Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Category Archives: concediu

Welcome 2018!! Be good!

Bine v-am regasit, dragi prieteni, in 2018!!

Un an nou, cu noi rezolutii, cu speranta si voie buna…ca sa incepem cu dreptul! 🙂

La multi ani pe 2018! si sa aveti un an absolut minunat!

Iata ca suntem deja in a 2a saptamana din acest an, avem un Ianuarie cu temperaturi de primavara si muuulte planuri pe tot anul.

pozitiv

Foarte multi aleg in aceasta luna,  zile de relaxare si concediu in tarile calde si foarte bine fac…mai ales ca sunt oferte variate si tare apetisante pentru vacante exotice.

Inca ne urnim greut dupa sarbatori si inca melancolici, ne gasim o farama de timp pentru a ne planifica si organiza intalnirile importanta, calatoriile, zilele aniversare, onomasticile, ideile de business, planul de marketing, noi strategii de vanzari…fiecare dupa caz…

Eu zic sa ne pastram nota optimista, sa avem un an frumos, (noi sa avem grija sa-l facem frumos), dimineti cu zambet si apusuri cu oameni dragi…

happy

Bucurati-va de voi, de viata si de tot ce va inconjoara!

Iubiti, radeti, cititi, dansati si fiti fericiti!

smile

Toate cele bune, va doresc!

enjoy

All the best!

Stay connected! 😀

www.eastcomfort.com

#regimhotelierbucuresti

Cea mai frumoasa luna din an

Salutare dragilor,

Cea mai frumoasa perioada din an este aici! Este Decembrie, este luna cadourilor, este cea mai asteptata perioada!

chriostm

Am senzatia ca este si luna in care se lucreaza cel mai putin, multe libere, ca deh, Craciun, Revelion…

Perioada aia din an cand parca mai pui frana, te mai gandesti si la tine, la ai tai. Perioada aia cand petreci mai mult timp cu familia, si timpul nu se mai rostogoleste si ai senzatia ca-ti mai trebuie inca 1an sa-ti rezolvi death line-urile.

E o luna cu pilde, as zice eu…

O luna pentru suflet si familie, pentru relaxare, voie buna, cadouri muuulte, zambetesi imbratisari, ciocolata calda la gura sobei, plimbari lungi…

O luna sa-ti tragi sufletul dupa alte 11 luni de nebunie si eventul sa-ti incarci bateriile pentru cel care bate la usa, 2018.

Personal, pentru mine, Craciunul in deosebi are o insemnatate aparte, imi evoca copilaria si inca pastrez in nari, mirosul ala de portocola(pe care o primeam doar de Craciun si era sarbatoare) si scortisoara…senzatia de familie, de casa unita, de dragoste sunt tare bine inradacinate si de-alungul vremii exacta asta am cautat sa mentin si in casa mea.

Christmas-Traditions

Iubesc perioada asta, imi da o stare de bine, de speranta, de bucurie si voie buna si parca toate lucrurile negative se mai sting in fata bradului impodobit. Sa nu uitam si de colinde, care sunt parte importanta din peisaj si contribuie la acest tablou absolut minunat.

Sa fie intr-un ceas bun, cum am zice…

christ-merry

Sa va fie Sarbatorile asa cum le doriti si cum le simtiti, cu ai vostri prin preajma, cu bradut impodobit frumos si cadouri fel de fel, cu copiii si animalutele de companie langa, cu casa curata si masa imbelsugata, cu ganduri bune si pline de pozitivism pentru anul ce vine repede peste noi.

Sa aveti Sarbatori frumoase si tihnite!

Merry Christmas  and A Happy New Year!

www.eastcomfort.com

Stay connected! 😀

In pasi de toamna

Cum a inceput toamna voastra?

Mie una, imi place toamna…mai ales cum natura jongleaza cu culorile rosii-bungundii, galben-miere, portocaliu, verde crud cu nuantele de maro…hm…o incantare. Si e foarte palcut cand soarele mai trimite ceva raze caldute si toate aceste culori se transforma atat de frumos in ochii nostri…si parca pe unde , imi place si mai tare ca usor-usor, incepe sa miroasa a Christmas…iar asta pentru mine  deja ciresica…:D

fall1

Astazi o sa vorbesc un pic de Atra-Doftana…o pensiune altfel, situata intr-un decor care imbie la meditatie, la reintoarcerea la natura. Da, este o oaza de liniste si-ti linisteti reierul doar priving cerul, apa sau padurea.

atra4

Atra este situata lang lacul Paltinul cu vedere la lac. Felul in care este construita este unul aparte si are un fel unic de prezentare. Camerele sunt foarte calduroase, numai bine de vremea asta, cu geamuri largi sa poti cuprinde cu privirea cat mai mult din ce peisaj ti se revarsa in fata ochilor, parcarea  undeva deasupra camerelor…asta m-a dezorientat un pic, dar este perfect in ordine. Iar mancarea un deliciu!

atra1

Se ajunge pe un drum forestier si-ti amintesti ca esti in Romania si te gandesti sa nu-ti rupi masina 😀

Insa…eu am fost captivata de drum…la culorile toamnei, am pastrat fiecare privire si am contemplat natura in frumusetea ei fara sa-mi pese ca e drum greu si cu trepidatii…Ce-i funny, e ca am ramas in cap cu o melodie ce mi-a acompaniat drumul la intoarcere: Roxette, Mill and Toast and Honey….parca se potrivea cu decorul…cel putin, asa era in mintea mea…

Oare ce parfum am putea purta in acest context? Cine se baga?

