Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Vizitati Romania, orasul Brasov

Descriere

Orasul Brasov (Kronstadt in Gemana/ Brassó in MaghiaraCorona in latina) este situat in centrul tarii, in depresiunea Brasovului, la o altitudine medie de 625 Km in curbura interna a Carpatiilor. Orasul fiind situat in centrul tarii, fiind un important punct de plecare pentru turistii din tara si din strainatate. De aici turistii pot face excursii la Marea Neagra, Bucovina ,Maramures, pe muntii din lantul Carpatic, Tara Hategului.

Brasov

Orasul Brasov este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania,vi-l recomand,foarte multi dintre voi ati auzit cu siguranta de el,de povestile lui Dracula,Vlad Tepes,Castelul Bran,Transilvania.

Mijloace de transport

Se ajunge foarte simplu aici, daca calatoriti cu avionul de la Bucuresti aveti la dispozitie urmatoarele optiuni: cu trenul, Buss, Maxi-Taxi sau folositi serviciul de rent a car din aeroportul Bucuresti, durata calatoriei fiind de aproximativ 3 ore, deasemenea exista optiunea de cazare in Bucuresti pentru o noapte inainte de a porni la drum.

Cazare

Odata ajunsi in minunatul oras Brasov, turistii se pot caza foarte usor, orasul dispune de suficiente unitati de cazare: hoteluri (12),pensiuni (38),hostel (2),vile (6),case de vacanta(7),moteluri(1), complexe turistice(1).

Daca doriti sa va cazati langa centrul istoric al Brasovului recomand turistiilor cateva unitati de cazare dragute:

Hotel Ambient de 4 stele din Brasov,Brasov

situat pe bulevardul Iuliu Maniu 27 ,situat  la cateva minute de monumentele istorice si de centrul orasului, acest hotel dispune de : receptie 24/24, bar,camera de bagaje,lift,camera de nefumatori,restaurant, terasa,seif, camere pentru familii, camere facilitati pentru persoane cu handicap, aer conditionat .Recomand acest hotel turistiilor din propria mea experienta pe care am avut-o ,cu niste prieteni veniti din Germania pentru a vizita orasul, i-am ajutat sa se cazeze la acest  hotel si au ramas placuti impresionati de serviciile acestui hotel.

Recomand Casa Wagner de 3 stele, situata in inima orasului Brasov, chiar in Piata Sfatului cu o vedere superba la minunata Biserica Neagra si muntele Tampa, dispune de:

receptie 24/24, bar, camere pentru familii,camere nefumatori,zona pentru nefumatori, incalzire.

Recomand turistiilor aceste  unitati de cazare din orasul Brasov.

Restaurante

Daca vi se face foame,si doriti sa savurati mancaruri traditionale romanesti, orasul Brasov dispune de restaurante renumite, in centrul orasului se intalnesc cu aproximatie 10 restaurante ,de exemplu Restaurantul Crama Cerbul Carpatin situat in centrul Brasovului, Piata Sfatului nr.12, aici se pot servii preparate culinare traditionale romanesti care pot fii stropite cu vinuri,foarte bune din podgorii alese. Restaurantul Bella Muzica situat in centru, Piata Sfatului nr. 19 ,restaurant cu specific mexican si unguresc.

Restaurant Mado, situat pe str. Republicii nr.10.

Obiective turistice

Dupa o masa, este bine venita o plimbare in inima orasului, pot fi vizitate atractiile turistice : Biserica Neagra, Bastionul Tesatorilor, Cetatea Brasov, Turnul Alb,Turnul Negru,Casa Hirscher, Biserica Sf. Nicolae, Prima Scoala Romaneasca,Muzeul de Arta, Poarta Schei, Poarta Ecaterinei, Muzeul de Istorie.

BrasovBrasov

Daca doriti sa faceti o plimbare cu masina si nu dispuneti de ea, puteti inchiria foarte simplu de la o agentie de inchiriere, recomand EuroCars Rent a Car Brasov, agentia ofera livrarea autoturismului gratis pe toata raza judetului Brasov .

Daca nu dispuneti de permis de conducere, sau daca nu doriti sa conduceti dumneavoastra autoturismul inchiriat, masina poate fii inchiriata cu sofer.

Cu masina va puteti deplasa pana in statiunile montane, turistice Poaiana Brasov, Predeal, Cheia,Bran Rasnov,  Sinaia,  Bran, Cheile Gradistei, Moieciu, situate la o distanta cuprinsa 30-50 km fata de Brasov. Pe timp de iarna in statiunile montane se pot practica sporturile de iarna, statiuniile sunt dotate cu partii si instalatii pe cablu de inalta calitate. Drumurile sunt in stare buna,au fost renovate si asfaltate recent.

Circulatia pe timp de noapte este tentanta deoarece noaptea traficul este mai lejer, nu este aglomerat, iar daca se circula pe timpul verii temperaturile sunt mult mai placute noaptea si consumul de combustibil este mai redus. Trebuie respectate semnele de circulatie care va indruma, nu trebuie evitate. Daca circulati iarna ,nu uitati sa aveti masina echipata corespunzator deoarece in aceasta zona montana iernile sunt grele, cu ninsori abundente,viscor si ger.

Cu toate cele spuse mai sus, eu va recomand sa vizitati orasul Brasov, un oras minunat ,veti ramane cu o amintire de neuitat. Poate fi vizitat in orice anotimp, deoarece in Brasov fiecare anotimp isi are farmecul lui.

 

Comments are closed.