Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Capcane imobiliare pe care le poti evita (cand cumperi sau inchiriezi)

Pentru ca piata imobiliara este din nou foarte dinamica in ultima vreme, ne-am gandit sa alcatuim o lista cu cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand doriti sa inchiriati sau sa achizitionati un apartament. Iata cateva capcane imobiliare de evitat :

capscane imobiliare

Compartimentarea locuintei

Compartimentarea casei este unul din criteriile mentionate in primul rand intr-un anunt imobiliar. Fie ca este vorba de un apartament decomandat, semi-decomandat, circular sau nedecomandat, cumparatorul trebuie sa se asigure ca descrierea din anuntul imobiliar corespunde cu realitatea. De multe ori, din dorinta de a percepe un pret mai mare, un apartament nedecomandat este prezentat de proprietari drept semidecomandat iar un apartament circular este prezentat drept decomandat. Atentie mare la aceste aspecte.

Gradul de confort

Termenul de „confort 2” este folosit pentru a desemna case cu doua camere cu suprafete cuprinse intre 35 și 40 mp, si case cu trei camere cu suprafete cuprinse intre 45-50 mp. Doua camere confort 1 au o suprafata cuprinsa intre 40 și 48 mp, in timp ce apartamentele cu trei camere din aceeasi categorie, au suprafete care variaza între 50 și 62 mp. Este bine sa verificati daca apartamentul pe care doriti sa-l cumparati se incadreaza in aceste limite si, mai ales, daca pretul este cel corect in raport cu suprafata.

Suprafata construita si cea utila

Un alt detaliu important pentru cei ce cumpara un apartament este diferenta dintre suprafata utila si cea construita. Este bine de stiut ca suprafața locuibila este suprafata ce include incaperile de locuit, respectiv dormitoarele si living-ul, in timp ce suprafata utila include toate suprafetele utile ale incaperilor, mai putin spatiul ocupat de balcoane, praguri, nișe de radiatoare, sau suprafete ocupate de sobe. De multe ori, vanzatorii trec in anunturi suprafata construita, in locul celei utile, care ii intereseaza de fapt pe cumparatori. De aceea e bine sa intrebati aceste aspecte inainte de a lua in calcul cumpararea.

Pretul zonei

Atunci cand cumparati o locuinta, e bine sa verificati si care este pretul corect al zonei. In acest scop, se poate verifica pretul la care s-au vandut apartamente asemanatoare din zona, sau se poate apela la un agent imobiliar familiarizat cu preturile imobiliarelor.

Termenii contractuali

Atunci cand este vorba de un ansamblu rezidential in constructie, de multe ori stipularea termenului sau conditiilor de finalizare a lucrarilor este neclara. Pentru a evita suprizele neplacute, atunci cand se semneaza ante-contractul, cumparatorii trebuie sa ceara o anexa cu schita apartamentului, in care sa se precizeze exact care este suprafata locuintei, ce materialele de constructie si ce finisaje au fost folosite. De asemenea, avansul pentru locuinta trebuie platit in prezenta unui notar. Cumparatorii mai trebuie sa verifice in contracte si datele de livrare a bunului imobil, daca sunt prevazute penalizari pentru intarzieri si care este dreptul de intarziere.

Noi, cei de la East Comfort va tinem la curent cu ultimele noutati din imobiliare. Daca va intereseaza inchiriera unui apartament in regim hotelier, va invitam sa studiati oferta noastra.

Comments are closed.