Eu sunt o impatimita a parfumurilor si cred ca fiecare eveniment, intamplare, senzatie, traire trebuie sa miroasa cumva, e marcata de prezenta unui parfum…..iar aceasta excapada, la mine a mirosit a Allure Sensuelle -Chanel.

Va recomand Atra pentru o escapada, fara prea multa conexiune cu exteriorul, cu biroul, etc…doar sa fii acolo si sa-ti petreci fiecare moment cu tine, sa fii prezent in acel cadru si atat!

M-as intoarce strict pentru linistea care mi-o poate oferi, daca nu ti-o gasesti in alta parte. M-as intoarce pentru relaxare, pentru peisaj, ambient si cadrul deosebit…toti acesti factori fiind esentiali in aceasta ecuatie daca iti vei dori o excursie reusita.

Incercati! Nu doare!

Surse: pozele sunt luate de pe site-ul Atra Doftana: www.atradoftana.ro

Stay connected! 😀

www.eastcomfort.com

Caldura mare, monser!

Hello, prieteni!

Caldura mare, monser! Caldura mare! Asta daca il parafrazam pe al nostru Caragiale..

Pai, ce face lumea cand temperaturile ating cote inalte si greu de digerat? Se incearca marea racorire, zic eu…cu mai multe variante , in functie de posibilitati: ori o piscina/mare, dupa caz, fuga la munte, interioare cu aer conditionat, hidratare maxima, palarioare, crema cu SPF…

Si ca veni vorba de piscine, i-a sa vedem ce optiuni avem la acest capitol. Stiti ca la Capitala, se merge la piscina si pentru vazul lumii, nu? Tre sa fii cu costumul al bun, sa ai atitudine, si palarie cu boruri largi,(asta pentru fete), iar pentru baieti, specificam patraticile lucrate de prin iarna, asa ca…:D

pooll

Facem un top 5 al piscinelor cool din Bucuresti. Pozitiile sunt aleatorii.

1.La Plage Club & Buddha Bar

la plage

Un Complexul dotat cu o plajă cu palmieri exotici, nisip fin, baldachine, parasolare, umbreluţe, restaurant şi club. Este situat la intrarea in Bucuresti, Otopeni si e o locatie exclusivista, asta daca va doriti ceva chill, relaxare, si fara aglomeratie.

plage1

2. BluberryPool- Ambasad’or

Situata tot in Otopeni, poate asigura comfortul si distractia a 300 doritori, care deasemnea, cauta si deosebitul si luxury moments. Piscina, care este de fapt, un bazon semiolimpic, se compune din sezlonguri din ratan, 2 jacuzzi pentru rasfaţul suprem al invitaţilor, 4 baldachine cu draperii din damasc cat si zona VIP, cu canapele din piele si candelabre, hamacuri care dau un aer exotic imbinat cu  bauturi fine, vor defini o zi senzationala.

ambasador

ambasa2

3. Aqua by Pescariu Sports & SPA

Una dintre cele mai frumoasa piscine exterioare, situata langa lacul Floreasca.

Un loc, asa cum il defineste si titlu, care imbina utilul cu placutul intr-un decor exceptional. Poti alege sa faci sport, de ex. sa joci tenis, înot, aerobic, cycling, squash, fitness, fotbal si la final sa te rasfeti cu un masaj.

pescriu1

4. Bamboo Pool

Situata pe malul Lacului Tei, este un loc frumos, cu verdeata, arhitectura ce-ti incanta ochii, merita sa o vizitati si sa petreceti timp pretios la o sueta.

bamboo

5. Aqua del Mar. Domeniul Saftica

Piscina “Aqua del Mar” are trei cercuri cu facilităţi diferite: primul cerc cu o adâncime de 80 cm şi o canapea în apă în care te poţi relaxa, al 2lea cerc cu o adâncime de 150 cm si cel de-al treilea cerc cu o adâncime de la 150 cm la 180 cm .

Piscina Aqua del Mar face parte din Domeniul Saftica, aflat la 10km de Bucuresti si este un complex ce se intinde pe o suprafata foarte mare si include toate facilitatile: salon pentru evenimente, spatii de cazare, parcare.

del-mar

Cam acesta ar fi topul nostru, bineinteles ca se vrea unul subiectiv, alcatuit din pura parere si nu reprezinta nicio clasament oficial.

Noi va dorim balaceala placuta!

