Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

EastComfort Bucharest Apartments

Call Us Now


It’s Halloweeeeeeeen!!!!

 

Hallowe

Sărbătoarea pe care o cunoaștem sub numele de Halloween a fost influențată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi. În Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul Samhain, iar la creștini Sărbătoarea Tuturor Sfinților.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Termenul Halloween reprezintă o variantă scoțiană a denumirii All-Hallows-Even („evening”), adică noaptea dinainte de „All Hallows”.

Costumele de Halloween sunt tradițional modelate după figurile supranaturale, monștri, schelete, fantome, vrăjitoare și diavoli. De-a lungul timpului, printre costumele folosite apăreau și cele ale unor personaje fictive, celebrități la ordinea zilei și arhietipuri generice, cum ar fi prințesele sau luptătorii ninja.

Deoarece sărbătoarea cade în vremea recoltării merelor, merele glazurate sau caramelizate se numără printre mâncărurile tradiționale de Halloween. Acestea se obțin prin ungerea merelor întregi cu un sirop dulce lipicios, uneori se adaugă miez de nucă măcinată.

Într-o vreme, copiilor li se dădeau mere glazurate, dar practica a dispărut după ce au apărut zvonuri că unii oameni înfig ace sau lame de ras în merele date copiilor. Nu există dovezi ale unor astfel de incidente, deci se poate presupune că sunt cel mult rare și nu se soldează cu răniri grave. Totuși, mulți părinți au crezut că asemenea practici sunt frecvente din cauza mediatizării excesive. La maximul isteriei merelor, unele spitale au oferit radiografii ale sacilor de bomboane ale copiilor pentru a identifica vreo problemă. Practic toate acele puține evenimente de „otrăvire” a merelor erau de fapt cauzate chiar de părinții victimelor.

Un obicei ce persistă în Irlanda de astăzi este gătirea (sau mai adesea, achiziționarea) de barmbrack (în galiciană báirín breac), o prăjitură ușoară cu fructe, în care se introduc un inel, o monedă sau alte „farmece”. Se spune că cei care mănâncă unbarmbrack cu inel își vor găsi dragostea în anul următor, tradiție similară cu cea a prăjiturii regelui la bobotează.

Halloween-ul este sărbătorit şi în România. Se organizează petreceri, se cioplesc dovleci şi pe străzi veţi vedea cu siguranţă cel puţin câteva grupuri de persoane mascate. Modul de sărbătorire a fost preluat, în principal, de la Stalele Unite.

La noi, se spune ca, varianta de Halloween e de fapt, Sf Andrei, sarbatorit pe 30Noiembrie…ce mica e lumea!

hap

 

Stay connected! :D

susrse: ro.wikipedia.org

Joffre a la Casa Capsa

Situată pe Calea Victoriei, la intersecția cu Str. Edgar Quinet, în apropiere de Cercul Militar Național, este hotel, cofetărie, cafenea și restaurant. Era cea mai mare firmă de restaurante și cofetării de la noi, ajunsă vestită în toate centrele Europei, în istoria culturală a orașului cafeneaua rămânând cea mai cunoscută, un loc al boemiei bucureștene.

În 1830, italianul Eronimo Momolo (fost bucătar al domnului Grigorie IV Ghica) a cumpărat casele și, în sala de jos, a deschis un birt vestit prin mâncărurile italo-orientale, iar prin 1836, deasupra birtului, o sală de bal, cunoscuta sală „Momolo” sau „Slătineanu”, unde aveau loc cele mai frumoase baluri din Capitală.

Clădirea a fost cumpărată în 1868 de frații Capșa, Constantin și Grigore. Ei deschid aici Cofetăria „La doi frați, Constantin și Grigore Capșa”.

Alături de cofetărie, acesta a ridicat și un hotel (în 1886) și apoi Cafeneaua „Capșa” (în 1891). Succesul Casei Capșa a dus la apariția mai multor fabrici de bomboane și ciocolată, care își deschid și magazine de desfacere în București, Sinaia, Iași ș.a. În 1869, Casa Capșa a devenit furnizor al Curții Domnești, dar și al altor case regale, precum cea a Serbiei și Bulgariei.

Modul de organizare, personalul calificat de care dispunea și specialitățile pe care le oferea au permis Casei Capșa să dețină mult timp monopolul tuturor banchetelor oficiale și neoficiale, al recepțiilor și meselor oficiale și particulare din București și din țară. Pentru a-și păstra prestigiul, Casa Capșa a folosit metode de preparare dintre cele mai înaintate pentru perioada respectivă, urmașii lui Grigore Capșa mergând regulat la Paris pentru a aduce mostre din cele mai noi produse de cofetărie. După o analiză amănunțită ele erau introduse în fabricație, astfel că la Capșa apăreau mereu noutăți.

