Daca vrei sa pornesti in cautarea obiectivelor turistice bucurestene, dar ai nevoie si de un loc unde sa te cazezi, decopera ofertele noastre de apartamente in regim hotelier. La East Comfort vei gasi apartamente si studiouri unde te poti relaxa in voie dupa o zi de plimbare prin capitala.

Comments are closed.