Stay connected!:D

www.eastcomfort.com

Let’s have some coffee…good coffee…

Bun regasit dragii nostri prieteni,

E fix 1 Iunie, ziua copilului din fiecare dintre noi 🙂 Sa sarbatorim deci! Fiecare zi e zi de sarbatoare…si sa incepem cu o portie de cafea, dar una grozava.

Recunosc, imi place cafeaua si n-as putea sa renunt la acest obicei…prost sau nu, who cares?!

cafenele bucuresti

M-am lasat de tigari acum cativa ani si bine am facut, dar sa pastrez macar cafeaua…Peste tot auzim cat de benefica este cafeaua, are antioxidanti si sa nu mai vorbim si de faptul ca e energizanta, gustoasa… mai contribuie si la reducerea efectului de portocola, celulita, daca iti pregatesti singura un scrub cu cafea si ulei de masline. Yupi!

Asaaaaa..

Avem o lista scurta cu cateva cafenele…care fac cafea buna! (Bineinteles ca nu sunt toate, sa nu fie cu suparare..)

  1. Two Minutes, Strada Constantin Aricescu 50A.  La Two Minutes găsești o cafea delicioasă, preparată fix în fața ta, în timp ce un barista talentat, îți povestește întregul proces, iar tu ești absolut fascinat. Partea cea mai interesantă la această cafenea este designul interior foarte  original și… atenție! – este recunoscută ca fiind cea mai mică cafenea din Europa (6 metri pătrați).

cafea bucuresti

2. Steam, Strada Uruguay 22

  • Conceput pe ideea de “To go”, designul interior și tot conceptul din spatele lui, stil minimalist, simplu, dar de efect.
  • Extrem de hipsterish, include baristas bărboși.
  • Nu poți alege tipul de cafea, doar dimensiunea (espresso 100 ml, espresso cu lapte 170 ml sau espresso cu și mai mult lapte 270 ml). Boabele sunt prăjite de Origo.

Steam

3. Frudisiac, Intrarea Bitolia 4

  • Fratele mai mic al lui “Rue de Pain”, face parte din trendul decorurilor minimaliste cu tente scandinave. Decor urban de inspirație nordică pe care nu o veți mai vedea în nicio altă cafenea din București.
  • Atmosfera cam rece, baristas ușor snobi dar cafeaua e foarte bună.
  • Pe paharele lor e trecut mesajul “Roasted in Stockholm”

frudisiac

4. Origo, Strada Lipscani 9

  • Probabil cel mai faimos dintre toate, încă din 2013, este cel mai hipsterish și cel mai aglomerat. Au prăjitorie proprie.
  • Poți să-ți alegi tipul de cafea, ai inclusă și o povestioară despre originea ei oferită de staff-ul prietenos.origo

5. The Coffee Shop, Calea Moșilor 221

  • Este un lanț de coffee shop-uri cu un decor NY style.
  • Extrem de friendly staff.
  • Poți alege tipul de cafea
  • Îți poți cumpăra tot ce ai avea nevoie în materie de cafea: espressoare, latiere and of course o selecție foarte mare de cafea.

Atmosfera intima, ca si cum am fi intr-un spatiu menit sa ne faca ziua mai frumoasa cu ajutorul licorii magice pe care urma sa o alegem. In shop, puteti gasi o diversitate de cafele (Tchibo, Alfredo, Origine Pura Columbia, Jacobs, Illy si muulte alte brand-uri) asezate frumos pe rafturi.

the_coffee_shop_mosilor_large

Cam asta ar fi lista scurta…cea lunga , cu o alta ocazie, poate…Nu zic, nu…stiu ca sunt multe cafenele cool in Bucuresti si merita sa le mentionam pe toate. Fiecare din ele iti ofera ceva unic prin design, produs, servicii, locatie, atmosfera, etc…

Pana la o noua intalnire,

Stay connected! 😀

www.eastcomfort.com

surse: www.alistmagazine.ro, Arina Baston

http://www.nihasa.ro

Vine, vine primavara!!

1Martie, Ziua Mărţişorului este  sărbătorită atat de români şi de alte popoare din Balcani, semnificand biruinţa primăverii asupra iernii, fiind un fel de amuleta care să poarte noroc.

martis

Martisorul era vaziut ca un talisman protector. Se credea ca te apara de fortele malefice, prevenea imbolnavirea in lunile care urmeaza lui martie, tinea deoparte deochiul.

Una din traditii era sa prinzi snurul la incheietura mainii si ai grija sa il inchei intr-un nod. Acesta avand functie protectoare si, in perioada in care purtai acest snur, avea puterea de a tine raul si ghinionul la distanta.

In perioada de inceput a lunii Martie, 1-9 martie,se aleg Babele pentru a vedea cum iti vor fi zilele in anul respectiv sau cum iti este sufletul, dupa alte datini.

poster-martisor

De zielel Babelor, Baba Dochia obisnuieste sa toarca si sa isi scuture cele noua cojoace, unul cate unul, in fiecare din cele noua zile. In zonele din Ardeal, femeile nu trebuie sa lucreze cu fusul cat timp dureaza “Babele” pentru a nu atrage asupra lor mania si blestemele Babei Dochia.