La mesele festive date în onoarea unor personalități s-a instituit obiceiul de a fi lansată o nouă specialitate a casei (de cofetărie sau de patiserie), care a rămas până astăzi (de exemplu, bomboanele „joffre” lansate cu ocazia vizitei Mareșalului Joffre, în 1920).

In anii de glorie ai Cafenelei Capsa, toti cei care insemnau ceva in viata culturala a Bucurestiului treceau pe acolo. “Ca sa devii scriitor, trebuia sa obtii botezul Capsei, care, fara nici o firma literara, era totusi redactia redactiilor, nodul gordian al trecerii spre nemurire”, spunea poetul Virgil Carianopol. Printre clientii constanti ai Casei Capsa se numara Dan Barbilian (Ion Barbu), criticulSerban Cioculescu, poetul Vlaicu Barna, scriitorii Liviu Rebreanu, Camil Petrescu, Corneliu Moldovan, Tudor Arghezi si Ionel Teodoreanu.

Ion Minulescu era un exponent de baza al atmosferei din cafeneaua devenita “a scriitorilor si artistilor” dar si a protipendadei politice, diplomatilor straini sau altor personalitati care vizitau tara si nu ratau acest loc renumit. La 1871, obiceiul era ca toata elita Bucurestiului, care ramanea vara in oras, sa vina sa manance inghetata la “Capsa”. “Cucoanele stateau in trasuri insirate de-a lungul trotuarului si erau servite acolo, iar la mese stateau tinerii civili sau ofiterii”.

După naționalizarea din 1948, Casa Capșa a primit denumirea „Cofetăria și Restaurantul București”, iar hotelul s-a închis. În 1975 clădirea a fost restaurată și s-au redeschis hotelul, restaurantul și cofetăria, cafeneaua redevenind un loc de întâlnire al scriitorilor și universitarilor. După 1990 a redevenit proprietate privată, vechiul nume i-a fost redat și a cunoscut o nouă restaurare.

Atunci

capsa-veche

 

Si acum:

capsa-azi

 

 

Stay connected! :D

http://www.eastcomfort.com/romania/bucharest/ap22-2r-apartment.en.html

surse: www.wikipedia.org

Petrecearea timpului liber in Bucuresti

Petrecerea timpului liber in Bucuresti

(more…)

Dracula?Ice Hotel? Camping?

Dracula?Ice Hotel? Camping?

Ideea acestui articol mi-a venit dupa ce am auzit despre hotelul in forma de paleta de Ping Pong din China. Daca la altii se poate, la noi de ce nu s-ar putea?
Si am inceput sa caut pe internet hoteluri “ciudate” sau mai bine zis iesite din comun.

Hotel Dracula

Si primul care mi-a venit in minte a fost binecunoscutul Hotel Dracula.

Doar nu degeaba Romania e cunoscuta in lume pentru acest nume, Dracula. Spune-le strainilor ca esti roman, iar urmatoarea intrebare va fi : Dracula?
Situat in judeţul Bistriţa-Năsăud, localitatea Piatra Fântânele, se ajunge foarte usor pe drumul european E58, DN17 (care face legătura între Transilvania şi Moldova). Poti apela la servicile EuroCars de rent a car din  Cluj sau la cele de inchirieri microbuze din   Bucuresti tot prin EuroCars Romania cu sau fara sofer, daca doresti sa organizezi un week-end cu prietenii.
Ajunsi la destinatie, dupa ce am inchiriat o camera la hotel, am facut turul hotelului care e amenajat intr-un aer care te duce cu gandul la cavaleri si domnite.
“Hotelul a fost construit în anul 1983 (sub alura comunistă) după modelul medieval al castelelor. Hotelul atrage turisti din intreaga lume atat pentru arhitectura deosebita, de casa medievala cat si pentru frumusetea locurilor, acest colt pitoresc de natura autentic romanesca”, ne-a spus ghidul in timp ce vizitam muzeul hotelului.
Vei avea parte si de o surpriza, pe care nu o voi divulga, pentru ca, doar fiind in acel loc, poti simti cu adevarat ca Dracula e “stapanul” hotelului.
Dotari generale:
140 locuri de cazare in 3 apartamente si 62 camere cu 2 paturi
Sauna
Parcare
Restaurant