In unele zone din Bucovina sau Moldova, se mai pastreaza si in ziua de azi ,un obicei frumos:

fetele trebuie sa poarte la gat, agatate de un snur in rosu si alb, monede de aur sau de argint, care  trebuia purtata timp de 12 zile dupa care era folosita pentru a cumpara o felie de branza alba, dulce si frumoasa. Asadar, fata care a purtat acea moneda  avea sa fie dulce si frumoasa tot timpul anului, iar tenul ramanea luminos si neted.

De 1 martie, mărţişorul se dăruia înainte de răsăritul soarelui, copiilor şi tinerilor – fete şi băieţi deopotrivă.

Şnurul de mărţişor, alcătuit din două fire de lână răsucite, colorate în alb şi roşu, reprezintă unitatea contrariilor: vara-iarnă, căldură-frig, fertilitate-sterilitate, lumina-întuneric.
În Banat, datina spune că, fetele nemăritate care se spălă cu apa adunată de pe frunzele fragilor din pădure, se vor mărita în anul respectiv, iar în zona Bihorului există obiceiul ca fetele să se spele cu apă de ploaie pentru a fi sănătoase și frumoase.

În Dobrogea, mărțișorul trebuie să fie purtat până la venirea berzelor ca mai apoi să fie aruncat spre înaltul cerului.

În satele din Transilvani, mărțișorul este agățat de poartă sau la ferestre pentru a îndepărta relele și blestemele.

Astazi, valoarea mărţişorului este  dată doar de creaţia artistică, şnur alb-roşu se confecţionează din orice şi poate să aiba diverse semnificaţii.

ghiocica

Sa fiti iubiti! Un 1 Martie vesel si frumos si o primavara calda si plina de bucurii!

Stay connected! 😀

http://www.eastcomfort.com/romania/bucuresti/ap2-1r-apartment.en.html

Surse: http://jurnalul.ro

http://www.gazetanoua.ro

Povestea Carului cu Bere

Povestea restaurantului din Bucuresti, in care au mancat la aceiasi masa George Cosbuc, Demi Moore, Rolling Stones

caru5

Povestea Carului cu Bere din Bucuresti nu concentreaza doar ultimii 20 de ani de capitalism, ci incepe cu 111 ani in urma, cand berea era adusa mesenilor cu carul tras de boi. Cu toate ca a ramas printre putinele restaurante cu traditie din Romania, doar proprietarii mai reusesc astazi sa il promoveze. Spre comparatie, distileriile sau berariile vechi din marile capitale europene, ca Praga, Berlin, Dublin sau Edinburgh sunt deja legende, fiind incluse fara ezitare in circuite nationale. In ultimii ani, Romania a fost invadata de restaurante de tip fast-food, care detin o cota importanta din piata totala de doua miliarde de euro, insa Caru’ cu Bere se mentine in topul incasarilor, cu peste cinci milioane de euro anual, nivel asemanator cu cel obtinut de competitorii care apeleaza la servirea rapida, restaurantul din magazinul Ikea si McDonald’s Unirii.

Daca in urma cu 100 de ani, clientii stateau la masa in apropierea lui George Cosbuc, Octavian Goga sau Barbu Delavrancea, din 2006 au mancat la mesele Carului cu Bere membrii trupei Rolling Stones, Demi Moore sau printul mostenitor al Japoniei, care au servit sarmale, mititei, carnati de Plescoi sau specialitatea casei ciolanul cu varza.

caru1

Atmosfera interbelica se simte de cum intri pe usa rotativa din lemn masiv a Carului cu Bere. Mesele din lemn vechi, tocite pe margini de coate, candelabrele, scarile sculptate in forma de spirala, cupolele inalte pictate in nuante de verde si ocru, cu insertii de auriu si rosu sau vitraliile reusesc aproape in totalitate sa transpuna pe oricine intr-o alta lume. Vestimentatia clientilor, paharele si sticlele branduite, purtate pe tavile ospatarilor, sau cateva vitrine frigorifice sunt insa elementele care amintesc ca ai intrat sa iei masa de pranz intr-unul din restaurantele Capitalei la inceput de 2010.

Berea casei direct din fabrica Tuborg

Cele mai comandate feluri de mancare sunt mititeii si ciolanul a carui portie de doua persoane costa 59 de lei. Cel mai scump fel de mancare este insa muschiul de vacuta care costa, in portie de 650 de grame, 88 de lei. Dintre beri, cea mai ceruta, in proportie de 95%, este berea casei Caru’ cu Bere pentru a carei fabricare restaurantul inchiriaza o zi pe luna fabrica Tuborg. “Intr-una din zile, fabrica Tuborg se opreste la 12 noaptea, se curata toate liniile, se igienizeaza, dupa care incepe procesul tehnologic pentru berea Caru’ cu Bere care dureaza pana a doua zi la 12 noaptea”, afirma Mischie.

caru2

La inceput, Caru cu Bere isi lua berea de la Bragadiru. Mischie cunoaste bine istoria berariei, pe care se pregateste sa o spuna la un pahar de apa minerala. “Discutiile cu mostenitorii cladirii pentru administrarea restaurantului au inceput din 2001, dar la vremea respectiva familia Mircea, proprietara cladirii, se afla in proces cu operatorii de atunci – Trocadero, companie care activeaza in domeniul restaurantelor cu actionar majoritar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS)”, povesteste Mischie, care, impreuna cu Dragos Petrescu, actionarul majoritar cu care administreaza si restaurantele City Grill, Hanu’ Berarilor, Buongiorno si Bundetot, a preluat operarea berariei in februarie 2006 si a redeschis Caru’ cu Bere la opt luni distanta dupa numeroase renovari, restaurari si dotari cu echipamente moderne a bucatariei care au costat in total pana la 1,3 mil. euro.

caru3

Caru’ cu Bere, construit in 1899 cu ajutorul unui imprumut ipotecar de Nicolae Mircea care venise din Ardeal in Bucuresti sa faca afaceri cu bere, a devenit la scurt timp locul de intalnire al oamenilor vremii, al pensionarilor din randul magistratilor, armatei sau literati, dar si al studentilor care primeau o masa gratuita pe zi. “Am pastrat multe scrisori pe care le-a primit bunicul de la parintii acelor studenti care doreau sa-i multumeasca pentru ajutorul de a-si tine copiii in scoala. Toti veneau sa bea o bere aici, iar angajatii aveau locuintele deasupra berariei. Lucrau la Caru’ cu Bere pana la pensie. Si familia mea a locuit aici din momentul in care a fost construita cladirea”, rememoreaza Nicolae Mircea, nepotul fondatorului Carului cu Bere, care ii poarta numele si care acum este proprietarul cladirii, alaturi de una dintre verisoarele sale. Nicolae Mircea mai coboara din cand in cand in restaurant, cand se afla in Bucuresti, comanda o cafea cu trei cutiute de lapte si se cufunda in muzica cantata live din restaurant. “Uneori parca sunt prea multi decibeli aici, mai ales in timpul programelor artistice”, observa Mircea in timp ce vorbeste despre atmosfera din Car de acum peste 60 de ani.

Caru’ cu Bere a fost mult mai mic la inceput, dar din 1926 a fost extins, construindu-se partea unde acum stau barul si scarile care duc la balcon. Deasupra sunt doua apartamente cu mai multe camere, care momentan sunt libere, dar care ar putea fi un butic hotel cu pana la 20 de camere, dupa parerea conducerii Trotter Prim, sau loc pentru diverse expozitii in viziunea boema a lui Nicolae Mircea. Povestile tatalui sau, Radu Mircea, care a preluat pentru o vreme conducerea restaurantului, i-au creionat lui Nicolae Mircea imaginea unei berarii in care “cheflii mai ramaneau dupa ora inchiderii si plecau pe usa din spate, unde de Craciun se facea o masa mare cu toti ospatarii care avea in capul mesei pe familia Mircea sau unde bacsisul se dadea dupa gradul de implicare. Oamenii stateau la coada sa fie asezati la masa unuia dintre cei mai vestiti chelneri si ii lasau bani in plus”.

in 1949 restaurantul a fost rechizitionat (masura exceptionala prin care un organ al administratiei de stat obliga pe cetateni la cedarea temporara a unor bunuri mobile sau imobile pentru nevoile statului), nu inainte ca familia Mircea sa fie obligata sa-si achite creditul ipotecar pe care il facusera in urma cu 50 de ani pentru constructia restaurantului.

car7

Caru’ cu Bere a devenit o cooperativa de pregatire a angajatilor din industria alimentara, care au ajuns sa locuiasca in apartamentele cladirii si sa lucreze in cadrul restaurantului.

Dupa prima renovare, din 1984, restaurantul a decazut. Operat de compania Trocadero, care mai detinea pe atunci restaurante ca Hanul lui Manuc sau Trocadero, cel care ulterior a devenit cazinou in zona Universitatii, unitatea a preluat o imagine prafuita. “O recenzie a acelei perioade spunea ca trebuie sa vizitezi neaparat la Caru’ cu Bere daca ajungi in Romania, dar sa nu stai, sa nu mananci aici. Gresia, care este facuta la Turda in 1920 si peste care au trecut milioane de oameni, a fost distrusa in unele parti. Ulterior am reusit sa o refacem, ba mai mult, am gasit intr-un depozit de la Hanul lui Manuc rezerve de gresie pe care le avem si acum. Placa are peste doi centrimetri inaltime si este colorata in profunzime pana jos. Peretii erau afumati, pe alocuri mucegaiti”, spune Daniel Mischie.

Mircea Nicolae caracterizeaza atmosfera acelei perioade ca fiind “trista”. “Ospatarii aveau la dispozitie un televizor in fata caruia stateau toata ziua in asteptarea clientilor. Restaurantul era gol de cele mai multe ori, insa.”