Dotari camere: baie, telefon, televizor

Primavara, vara si toamna se pot face drumetii:

Magura Calului, din soseaua nationala Bistrita-Vatra Dornei, de unde se deschide o panorama de larga cuprindere asupra Muntilor Rodnei, Suhard, Calimani, spre si peste Giumalau (durata 4-5 ore);

Stanca de la Piatra Fantanele, cu o frumoasa panorama a muntilor. Accesul nu prezinta dificultate (durata 2 ore);
Dealul Zimbrului – belvedere (durata 3-4 ore).
Iarna, sunt la dispozitia turistilor partii si intinse terenuri de schi, babyschi, partii pentru saniute, organizandu-se si plimbari cu sanii trase de cai .

Ice Hotel Cold Think

Dar pentru cei care sunt pasionati de sporturile de iarna si adora zapada si gheata m-am gandit la singurul Hotel de Gheaţă din Europa de Est, edificat în inima Masivului Făgăraş, la pensiunea Cabana Balea Lac.

Singura problema care apare e forma hotelului care se schimba de la an la an, si nu poate primi oaspetii decat iarna. Anul acesta tema constructiei a fost ” Ice Hotel Cold Think “.

Suprafaţa totală de construcţie a hotelului este de aproximativ 650 de metri pătraţi. Hotelul dispune de zece camere duble, un Ice Bar, un Ice Restaurant şi o esplanadă cu expoziţie de statui din gheaţă.
O noapte de cazare in camerele inghetate de la Balea Lac costa 99 de lei, iar pentru o camera dubla pretul ajunge la 300 de lei,

la care se mai adauga si meniul, care costa inca 250 de lei.
Fiecare cameră poartă numele unui filozof cunoscut, român sau străin, iar în fiecare dintre acestea va fi expusă o scurtă prezentare a filozofului al cărui nume îl poartă camera. Pentru Ice Restaurant a fost pregătit un meniu nou compus din patru feluri de mâncare, gustarea şi desertul vor fi servite pe farfurii din gheaţă, iar cei care doresc să servească masa în Ice Restaurant vor beneficia de un welcome cocktail.
Din componenţa Complexului “Ice Hotel 2010″, nu va lipsi Biserica de Gheaţă, in sezoanele trecute, biserica a găzduit mai multe evenimente religioase, aici fiind şi o cununie religioasă.

Zona Balea Lac este cautata mai ales pentru drumetiile care incanta orice impatimit al muntelui prin peisajul existent cat si prin posibilitatea alegerii unor trasee care sunt o adevarata provocare. Mediul ambiental incantator face posibila practicarea unor activitati de agrement extrem de diverse. Pe timp de iarna practicarea sporturilor pe schiuri (coborare, slalom, fond etc.) se realizeaza pe numeroasele partii naturale care inconjoara cabana.
Pe suprafata inghetata a lacului ( peste 4 ha. ) se amenajeaza zone de luciu inghetat pentru hokey, curling si patinaj.

Campingul Nomad din Campul Cetatii

Iar in topul pensiunilor ciudate am adaugat campingul Nomad din Campul Cetatii, , judetul Mures.


Cazarea se face in iurte traditionale din Mongolia, iar incalzirea se face cu sobe de lemne. Iurtele sunt concepute pe baza experimentelor existente in felul ca odihna sa fie sanatoasa si odihnitoare. Petreceti cateva zile in acest camping, iar intoarcerea dvs. la civilizatie va fi cu un psihic recreat si cu energii pozitive.

Campingul dispune de restaurant cu mancaruri traditionale, specialitati din bucataria internatonala, mancaruri gatite in cuptor culemne si specialitati pizza. In centrul spa se poate relaxa in wellness Jacuzzi hot tub, sauna si in pat masaj cu pietre jade.
Optional se pot face plimbari cu caruta trasa de cai sau cu sania, sau excursii la partia de schi in Sovata sau la salina din Praid.

Preţuri
Perioada Tarif de adult
01.11.2010 – 23.12.2010 190 RON
Preţurile sunt de tipul: Persoana / Sejur
Servicii incluse
- 2 nopti cazare
- masa pensiune completa
- acces nelimitat la Jacuzzi hot tub, sauna, pat masaj cu pietre jade
Sper ca v-am facut curiosii si veti merge sa va relaxati si sa va distrati la unul din aceste hoteluri, uitand de stresul din oras si de problemele cotidiene.

Astept si alte sugestii, poate stii un alt hotel ?