Demersurile pentru reintrarea in posesie au inceput din 1990, dupa noua ani s-a terminat procesul, Mircea Nicolae a fost recunoscut ca mostenitor, dar pana in 2006 a durat punerea in posesie a restaurantului. In momentul in care Dragos Petrescu si Daniel Mischie au preluat operarea restaurantului, Mircea Nicolae mai purta discutii cu alte companii care voiau sa preia spatiul. “Am primit oferte de milioane de dolari, dar Caru’ cu Bere nu este de vanzare. I-am ales pe cei doi sa opereze restaurantul pentru ca auzisem ca sunt tineri si sunt profesionisti”, spune Mircea, care a incheiat un parteneriat cu Trotter Prim pe 10 ani.

In 2006 a avut loc restaurarea restaurantului. “Nu am modificat absolut nimic. Peretii au trebuit in mare parte sa fie stersi si repictati dupa poze, recenzii de la Ministerul Culturii pentru ca erau mucegaiti sau pictati cu var. Mare parte din mobilier este cel din 1924 si unde este curbat este tocit de coate”, explica Mischie.

Opt luni a durat consolidarea restaurantului, pe santier lucrand 120 de muncitori. Pictorul (acelasi care a participat si la prima renovare), constructorii sau restauratorii au fost acreditati de Ministerul Culturii pentru a putea lucra la Caru’ cu Bere.

Din perioada comunista nu au mai pastrat aproape nimic, in afara de nea Ion, ospatar care lucreaza aici de peste 40 de ani. In varsta de 56 de ani, nea Ion a trecut de-a lungul timpului de la comanda tinuta minte la comanda scrisa pe carnetel, iar astazi lucreaza cu un POS. Nu prea s-a acomodat, “dar este o obligatie morala pentru noi ca nea Ion sa beneficieze de un tratament special”, dupa cum spune Mischie.

Acum localul este unul foarte cautat atat pentru atmosfera cat si pentru serviciile pe care le ofera.

Recomnadam sa faceti rezervare in prealabil:0726 282 373 Restaurant Caru cu Bere, zona centrul Vechi, Strada Stavropoleos 5

https://www.carucubere.ro/

Surse: Articol scris de Cristina Stoian, preluat din Ziarul Financiar.

http://www.zf.ro

http://www.eastcomfort.com/

Stay connected! 😀

Ho!Ho!Ho! Merry Christmas!!!

Ei, da, suntem in luna cadourilor, in luna cea mai frenetica si cea mai asteptata.

Este luna mea preferata din tot anul, iar Craciunul este sarbatoarea favorita. Imi aduce aminte de acele Craciunuri cu multa zapada, colindatori, cozonacii bunicii care miroseau divin prin toata casa, eternul moment preferat de tata sau bunicul, dupa caz, cu alegerea/cioplitul bradului si montarea lui, ca mai apoi sa venim noi, fetele casei cu ornamentele…Imi aduc aminte ca de fiecare data puneam vata pe crengi, asa, sa semene cu zapada si de fiecare data cand treceam pe langa el, ma mai agatam de cate o bucata de vata pe haine…Adoram sa stau seara, pe fotoliu si sa privesc bradul, luminitele, globuletele…eram in visare si cam asa sunt si acum… Sau cum asteptam seara de ajun!!! WOW!! Agitatie maxima! N-aveam somn, n-aveam stare, imi frecam mainile si buzele de emotie si nerabdare :))) Si de fiecare data, primeam cadouri frumoase si eram asa de incantata!!!

Mai stiti si de pungulitele de sarbatori de la fabrica parintilor??? De vis! Asteptam alea 2 portocale si un baton de ciocolata ca pe Dzeu! :))))

Ce vremuri…Cel putin le apreciam si ma bucuram maxim de orice cadou, cu inima curata si cu sufletel inocent de copil…

Ce avem astazi?

Muuulta publicitate, superficialitate, imagini ireale, consumerism, zgomot, alergatura si aiureala, stres si la final esti rupt in doua si tot n-ai apucat sa faci tot ce-si propusesesi initial..inutil dupa parerea mea.

Sfat: Ia o pauza! Respira! Nu uita esentialul!

Eu inca mai pastrez acea atmosfera, sau cel putin incerc sa fac asta de fiecare Craciun…si mai incerc sa pastrez acea seninatate cu care priveam bradutul si ce imi imaginam…imi doream si alte Craciunuri alaturi de ai mei, imi doream sa-i am aproape si sa ne bucuram de cateva zile de fericire…doar sa-i am langa mine! Atat!

Sarbatori Fericite, dragii mei! Aveti grija de voi!

Stay connected! 😀

http://www.eastcomfort.com/

Conacul Archia

Bun gasit, dragii mei,

Tot din categoria: “gateway”, doresc sa va scriu despre Conacul Archia. Poate il stiti, ati fost oaspeti acolo,(si va invidiez), poate nu il stiti si doriti o recomandare pentru un weekend departe de zgomotosul Bucuresti.

Conacul Archia

Personal, nu cunosc acest conac, am prieteni care au fost cazati acolo si au revenit la Bucuresti cu o frumoasa poveste si bineinteles ca imi doresc sa ajung acolo si sa traiesc si eu magia cu iz boieresc.

Situat în judeţul Hunedoara şi înconjurat pe o rază de maxim 60 km de cele mai importante obiective turistice din judeţ, conacul Archia, a fost construit şi pus în circuitul turistic în 2008, de familia Szabo.

Dupa cum scrie “jurnal de hoinar“, “Archia este un spaţiu în care se îmbină într-un foarte inspirat mod valorile interbelice cu cele moderne. Decorul te smulge din haosul urban, din agitaţia cotidiană şi îţi propune o incursiune nostalgică în vremuri în care conceptul de “slow travel” nu exista, dar se practica.”

“Povestea unei afaceri de succes a început prin 1994, când familia Szabo a cumpărat în satul Archia terenul şi clădirea unui fost C.A.P., ridicând iniţial aici o căsuţă de vacanţă. Mai târziu, odată cu pasiunea nou dezvoltată pentru cabaline, spaţiului i-au fost adaugate grajdurile, iar unitatea propriu-zisă de cazare a fost inaugurată la sfârşit de 2008, când lucrările cu fonduri europene la cele 13 duble şi 2 camere superioare au fost finalizate.

Întregul domeniu se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, incluzând terenurile de tenis, cel de echitaţie, grajdurile, terasa exterioară cu piscină şi spaţiile de oraganizare a evenimentelor.

Fiecare cameră propune o poveste, pictată de artişti plastici pe pereţi sau scrisă în piesele de mobilier. Fie că alegi camera cu Maci, Flori de Câmp, Cuib de Păsărele, Levănţică, Pădure, Rădăcini, Transilvan…la fiecare nouă şedere la Conac, experienţa ta va fi una diferită.

Conacul Archia Conacul Archia Conacul Archia Conacul Archia

Archia face parte din mâna de jucători de pe piaţă ospitalităţii autohtone care propun o ofertă completă de agrement; unii dintre puţinii întreprinzători care au înţeles că doar turistul de ocazie se mulţumeşte cu un pat şi cu o masă mediocră, în timp de plimbăreţul educat caută oferte care să-i gâdile simţurile, să-i trezească emoţii, mai presus de un somn bun şi de o masă care să-i rămână întipărită în minte.

Aşadar, la Archia, dacă vrei să te relaxezi pe ritmuri de lounge lângă piscina răcoroasă, o poţi face fără să fii deranjat de zgomot.

Dacă vrei să îţi faci pe plac cu activităţi recreative, ai de unde alege:
Poţi face o plimbare cu calul in natură (110 lei pentru o oră), plimbări cu poneiul (30 de lei preţ de 5 ture), poţi lua lecţii de echitaţie (60 de lei lecţia de 40 de minute) sau alte combinaţii cu tematică ecvestră.

ar6

Clubul de tenis cuprinde 6 terenuri, dintre care 2 au nocturnă. Poţi închiria un teren pentru 30 de ron (50 de lei pentru nocturnă) timp de 50 de minute, maxim 4 persoane.

Gândul se îndreaptă spre trecut, în timp ce simţurile rămân ancorate în prezent, bucurându-se de un confort actual, întreţinut cu succes de un personal atent, implicat şi bine instruit. Aşadar, dă-ţi voie să te cufunzi în spiritul de relaxare nobiliară şi să gusti fără remuşcare din răsfăţul unui ritm pe-ndelete, în stilul clasic ardelenesc – sau pe măsura unui “boier contemporan”, asemeni ţie.”

ar7

Pe mine, cu siguranta m-a convins si imi propun un next gateway.

Stay connected! 😀

http://www.eastcomfort.com/

Surse: jurnaldehoinar.com

Bran Castle – Just a legend or…

Bran Castle, situated between the Bucegi and Piatra Craiului Mountains, 30 km far from Brasov, is the only touristic point that attracts hundreds of thousands of tourists because of a legend: Count Dracula’s Legend, although the historical sources state that Vlad Tepes (Vlad the Impaler) dropped by only once, in his way to Brasov.

end

Initially, the Bran Castle (in Slavic „brana” means „gate”) was a stronghold known asDietrichstein, built by the Teutonic Knights in 1212, stronghold that was conquered by the Saxons living in Transylvania towards the end of the 13th century.

The first documentary attestation dates from 1377, when Ludovic I D’Anjou gave the inhabitants of Brasov the privilege to build the citadel in the place of the old stronghold.

Then, between 1419 and 1424, it was in Sigismund’s possession.

At the end of the 15th century, it was subordinated to the authority of the Szeklers Committee, and since the reign of Iancu of Hunedoara, it passed under the rule of the Voivode of Transylvania.

On 1st December 1920, the Bran Castle was donated to Queen Marie of Great Romania, as a symbol of the inhabitants of Brasov’s gratitude for her contribution to the achievement of the Great Union of 1918. Right after that, the Castle came into a seven year restoration period under the guidance of the Royal Court architect, Carol Liman. He imagined the architectural ensemble as a summer residence. During the same period of time the Tea House was also built. During this restoration works, the Castle was supplied with running water from a 57 meters depth fountain dig up in a rock and lighted by a turbine electric power plant. Later, in 1932, the Bran, Simon and Moeciu villages were lighted on from this electric power plant. Then, in 1938, Queen Marie left with will the Bran Castle to Princess Ileana, who owned it until 1948.

cas-in4 cas-in3 cas-int2 cas-in1

After King Mihai abdicated and the Royal House was expelled, the castle became the propriety of the state, being abandoned and devastated. Only in 1996 was it restored as a History and Medieval Art Museum. In 1987, the restoration process of the castle began and was finished in 1993. In 2006 the castle was retroceded to Dominic of Habsburg, Princess Ileana’s successor. In the winter of 2007, the new owner set it on sale. Due to the fact that the District Council of Brasov wanted to buy back the castle, the lawyers that were dealing with this transaction asked for the price of 60000 euro. After an investigation performed by a parliamentary commission, the conclusion drawn was that the retrocession of the castle to Dominic of Habsburg was not carried out obeying all the legal procedures.

In the end, Bran Castle has become officially Dominic of Habsburg’s propriety since 18th May 2009, when the lawyers of the Habsburg House and the leadership of the museum signed the proceedings that stipulate the fact that the castle belongs to Dominic. Being Queen Marie’s nephew and Princess Ileana’s son, Dominic of Habsburg acquired Bran Castle nearly after 6 decades, as his family was forced to leave the country by the Communist Regime. He was only 10 years when this happened.

cas-in8 cas-in7 cas-in6 cas-in5

After the Minister of Culture and Cults has withdrawn most of the items from Bran Castle, these have been eventually replaced by furniture pieces that used to belong to the Habsburg family. The most valuable ones are The Crown, the Sceptre and a golden dagger and they all belonged to King Ferdinand. We might mention also a portrait of Princess Ileana with her signature upon it, a bed cover, several furniture items and a guest book that belonged to Queen Marie. The certain book was offered to her in 1920 by the community from Brasov and contains the impressions of all personalities from the country and abroad that had passed the threshold of the castle during nearly three decades.

According to an official of the Bran Castle administration, there will be made certain changes in the castle. A projection hall with the images of the National Film Archives about the history of the royal family and the castle will be arranged. Also, a room dedicated to the costumes of the royal families and a dining-room will be arranged. Further more, in the Round Tower of the castle a luxurious apartment will be made for the tourists that want to spend the night over Bran Castle. Also, the owners of the castle intend to restore Queen Marie’s Tea House which is situated in the enclosure of the Bran domain. It is desired that the Tea House to be a public attraction.

There is one chamber in the castle dedicated to Bram Stoker, where the legend of Vlad Tepes (known also under the name of Vlad Dracul) and the myth of Dracula are presented.

In the court of the Castle there is a village museum presenting the life of the peasants in the area, the work and customs from the Rucar – Bran area. The Bran Castle is the destination preferred by American and British tourists for Halloween.

A new tourist attraction offered by the new owners is represented by the 10410 bottles of Merlot de Dealu Mare, known under the name of “Chateau Bran” since 2007. A bottle costs 45 lei. There are also1377 bottles of Cabernet Sauvignon (a bottle of this kind costs 160 lei and it is “ennobled” with the words:” Reserve de l’Archiduc” and “Dominic” signature”. Both types of wine will be commercialized only at Bran Castle, under the name of “Chateau Bran”.

The American magazine “Forbes” has placed Bran Castle on the 2nd position among the most expensive estates in the world, being estimated at 140 million dollars.

cas-in10 cas-in9

The writer Bram Stoker, who published in 1897, in London, the novel “Dracula, the vampire from Carpati” is the one who created the fame of the Castle associated with Dracula. Literary critics consider the book as being mediocre, but it had a great impact upon the readers, as six editions were printed before 1903. Otherwise, Stoker does not determine exactly the place of the castle in his novel, but some historians state that it was in the Bargau Area, on the mountain pass between Transylvania and Moldavia. Anyway, it is certain that, because of this novel and of the film versions of the novel, it was created an indestructible connection between Dracula, the Bran Castle and Transylvania.castel1

In fact, the legend of the bloody count called Dracula was not associated with Vlad Tepes (Vlad the Impaler) until the 19th – 20th century. This superposition of images is due to the fact that the Romanian ruler was known as pitiless with those who did not obey him or who broke the laws, and the most frequent punishment was the impalement. Another explanation of the name, Dracula, could be represented by the fact that in 1431 Sigismund of Luxembourg invested Vlad II, Tepes’ father, with the Order of the Dragon, a chivalric order dedicated to the wars against the Turks, and whose emblem was a dragon, commonly associated with the symbol of devil. It seems that this is the reason why Vlad Tepes was called Vlad Dracula. Otherwise, the Bran Castle is not the only touristic point connected with this legend. Another place mentioned when speaking about Dracula is Snagov Monastery.

Stay connected! 😀

EastComfort.com

Surse: http://www.romanianmonasteries.org/romania/bran-castle